Komunal

Od 1969. u vlasništvu Grada Pazina

Počela rekonstrukcija dječjeg odmarališta Špadići u Poreču

Prve grupe polaznika očekuju u ljeto iduće godine. Sukladno suvremenim standardima, bit će omogućen istovremeni boravak za maksimalno 37 korisnika. Time se nastavlja tradicija duga čak 52 godine, koja je prekinuta uoči ljeta 2018.  zbog procijenjene nesigurnosti objekta


 
1 min
Zoran Angeleski
Od 1969. godine u vlasništvu Grada Pazina i općina Pazinštine

Prve grupe polaznika očekuju u ljeto iduće godine. Sukladno suvremenim standardima, bit će omogućen istovremeni boravak za maksimalno 37 korisnika. Time se nastavlja tradicija duga čak 52 godine, koja je prekinuta uoči ljeta 2018.  zbog procijenjene nesigurnosti objekta

Prošlog je tjedna pripremnim građevinskim radovima i službeno otvoreno gradilište na rekonstrukciji i dogradnji dječjeg odmarališta Špadići kraj Poreča, a koja je od 1969. godine u vlasništvu Grada Pazina i općina Pazinštine.

Posljednji put dograđivana 1993. za potrebe smještaja izbjeglica i prognanika, novo ruho ova će zgrada dobiti u ovoj godini.

Odmaralište prije adaptacije

Početak rada odmarališta očekuje se u idućoj godini po dobivanju potrebnih dozvola, kada će se krenuti u finalizaciju projekta “Rekonstrukcija i nadogradnja dječjeg odmarališta Špadići - “More od malih nogu”. Očekivani završetak radova je proljeće 2023. godine, a prva grupe polaznika očekuju se u ljeto 2023.

Ulaganje iznosi 5,6 milijuna kuna

Za taj je projekt Ministarstvo poljoprivrede - Uprava ribarstva kao upravljačko tijelo donijelo Odluku o dodjeli sredstava Gradu Pazinu u visini od 2.6 milijuna kuna.

Očekivani izgled u proljeće iduće godine

Projektu je dodijeljena maksimalna potpora od 350.000 eura, što znači da je priznato svih 100 posto sveukupnih prihvatljivih troškova u okviru Natječaja Mjera 7. "Promicanje ribarstvene, akvakulturne i pomorske baštine” FLAG-a “Istarski švoj" iz Pazina.

Ukupan iznos investicije je procijenjen na 5,6 milijuna kuna, a ostatak sredstava osigurat će Grad Pazin i općine Pazinštine sukladno suvlasničkom udjelu.

Intencija je da obnovom odmaralište Špadići poprimi nove, urbane, moderne vizure koje će spojiti dosadašnji kupališni i smještajni dio ali i pružiti  novu vrijednost u smjeru dodatne edukacije posjetitelja.

Smještaj tijekom cijele godine

U sklopu ljetovanja, polaznicima će biti dostupni različiti programi: radionice, prehrana, terenska nastava, igra i zabava kroz interakciju i druženje,  čime će novi prostor vjerujemo ostvariti svoj puni potencijal.

Djeci u dobi od 7 do 14 godina bit će omogućeno da se pod stručnim vodstvom dodatno educiraju i upoznaju o ribarstvenoj, pomorskoj i akvakulturnoj baštini, a sve praćeno prilagođenom prehranom koja će uključivati veći postotak ribljih namirnica.

S ugradnjom grijanja i nove suvremene kuhinje, bit će omogućen smještaj tijekom cijele godine.

Počela obnova

Sukladno suvremenim standardima bit će omogućen istovremeni boravak za maksimalno 37 korisnika. Time se nastavlja tradicija duga čak 52 godine, koja je prekinuta uoči ljeta 2018. godine zbog procijenjene nesigurnosti objekta.

Kako bi se prilagodio novim zahtjevima,  objekt će se nadograditi i tako povećati njegova kvadratura za 60 četvornih metara, a nabavit će se i didaktička i tehnička oprema.


Nastavite čitati

Istra
 

VLASNICI AUTOPRAONICE IZ NOVIGRADA ŽELE ODGOVORE OD ŽUPANIJE "Ne mogu nam samo tako zatvoriti djelatnost na mjesec dana! Naša četveročlana obitelj od ovoga živi!"

Nama nije poslana nikakva službena informacija o tome da nam se zabranjuje rad. Zatvorili smo kad smo u medijima pročitali da ne smiju raditi oni koji koriste pitku vodu. Možda smo trebali reći da nismo nigdje ništa pročitali i jednostavno nastaviti raditi, vele nam vlasnici autopraonice iz Novigrada. U nastojanju dolaska do odgovora, županu Borisu Miletiću poslali su više mailova na koje im nije odgovoreno, a pokušali su i telefonski kontaktirati Istarsku županiju, no za informacije su ostali uskraćeni

Istra
 

OTKRIJ SREDIŠNJU ISTRU Novi tjedan i nastavak programa

-Još je malo vremena ostalo za uživanje u godišnjem odmoru i ljetnim aktivnostima, ali projekt Otkrij središnju Istru u punom je jeku. Svi posjetitelji središnje Istre ovoga će tjedna moći uživati u razgledima gradića, dobrim filmovima, koncertnom programu i vinskim pričama koje dolaze u Gračišće. Svi programi u sklopu navedenog projekta besplatni su za sve sudionike, poručuju TZ-a Središnje Istre

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.