Komunal

Pod upravljanjem Nature Histrice

Rovinj: U tijeku obnova i revitalizacija šetnice parka Punta Muccia

Riječ je o park – šumi u sklopu kompleksa Specijalne bolnice „Martin Horvat“ koji ima status preventivno zaštićenog kulturnog dobra


 
1 min
Istra24

Riječ je o park – šumi u sklopu kompleksa Specijalne bolnice „Martin Horvat“ koji ima status preventivno zaštićenog kulturnog dobra

U punom su tijeku radovi na obnovi i revitalizaciji dijela parka bolnice  „Martin Horvat“ – Punta Muccia, atraktivnog poluotoka rovinjskog priobalja koje provodi Javna ustanova Natura Histrica iz Pule.

Riječ je o park – šumi u sklopu kompleksa Specijalne bolnice „Martin Horvat“ koji ima status preventivno zaštićenog kulturnog dobra, a projektom je planirano uređenje postojećih staza i šetnica, te rekonstrukcija izvornih staza i šetnica, niveliranje tla u dijelovima koji to zahtijevaju, te minimalno proširivanje radi usklađivanja sa suvremenim standardima i prilagodbe potrebama ciljanih korisnika.

Također, izvršit će se i obnova ograde na stazi oko poluotoka, te postavljanje urbane opreme duž staze, a projekt predviđa i izradu edukativno – informativnih tabli s ciljem pružanja informacija o predmetnom području.

- Predmetnim će se zahvatom obnoviti i revitalizirati dio parka u dijelu obalne šetnice koji obuhvaća otprilike 600m2, odnosno 330 dužnih metara šetnice, najavila je ravnateljica JU Natura Histrica Silvia Buttignoni.

Prostor će imati zdravstvenu, rekreacijsku i turističku funkciju, te će novo uređeni dio osim pacijentima i posjetiteljima bolnice koji će se lakše moći kretati stazom, biti javno dostupan svim stanovnicima i gostima.


FOTO: Grad Rovinj

Nastavite čitati

Istra
 

Krasna zemljo, obiteljski urbanizirana. A Cosulich Patrizia dobila konkurenciju u... "Porečanki"

U kontroverznoj zgradi Porečanka u Puli, gdje je u kratkom roku došlo do dva pokušaja deložacije, događali su se mutni poslovi s parking mjestima, cijenama i načinima najma, a bilo je i prostitucije * Pisali smo danas i o overturizmu, plaćama u pulskoj cementari, problemima u Kolodvorskoj ulici i cesti kroz Majmajolu * Sutra nastavljamo analizu USKOK-ove optužnice u slučaju Dorina. Vrlo je zanimljiv dio u kojem se opisuju kaznena djela nekad moćnog županijskog voditelja Seada Ibrahimovića. Donosimo i objašnjenje Grada Buja vezano za obiteljske urbanizacije

Istra
 

Šimun Matišić Quartet u srijedu nastupa u Rovinju na 20. BaRoMusu

Uz Šimuna Matišića višestruko nagrađivanog mladog glazbenika bogate i zanimljive karijere, koji predvodi kvartet, u sastavu sviraju Krunoslav Levačić (udaraljke), Dani Bošnjak (flauta) i Zvonimir Šestak (kontrabas), a riječ je o velikim umjetničkim individuama i osebujnim glazbenim ličnostima, ponajboljim instrumentalistima u regiji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.