Komunal

velik interes za poslovnu zonu San Pellegrino

Radomir Korać: "Ne želimo zonu pretvoriti u skladišta, već našim poduzetnicima omogućiti povoljne uvjete za posao i razvoj"

Javili su se poduzetnici koji se bave kamenom, krpanjem ribarskih mreža, proizvodnjom korneta za sladoled. Tu su i oni koji se bave popravljanjem motora, a ima i zainteresiranih koji bi u zoni smjestili servis za kamione i autobuse, proizvodnju boja. Ma svega ima, kaže načelnik Fažane


 
3 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Javili su se poduzetnici koji se bave kamenom, krpanjem ribarskih mreža, proizvodnjom korneta za sladoled. Tu su i oni koji se bave popravljanjem motora, a ima i zainteresiranih koji bi u zoni smjestili servis za kamione i autobuse, proizvodnju boja. Ma svega ima, kaže načelnik Fažane

Iako isplanirana još prije desetak godina, poslovna zona San Pellegrino u Fažani još nije zaživjela. No, kako tvrdi fažanski načelnik Radomir Korać, to bi se trebalo vrlo brzo promijeniti. Kompletna zona na  Galižanskoj cesti prostire se na 4 hektara i kroz godinu dana trebala bi to postati prava poslovna meka Fažane.

Korać napominje da su nekoliko puta objavljivali javne pozive kako bi ispipali interes poduzetnika, no problem je bio nedostatak pristupnog prilaza, pa je teško bilo očekivati da će se netko javiti, ako do zone ne može ni doći.

Na toj lokaciji upravo su u tijeku radovi na gradnji pristupne ceste vrijedni oko 2 milijuna kuna. Nakon što se osigura prilaz, više neće biti nikakvih prepreka da se zona, nakon dugo vremena počne popunjavati poduzetnicima.

Da bi zona oživjela trebalo je osigurati pristupnu cestu

- Kada smo dobili sve papire i obavili javnu nabavu nakon što smo je prethodno proveli tri puta, odabrali smo najpovoljnijeg izvođača. Odabrana je tvrtka Cesta Pula te očekujemo da će s radovima završiti kroz mjesec dana, kaže Korać.

Bez pristupne ceste ne može biti u funkciji ni novo reciklažno dvorište koje se nalazi u sklopu zone.

Općina Fažana planira brzo raspisati i javni poziv za zainteresirane poduzetnike koji bi povoljnim uvjetima unutar zone mogli raditi i razvijati svoj posao.

Korać ističe da je interes već u ovom trenutku ogroman.

- Krajem ožujka ćemo raspisati natječaj i očekujem da će se naši ljudi javiti u velikom broju. Zasad ne bih o detaljima i cijenama najma, ali mogu potvrditi da će prostore moći koristiti po zaista povoljnim uvjetima. Nama je dugoročni cilj razvijati poduzetništvo u Fažani i stvarati sve preduvjete da to bude jedna od važnijih grana razvoja uz turizam, kaže načelnik.

Potvrđuje da su se javljali i veliki trgovački centri zainteresirani da unutar zone smjeste svoja skladišta.

- No mi ne želimo zonu pretvoriti u skladišta, već našim poduzetnicima omogućiti da rade, razvijaju se i doprinose razvoju Fažane, veli Korać, dodajući da su dobrodošli i poduzetnici van Fažane.

A što bi se u zoni moglo raditi?

Radomir Korać

- Javili su se poduzetnici koji se bave kamenom, krpanjem ribarskih mreža, proizvodnjom korneta za sladoled. Tu su i oni koji se bave popravljanjem motora, a ima i zainteresiranih koji bi u zoni smjestili servis za kamione i autobuse, proizvodnju boja. Ma svega ima i drago nam je zbog toga. Za razliku od nekih drugih općina i gradova koji su uložili ogromne novce, pa su na kraju molili poduzetnike da dođu, mi ćemo našim poduzetnicima osigurati povlašteni najam koji će stvarno biti povoljan, zaključuje Korać.  


Nastavite čitati

Istra
 

Tko će s kim pitanje je sad

Sutra donosimo tri analize izbornih rezultata u osmoj izbornoj jedinici. Kako su stranke prošle po istarskim gradovima i općinama? * Za mjesec dana počinju upisi u pulske vrtiće. Ovogodišnji će biti nešto drugačiji od dosadašnjih. O cijenama, promjenama i detaljima o kojima će roditelji morati voditi računa, čitajte sutra

Istra
 

U subotu 20 godina Fažanske škole soljenja sardela

Tijekom manifestacije 40 ekipa posoliti će svoj važ sardela pod stručnim vodstvom fažanskih ribara. Održat će se i gastro radionica filetiranja i mariniranja ribe te jela od slanih  sardela, radionica  izrade tradicijskih ribarskih alata te foto izložba povodom 20 godina Škole soljenja sardela: “20 nam je godina tek...”

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.