Komunal

Koncem travnja i otvorenje

Poreč: Dovršeno uređenje prostorija budućeg Kluba za mlade

Cilj ove aktivnosti je uključiti mlade, u dobi od 14 do 30 godina, u osmišljavanje kreativnih sadržaja i izgleda prostora budućeg Kluba za mlade. Ovakvo sudjelovanje u procesu definiranja budućeg Kluba za mlade jedan je od značajnijih oblika aktivnog sudjelovanja mladih u procesu donošenja odluka za kvalitetnije zadovoljavanje prepoznatih potreba


 
1 min
Istra24

Cilj ove aktivnosti je uključiti mlade, u dobi od 14 do 30 godina, u osmišljavanje kreativnih sadržaja i izgleda prostora budućeg Kluba za mlade. Ovakvo sudjelovanje u procesu definiranja budućeg Kluba za mlade jedan je od značajnijih oblika aktivnog sudjelovanja mladih u procesu donošenja odluka za kvalitetnije zadovoljavanje prepoznatih potreba

Grad Poreč dovršio je uređenje novih prostorija budućeg Kluba za mlade na Trgu Antona Grabara te je njegovo otvorenje predviđeno za Dan Grada 30. travnja. Kako je naglašeno tijekom radova, Grad će prostorije potpuno građevinski obnoviti i urediti, no dizajn prostora, sadržaje i programe u Klubu za mlade prepušta njima na odabir.

Tim povodom, Grad je na inicijalnom sastanku u Klubu za mlade prošlog tjedna okupio predstavnike mladih – predstavnike učenika svih porečkih osnovnih i srednjih škola, udruge za mlade, predstavnike Savjeta za mlade, kao i predstavnike nadležnog gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti te Studija Sonda, koji će voditi radionice - savjetovanja s mladima o uređenju prostora Kluba za mlade Poreč  njegovoj namjeni.

Cilj ove aktivnosti je uključiti mlade, u dobi od 14 do 30 godina, u osmišljavanje kreativnih sadržaja i izgleda prostora budućeg Kluba za mlade. Ovakvo sudjelovanje u procesu definiranja budućeg Kluba za mlade jedan je od značajnijih oblika aktivnog sudjelovanja mladih u procesu donošenja odluka za kvalitetnije zadovoljavanje prepoznatih potreba.

Osnovni cilj sastanka bio je dobiti odgovore na pitanja koja su vizija i misija budućeg Kluba za mlade i što mladi u tom prostoru žele, kako učiniti Klub, sa svim njegovim budućim sadržajima, pristupačnim svim skupinama mladih, bez obzira na dob i različitost interesa. Na isti se način planira ponovo oživjeti i dosadašnji prostor Centra za mlade.  

Naime, kako je prostor Centra za mlade ispod Umjetničke škole bio u posljednjih par godina u funkciji kao dodatan prostor za tu školu radi pandemije bolesti Covid - 19, ali i povremeno raznih turnira za mlade potrebno mu je vratiti prvotnu svrhu. Novi Klub za mlade trebao bi, s novim sadržajima i novim info punktom za mlade, odgovoriti na potrebe mladih, osigurati uvjete, te zajedno s postojećim Centrom za mlade, činiti prostorne uvjete za provedbu aktivnosti za mlade još boljim. 

U narednom razdoblju planirano je još nekoliko susreta s različitim predstavnicima mladih.

Sredstva za nabavu potrebne opreme i uređenje, kao i financiranje daljnjih aktivnosti u Klubu za mlade predviđena su u proračunu Grada Poreča


FOTO: Grad Poreč

Nastavite čitati

Istra
 

U Medulinu humanitarna izložba "Zlatna kora"

Izložba je realizirana suradnjom Gradskog društva Crvenog križa Pula i Kristine Iveković, znanog lica i glasa s radija Medulin FM koja je idejna začetnica ovog projekta, a radi se o nastavku akcije "Zlatna ribica", koja je trajala do ožujka ove godine, te se izložbom nastavlja s prikupljanjem donacijskih sredstava za povećanje fonda za stipendije potrebitih srednjoškolaca i studenata

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.