Komunal

SASTALI SE ŽUPAN I NEKOLIKO GRADONAČELNIKA

Postignut konsenzus o važnosti boljeg odvajanja biootpada: U Puli održan operativni sastanak o zbrinjavanju otpada u Kaštijunu tijekom predstojeće ljetne sezone

U tijeku je natječaj za zbrinjavanje viškova miješanog komunalnog otpada tijekom povećanog preuzimanja u ljetnoj sezoni


 
1 min
Istra24
foto: Grad Pula Pola

U tijeku je natječaj za zbrinjavanje viškova miješanog komunalnog otpada tijekom povećanog preuzimanja u ljetnoj sezoni

O zbrinjavanju otpada u ŽCGO Kaštijun danas je u Komunalnoj palači održan zajednički operativni sastanak gradonačelnika Pule Filipa Zoričića, župana Borisa Miletića, gradonačelnice Pazina Suzane Jašić te gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića, Rovinja Marka Paliage, Umaga Vilija Bassanesea i Buja Fabrizija Vižintina.

foto: Grad Pula Pola

Razgovaralo se o mjerama koje će se poduzeti ove ljetne sezone, problemu sastava otpada koji se predaje u ŽCGO Kaštijun, financijskom stanju te restrukturiranju poslovnih udjela trgovačkog društva Kaštijun d.o.o.

Postignut je konsenzus o važnosti boljeg odvajanja biootpada u ukupnoj masi miješanog komunalnog otpada koji stvara neugodne mirise te opterećuje tehničku operativnost pogona za obradu otpada.

U tijeku je natječaj za zbrinjavanje viškova miješanog komunalnog otpada tijekom povećanog preuzimanja u ljetnoj sezoni te će se naredni sastanak održati nakon 5. travnja, po završetku natječaja.

Planirano je preuzimanje iz svih šest pretovarnih stanica: Buzet, Labin, Pazin, Poreč, Rovinj i Umag.


Nastavite čitati

Istra
 

Kuda će Valter Flego, kuda pulska Zračna luka, što će novog o SRC-u Valkane reći gradonačelnik Zoričić?

Sutra pišemo gdje Valter Flego namjerava raditi nakon okončanja karijere europskog parlamentarca, o tome zašto pulska Zračna luka ne uspijeva izaći iz ponora te o detaljima proširenja osnovne škole Šijana, gdje će dodatna zgrada osigurati radni prostor za 168 učenika * U 11 sati  pulski gradonačelnik Filip Zoričić održat će konferenciju za novinare, na kojoj će pričati o zahtjevima za povratom sportsko-rekreacijskog centra Valkane, zahtjevima djelatnika gradskih vrtića za većim plaćama, predstojećem prvom Pula Prideu za pet dana... Pratit ćemo presicu uživo

Istra
 

U nedjelju počinje RokPoluotok - plivanje oko istarskog poluotoka

Generalna proba za novu avanturu održana je u Plomin Luci gdje je šezdesetak vrijednih Plominjana, Istrijana i RokOtočana očistilo more, obalu i priobalje, sakupivši pun kontejner otpada. U par sati akcije iz prirode je maknuto više od deset automobilskih guma, par odbačenih paleta, hrpa lom stiropora, ribarskog pribora, najlona, kao i odjeće, obuće i limenki, boca, papira i vrećica svih vrsta 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.