Komunal

INVESTICIJA TEŠKA MILIJUN I POL KUNA

Poreč: Nabavljena vatrogasna platforma za gašenje požara i spašavanje života s velikih visina

"Da biste bili sigurni trebate imati dobre vatrogasce i dobru opremu, tako da je danas veliki dan za našu postrojbu. Ponosan sam što smo dobili ovo vozilo, koje je nabavljeno rabljeno u Austriji i kompletno je servisirano i obnovljeno", rekao je zapovjednik JVP Poreč, Denis Matošević


 
1 min
Istra24

"Da biste bili sigurni trebate imati dobre vatrogasce i dobru opremu, tako da je danas veliki dan za našu postrojbu. Ponosan sam što smo dobili ovo vozilo, koje je nabavljeno rabljeno u Austriji i kompletno je servisirano i obnovljeno", rekao je zapovjednik JVP Poreč, Denis Matošević

Na Peškeri je danas predstavljena nova vatrogasna platforma, nabavljena za potrebe Javne vatrogasne postrojbe, Centra za zaštitu od požara Poreč

Nova vatrogasna platforma namijenjena je prvenstveno za intervencije gašenja i spašavanja na visokim objektima i objektima velike tlocrtne površine, ali moći će se koristiti i za druge tehničke intervencije na visini kao što su saniranje objekata, krovišta te uklanjanje grana i drveća nakon vremenskih ili drugih nepogoda. To joj omogućavaju karakteristike - maksimalna radna visina platforme 32 metra i nosivost radne košare 325 kilograma. 

Cijena platforme je 1.500.000 kuna, a nabavljena je namjenskim sredstvima Područne vatrogasne zajednice Poreč te su u nabavi pomogle stručne službe Grada Poreča.

- Da biste bili sigurni trebate imati dobre vatrogasce i dobru opremu, tako da je danas veliki dan za našu postrojbu. Ponosan sam što smo dobili ovo vozilo, koje je nabavljeno rabljeno u Austriji i kompletno je servisirano i obnovljeno, rekao je zapovjednik JVP Poreč, Denis Matošević.

Na predstavljanju su, uz porečke vatrogasce, sudjelovali i predstavnici Grada, kao i Općina Poreštine, vatrogasno vijeće te djeca iz vrtića kojima je današnja demonstracija bila posebno uzbudljiva.

Nabavu je pozdravio i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

- Osim što su dobri u svom poslu, naši vatrogasci danas imaju i pet novih vozila, novu platformu i novu opremu za obranu od poplava, sve nabavljeno u proteklih godinu dana. Sad možemo reći da su vatrogasci kompletno opremljeni najsuvremenijim vozilima i vrhunskom opremom. Možemo biti mirni i sigurni dugo vremena na cijeloj Poreštini. Na nama je da im poželimo puno sreće i što manje posla, zaključio je Peršurić.


Foto: Grad Poreč

Nastavite čitati

Istra
 

REZULTATI POPISA Talijana ima 30 posto manje; ako je matematika društveno relevantna, hoće li se jednakim postotkom smanjiti manjinska prava?

Društveni problemi su daleko dublji, plitkost politike njima se ne bavi. Brojke su daleko bitnije, recimo, Plenkoviću i njegovoj vladi koja egzistira zahvaljujući manjinama, odnosno glasu manjinskih zastupnika kojima su brojke jednako značajne. S obzirom na dugovječnost zastupničkog staža Furio Radin je u nekoliko navrata postao bitan faktor hrvatske politike. Smiješno, ali istinito: većina preživljava na grbači manjina, to je vlada Hrvata, Talijana, Srba, Roma, Bošnjaka itd. itd…

Istra
 

VRATILI SE BJELOGLAVI SUPOVI Na Učki tri gnijezda nakon više od sto godina. Tri ptića uskoro će poletjeti

Sada se supovima koji slijeću na padine Učke ostavlja oko 500 kilograma hrane na tjedan, a od 2017. su na hranilište, svojevrsni "restoran" za supove, dopremljene oko 34 tone hrane * Mladi supovi krenut će na petogodišnje putovanje, tijekom kojega nadlijeću Balkan, Sjevernu Afriku, Španjolsku i druge krajeve te se nakon pet godina vraćaju kući, na mjesto na kojemu su se izlegli

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.