Komunal

program Potpora Pula-Pola 2023.

PODUZETNICIMA 120.000 EURA POTPORE Na sjednici gospodarskog vijeća Grada Pule predstavljen plan za razvoj poduzetništva

Značajniji razvoj poduzetničke infrastrukture jedan je od ključnih prioriteta definiranih svim razvojnim strateškim dokumentima u narednom razdoblju, navode iz Grada, a ostvarenje tog cilja podrazumijeva stvaranje preduvjeta za njegovu realizaciju primarno kroz osiguranje prostorno planskih preduvjeta kao polazišta za daljnje aktivnosti


 
1 min
Istra24
Foto: Grad Pula

Značajniji razvoj poduzetničke infrastrukture jedan je od ključnih prioriteta definiranih svim razvojnim strateškim dokumentima u narednom razdoblju, navode iz Grada, a ostvarenje tog cilja podrazumijeva stvaranje preduvjeta za njegovu realizaciju primarno kroz osiguranje prostorno planskih preduvjeta kao polazišta za daljnje aktivnosti

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić održao je danas redovitu sjednicu gospodarskog vijeća Grada Pule, na čijem su dnevnom redu bili prijedlozi za formiranje poduzetničke zone, aktualnosti vezane za prostorno plansku dokumentaciju te informacije o Javnom pozivu za dodjelu bespovratnih potpora iz programa Potpore Pula-Pola 2023.

- Razvoj poduzetništva uz poticajno poduzetničko okruženje oplemenjeno inovativnim sadržajima apsolutan je prioritet Grada Pule. Poticajnim poslovnim okruženjem omogućujemo poduzetnicima da stvaraju nove vrijednosti za širu zajednicu, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Na sjednici se razgovaralo o zoni u sjevernom dijelu grada koja bi se razvila u poslovno-operativnu cjelinu s ciljem povećanja investicijskog potencijala.

Značajniji razvoj poduzetničke infrastrukture jedan je od ključnih prioriteta definiranih svim razvojnim strateškim dokumentima u narednom razdoblju, navode iz Grada, a ostvarenje tog cilja podrazumijeva stvaranje preduvjeta za njegovu realizaciju primarno kroz osiguranje prostorno planskih preduvjeta kao polazišta za daljnje aktivnosti.

Iako u postojećim planovima, misleći pritom na GUP Grada Pule, postoje naznake zona unutar kojih je moguće razvijati i poduzetničku infrastrukturu konkretnija analiza, prvenstveno imovinsko pravnog aspekta ali i opremljenosti pojedinih lokacija potrebnom pratećom infrastrukturom, ukazuje na dugotrajnost postupaka i čini prepreku željenoj bržoj realizaciji.

- Planira se provesti detaljnija analiza prostora potencijalnih lokacija za razvoj poduzetničke infrastrukture u kontekstu spomenutih imovinsko pravnih odnosa te opremljenosti u skladu s čime, po potrebi, prilagoditi planska rješenja kako bi čim prije ostvarili preduvjete za razvoj u tom segmentu, rekla je pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi.

Pročelnica upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Pule Vesna Sajić prezentirala je program Potpora Pula-Pola 2023. za razvoj poduzetništva gdje će se pulskim poduzetnicima dodijeliti 120 tisuća eura bespovratnih potpora.

- U 2023. godini bespovratne potpore dodijelit će se kroz pet mjera: potpore novoosnovanim tvrtkama, potpore za digitalizaciju poslovanja i digitalni marketing, potpore za IT sektor, potpore za sufinanciranje nabave dugotrajne materijalne imovine, subvencioniranje stvaranja zelenih radnih mjesta i digitalnih zanimanja budućnosti“, rekla je pročelnica Vesna Sajić te naglasila da sredstva osigurana u proračunu za 2023. godinu.

Zahtjevi za dodjelu potpore zaprimaju se do 30. studenog 2023. godine do kada je otvoren Javni poziv, odnosno do trenutka kada se u potpunosti utroše financijska sredstva od 120 tisuća eura.


Nastavite čitati

Pula
 

Tko redovno plaća račune odvoza otpada? Stalni stanovnici kvarta. Po kojoj formuli? Po količini? Kako se zna koju količinu ja ubacim mjesečno? Odokativno?

Stanovnici kvarta dobili su ključiće, no ubrzo nam oni više nisu trebali jer su podzemni spremnici bili otključani za sve koji stalno ili povremeno stanuju, borave u kvartu. Povremeni su neki vlasnici apartmana i turisti iz mnogobrojnih apartmana, korisnici parkirališta, prolaznici, mnogobrojni posjetioci raznih događaja u Areni...Oni ne odvajaju otpad nego ubacuju svoje vrećice u prvi koji im je na putu

Pula
 

Igor Belas: "Vršnjačko nasilje u velikom porastu, potrebno je preispitati i unaprijediti postojeće edukacije borbi protiv nasilja"

Iako smo vidjeli da se predmetno nasilje počelo i relativizirati razmišljanjima kako je tučnjava uvijek bilo i biti će, moramo se zapitati u kojem smjeru kao društvo idemo ako smo u 2023. godini sposobni relativizirati nasilje umjesto oštro reagirati i proaktivno djelovati preispitivanjem i unapređivanjem postojećih edukacija kako se takve stvari više ne bi počiniteljima motale po glavi, veli Belas

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.