Komunal

Pod upravljanjem Nature Histrice

Rovinj: U tijeku obnova i revitalizacija šetnice parka Punta Muccia

Riječ je o park – šumi u sklopu kompleksa Specijalne bolnice „Martin Horvat“ koji ima status preventivno zaštićenog kulturnog dobra


 
1 min
Istra24

Riječ je o park – šumi u sklopu kompleksa Specijalne bolnice „Martin Horvat“ koji ima status preventivno zaštićenog kulturnog dobra

U punom su tijeku radovi na obnovi i revitalizaciji dijela parka bolnice  „Martin Horvat“ – Punta Muccia, atraktivnog poluotoka rovinjskog priobalja koje provodi Javna ustanova Natura Histrica iz Pule.

Riječ je o park – šumi u sklopu kompleksa Specijalne bolnice „Martin Horvat“ koji ima status preventivno zaštićenog kulturnog dobra, a projektom je planirano uređenje postojećih staza i šetnica, te rekonstrukcija izvornih staza i šetnica, niveliranje tla u dijelovima koji to zahtijevaju, te minimalno proširivanje radi usklađivanja sa suvremenim standardima i prilagodbe potrebama ciljanih korisnika.

Također, izvršit će se i obnova ograde na stazi oko poluotoka, te postavljanje urbane opreme duž staze, a projekt predviđa i izradu edukativno – informativnih tabli s ciljem pružanja informacija o predmetnom području.

- Predmetnim će se zahvatom obnoviti i revitalizirati dio parka u dijelu obalne šetnice koji obuhvaća otprilike 600m2, odnosno 330 dužnih metara šetnice, najavila je ravnateljica JU Natura Histrica Silvia Buttignoni.

Prostor će imati zdravstvenu, rekreacijsku i turističku funkciju, te će novo uređeni dio osim pacijentima i posjetiteljima bolnice koji će se lakše moći kretati stazom, biti javno dostupan svim stanovnicima i gostima.


FOTO: Grad Rovinj

Nastavite čitati

Istra
 

Dani otvorenih vrata cijepljenja protiv HPV-a - bez naručivanja i najave

U organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, djevojke i mladići u dobi do 25 godina mogu se tijekom listopada bez naručivanja i najave cijepiti protiv humanog papiloma virusa (HPV) u Savjetovalištima za spolno zdravlje Istarske županije, pri školskoj medicini, od 15 do 17 sati

Istra
 

DRASTIČNO POSKUPLJENJE: Kaštijun će od 1. siječnja primjenjivati novi cjenik. Prijevoz, obrada i zbrinjavanja otpada s dosadašnjih 72, raste na 146 eura!

Dodatke ugovora o prijevozu, obradi i zbrinjavanju miješanog komunalnog otpada 27. rujna potpisali su Komunalni servis Rovinj, Pula Herculanea i Usluga Poreč. Tvrtke 6 maj Umag, 1 maj Labin i Med eko servis,  dodatke ugovora će potpisati po dobivanju suglasnosti nadležnog tijela (osnivača). Potpisivanju dodatka ugovora nisu se odazvale tvrtke Contrada d.o.o. Vodnjan, Park d.o.o. Buzet i Usluga d.o.o. Pazin, rekao je direktor Kaštijuna Dražen Stilinović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.