republika - dugi
Komunal

SASTALI SE ŽUPAN I NEKOLIKO GRADONAČELNIKA

Postignut konsenzus o važnosti boljeg odvajanja biootpada: U Puli održan operativni sastanak o zbrinjavanju otpada u Kaštijunu tijekom predstojeće ljetne sezone

U tijeku je natječaj za zbrinjavanje viškova miješanog komunalnog otpada tijekom povećanog preuzimanja u ljetnoj sezoni


 
1 min
Istra24
foto: Grad Pula Pola

U tijeku je natječaj za zbrinjavanje viškova miješanog komunalnog otpada tijekom povećanog preuzimanja u ljetnoj sezoni

O zbrinjavanju otpada u ŽCGO Kaštijun danas je u Komunalnoj palači održan zajednički operativni sastanak gradonačelnika Pule Filipa Zoričića, župana Borisa Miletića, gradonačelnice Pazina Suzane Jašić te gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića, Rovinja Marka Paliage, Umaga Vilija Bassanesea i Buja Fabrizija Vižintina.

foto: Grad Pula Pola

Razgovaralo se o mjerama koje će se poduzeti ove ljetne sezone, problemu sastava otpada koji se predaje u ŽCGO Kaštijun, financijskom stanju te restrukturiranju poslovnih udjela trgovačkog društva Kaštijun d.o.o.

Postignut je konsenzus o važnosti boljeg odvajanja biootpada u ukupnoj masi miješanog komunalnog otpada koji stvara neugodne mirise te opterećuje tehničku operativnost pogona za obradu otpada.

U tijeku je natječaj za zbrinjavanje viškova miješanog komunalnog otpada tijekom povećanog preuzimanja u ljetnoj sezoni te će se naredni sastanak održati nakon 5. travnja, po završetku natječaja.

Planirano je preuzimanje iz svih šest pretovarnih stanica: Buzet, Labin, Pazin, Poreč, Rovinj i Umag.


Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.