Komunal

velik interes za poslovnu zonu San Pellegrino

Radomir Korać: "Ne želimo zonu pretvoriti u skladišta, već našim poduzetnicima omogućiti povoljne uvjete za posao i razvoj"

Javili su se poduzetnici koji se bave kamenom, krpanjem ribarskih mreža, proizvodnjom korneta za sladoled. Tu su i oni koji se bave popravljanjem motora, a ima i zainteresiranih koji bi u zoni smjestili servis za kamione i autobuse, proizvodnju boja. Ma svega ima, kaže načelnik Fažane


 
2 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Javili su se poduzetnici koji se bave kamenom, krpanjem ribarskih mreža, proizvodnjom korneta za sladoled. Tu su i oni koji se bave popravljanjem motora, a ima i zainteresiranih koji bi u zoni smjestili servis za kamione i autobuse, proizvodnju boja. Ma svega ima, kaže načelnik Fažane

Iako isplanirana još prije desetak godina, poslovna zona San Pellegrino u Fažani još nije zaživjela. No, kako tvrdi fažanski načelnik Radomir Korać, to bi se trebalo vrlo brzo promijeniti. Kompletna zona na  Galižanskoj cesti prostire se na 4 hektara i kroz godinu dana trebala bi to postati prava poslovna meka Fažane.

Korać napominje da su nekoliko puta objavljivali javne pozive kako bi ispipali interes poduzetnika, no problem je bio nedostatak pristupnog prilaza, pa je teško bilo očekivati da će se netko javiti, ako do zone ne može ni doći.

Na toj lokaciji upravo su u tijeku radovi na gradnji pristupne ceste vrijedni oko 2 milijuna kuna. Nakon što se osigura prilaz, više neće biti nikakvih prepreka da se zona, nakon dugo vremena počne popunjavati poduzetnicima.

Da bi zona oživjela trebalo je osigurati pristupnu cestu

- Kada smo dobili sve papire i obavili javnu nabavu nakon što smo je prethodno proveli tri puta, odabrali smo najpovoljnijeg izvođača. Odabrana je tvrtka Cesta Pula te očekujemo da će s radovima završiti kroz mjesec dana, kaže Korać.

Bez pristupne ceste ne može biti u funkciji ni novo reciklažno dvorište koje se nalazi u sklopu zone.

Općina Fažana planira brzo raspisati i javni poziv za zainteresirane poduzetnike koji bi povoljnim uvjetima unutar zone mogli raditi i razvijati svoj posao.

Korać ističe da je interes već u ovom trenutku ogroman.

- Krajem ožujka ćemo raspisati natječaj i očekujem da će se naši ljudi javiti u velikom broju. Zasad ne bih o detaljima i cijenama najma, ali mogu potvrditi da će prostore moći koristiti po zaista povoljnim uvjetima. Nama je dugoročni cilj razvijati poduzetništvo u Fažani i stvarati sve preduvjete da to bude jedna od važnijih grana razvoja uz turizam, kaže načelnik.

Potvrđuje da su se javljali i veliki trgovački centri zainteresirani da unutar zone smjeste svoja skladišta.

- No mi ne želimo zonu pretvoriti u skladišta, već našim poduzetnicima omogućiti da rade, razvijaju se i doprinose razvoju Fažane, veli Korać, dodajući da su dobrodošli i poduzetnici van Fažane.

A što bi se u zoni moglo raditi?

Radomir Korać

- Javili su se poduzetnici koji se bave kamenom, krpanjem ribarskih mreža, proizvodnjom korneta za sladoled. Tu su i oni koji se bave popravljanjem motora, a ima i zainteresiranih koji bi u zoni smjestili servis za kamione i autobuse, proizvodnju boja. Ma svega ima i drago nam je zbog toga. Za razliku od nekih drugih općina i gradova koji su uložili ogromne novce, pa su na kraju molili poduzetnike da dođu, mi ćemo našim poduzetnicima osigurati povlašteni najam koji će stvarno biti povoljan, zaključuje Korać.  


Nastavite čitati

Istra
 

"LA PROJEKCIJA": Sutra se u Vodnjanu prikazuju kratkometražni filmovi lokalnih autora

- Za obilježavanje 30. godišnjice osnivanja Istarske županije, u  kontekstu filmske produkcije, odabran je Vodnjan. Tim povodom, prikazat ćemo filmove autora i tema vezanih za grad domaćin. Vodnjan je, naime, posljednjih godina obilježila produkcija kvalitetnih, uglavnom kratkometražnih dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih filmova, svojevrsni „filmski val“, nazvan i Novi vodnjanski filmski val, navode iz Istarske kulturne agencije

Istra
 

PGS o direktorima Uljanika i pravomoćnoj presudi 3. maju: Riječ je o klasičnom stečajnom kriminalu, a DORH ŠUTI!

Riječ je o tvrtki „Uljanik Učilište“, a koja je bila dio stečajne mase „Uljanik PIS-a“. Dočepali su je se gospoda Boris Dvoršak i Goran Pikot, a „3. maj“ u novonastaloj je situaciji štošta osporavao u tim transakcijama. Riječki je škver pokrenuo i sudski postupak, ali ga je na kraju balade i izgubio, a, rekao bih, prvenstveno zahvaljujući postojećem hrvatskom pravosudnom sustavu, rekao je počasni predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš na konferenciji za novinare

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.