Komunal

U NEDJELJU STE SVI POZVANI

Rezolucija Zemlja: čistimo, kuhamo i družimo se u Društvenom vrtu!

Volonteri i koordinatorice društvenog vrta za vas kuhaju ukusna jela od povrća, a građani će imati priliku saznati i kako se i sami mogu pridružiti i postati dio ekipe Društvenog vrta


 
2 min
Istra24

Volonteri i koordinatorice društvenog vrta za vas kuhaju ukusna jela od povrća, a građani će imati priliku saznati i kako se i sami mogu pridružiti i postati dio ekipe Društvenog vrta

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, Zelena Istra i Grupa za urbane vrtove pridružila se nacionalnoj kampanji Večernjeg lista „Rezolucija Zemlja” te u suradnji s MO Gregovica i Odredom izviđača „Istra” i Odredom izviđača "Uljanik" pozivamo građane da nam se pridruže u nedjelju  24. travnja u akciji čišćenja i druženju!

Program:

11.30 šumica na Gregovici, okupljanje i nastup Zbora Cantus PoPuli te akcija čišćenja šumice (okupljanje je na livadi pored vježbališta u šumici na Gregovici) – akcija „Zeleno srce Grada”
12.30 – akcija čišćenja okoliša Urbanih i Društvenog vrta na Gregovici
13.30 - druženje i ručak u Društvenom vrtu
13.30 - demonstracija i postavljanje hotela za kukce - Gimnazija Pula

Volonteri i koordinatorice društvenog vrta za vas kuhaju ukusna jela od povrća, a građani će imati priliku saznati i kako se i sami mogu pridružiti i postati dio ekipe Društvenog vrta.

Sudionicima će biti osigurane vreće za smeće, rukavice i ručak. Molimo sudionike da s ciljem smanjenja zagađenja jednokratnom plastikom, donesu svoje trajne boce koje će moći puniti u Društvenom vrtu.

„Kažu da za nešto manje od tri desetljeća više neće biti ribe u morima. Za šest desetljeća nećemo se buditi s jutarnjom kavom jer biljka arabika više neće postojati. Kažu da će do 2025. u oceanu na tri tone ribe biti jedna tona plastike. Kažu da svake sekunde bacimo 1.000 laptopa i nebrojen broj mobitela... Kažu da naši unuci nikada neće moći doživjeti koraljne grebene niti Amazonu. Zvuči nestvarno, ali ne promijenimo li postojeće ekološke trendove, ovo je naša realnost.”


Nastavite čitati

Pula
 

ODGOJITELJICA VALENTINA BELJO: Volimo svoj posao i radimo ga s ljubavlju, ali nažalost ljubav ne plaća račune, a Grad ne poštuje zakon

Danas ne radi ni Komunalna palača, ali vlast, ako je pametna, će čuti i vidjeti današnje događanje. Razlog okupljanja su male plaće djelatnika dječjih vrtića i nepoštivanje zakona koji kaže da moraju biti istovjetne onima učitelja u osnovnim školama. Kod nas u Puli je ta razlika 40 posto, te učitelji imaju preko 7 tisuća eura viša godišnja primanja, što znači da su djelatnici u predškolskom odgoju diskriminirani i omalovažavani, istaknuo je Rajko Kutlača

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.