Komunal

hoće li ovo smanjiti ljetne gužve?

'Park and Ride Gregovica'. Novost iz Pulaprometa - integrirana mjesečna karta za parkiranje i javni prijevoz

Neće se, kako je pojašnjeno iz Pulaprometa, uvoditi nova autobusna linija nego će se koristiti postojeće linije javnog gradskog prijevoza koje već prometuju uz navedeno parkiralište, a radnim danom broje više od 80 polazaka


 
2 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Neće se, kako je pojašnjeno iz Pulaprometa, uvoditi nova autobusna linija nego će se koristiti postojeće linije javnog gradskog prijevoza koje već prometuju uz navedeno parkiralište, a radnim danom broje više od 80 polazaka

U cilju smanjenja prometnih ljetnih gužvi te kao dio procesa uvođenja 'Park and Ride usluge', gradska trgovačka društva Pulapromet i Pula Parking će od 1. lipnja omogućiti kupnju integrirane mjesečne kartu za parkiranje i javni prijevoz, a što je prezentirano jučer na gradskom vijeću Grada Pule.

Osnovna namjera je, pojasnio je direktor Pulaprometa Tomislav Josipović, omogućavanje kupnje mjesečne integrirane karte za parkiranje osobnog vozila na parkiralištu „Gregovica“ te nastavak putovanja do centra grada i natrag korištenjem autobusnog prijevoza.

Za navedeno se, dodao je, neće uvoditi nova autobusna linija nego će se koristiti postojeće linije javnog gradskog prijevoza koje već prometuju uz navedeno parkiralište, a radnim danom broje više od 80 polazaka.

Mjesečna karta za vozača plus četiri dodatne

Usluga će biti dostupna kupnjom mjesečne karte za vozilo i vozača, a dodatno će biti moguće kupiti četiri dodatne karte za putnike.

Karta će se kupovati i produljivati na blagajni Pulaprometa (Autobusni kolodvor u Šijani), a vrijedit će za parkiralište P&R Gregovica, svakodnevno i tijekom cijele godine.

Cijena karata

Cijena mjesečne karte za parkiranje za jednu registarsku oznaku i P&R prijevoz za jednog putnika (vozača) će u periodu 1. listopada do 31. svibnja iznositi će 7,60 €, a u periodu od 1. lipnja do 30. rujna 10,60 eura.

Po vozilu se mogu kupiti i dodatne četiri povlaštene mjesečne karte za putnike u vozilu po cijeni 5 eura po osobi, a u svrhu korištenja javnog prijevoza.

Prijevoz je moguće ostvariti samo na određenim (P&R) redovnim linijama i na određenim stajalištima Pulaprometa te će sva stajališta biti dodatno označena kako bi se korisnicima olakšalo korištenje navedene usluge, pojašnjavaju iz Pulaprometa. 

U smjeru centra se tako mogu koristiti linije 1, 6a, 6d, 9, 22c, 22o, 25c, 71, 73, a u smjeru tržnice linija 6, sve s početnog stajališta Gregovica – Spar.

U  smjeru parkirališta Gregovica se mogu koristiti linije 6c, 9, 25b sa stajališta Gradska knjižnica, linije 9, 25b sa stajališta Giardini - Centar 1,  linije 1, 9, 25b sa stajališta Gimnazija Pula,  Linije 1, 6 sa stajališta Giardini - Centar 3, linije 6, 71 sa stajalište Pula - Centar (Fina), Linije 6, 6c sa stajalište OŠ Tone Peruško i linija 71 sa stajališta Arena.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.