Komunal

35 PARKIRNIH MJESTA, POSAĐENO PET STABLAŠICA

PULA: Završeni radovi i sadnja stabala u Banovčevoj ulici

Izgrađeno je parkiralište, rekonstruirana je prometnica, napravljeni su nogostupi, javna rasvjeta i oborinska odvodnja te hortikulturno uređeni zeleni pojasevi * Vrijednost izvođenja radova iznosila je 204 tisuće eura s PDV-om


 
1 min
Istra24
foto: Grad Pula - Pola

Izgrađeno je parkiralište, rekonstruirana je prometnica, napravljeni su nogostupi, javna rasvjeta i oborinska odvodnja te hortikulturno uređeni zeleni pojasevi * Vrijednost izvođenja radova iznosila je 204 tisuće eura s PDV-om

Radovi u Banovčevoj ulici u Puli privedeni su kraju. U sklopu radova, koji su započeli krajem kolovoza ove godine, izgrađeno je parkiralište, rekonstruirana je prometnica, napravljeni su nogostupi, javna rasvjeta i oborinska odvodnja te hortikulturno uređeni zeleni pojasevi.

Parkiralište s prometnicom sastoji se od jednotračnog jednosmjernog kolnika s jednostranim nogostupom ukupne dužine 77,39 metara. Ulaz na parkiralište predviđeno je iz Tomasinijeve ulice s izlazom na Banovčevu ulicu.

foto: Grad Pula - Pola

Na području parkirališta izvedeno je 35 parkirnih mjesta, od čega 26 u betonskim opločnicima. Po dovršetku radova, u sklopu održavanja, u nastavku Banovčeve ulice ispred ulaza kućnih brojeva 2, 4 i 6 označeno je 54 parkirna mjesta od čega 3 za vozila osoba s invaliditetom te 10 mjesta za motocikle. Važećom Odlukom nije predviđena naplata korištenja parkirališta, a s obzirom na to da se radi o javnom parkiralištu bit će dostupno svima pod jednakim uvjetima.

U sklopu prometnice izgradio se zatvoreni sustav prikupljanja površinskih oborinskih voda. Izgrađena je javna rasvjeta ukupne dužine 117,00 metara, šest stupova visine 6,00 metara. Uređene su novoplanirane zelene površine i posađeno je pet novih stablašica.

foto: Grad Pula - Pola

Izvođenje radova bilo je ugovoreno s društvom CESTA, a ugovorena vrijednost izvođenja radova iznosila je 204 tisuće eura s PDV-om, predviđenih programom građenja komunalne infrastrukture za 2023. godinu.


Nastavite čitati

Pula
 

BRAVO EMA I DIEGO! Šestaši iz škole Kaštanjer pronašli snop novčanica, javili policajcu, a on ih pohvalio u školi. Policajac Šime Matak:' Ova su djeca moji junaci dana'

Danas smo nažalost većinom fokusirani na loše vijesti, pokude i primjere lošeg ponašanja, dok se primjerne i dobre stvari premalo ističu i uzimamo ih zdravo za gotovo. Mišljenja sam da upravo takve stvari treba isticati, ukazivati na njih i poticati ih. Ovo je  jedna pozitivna priča o Emi i Diegu, dvoje primjerne i poštene djece koji su svojim primjerom pokazali dobar kućni i školski odgoj, ispričao nam je policajac Šime Matak

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.