Komunal

Za uređenje doma 700 tisuća kuna

Štićenici Doma za odgoj djece i mladeži ponovno na Monte Zaru

Smještaj djece iz doma u nove prostorije, dok radovi traju, bio je izazov za djecu i za odgajatelje, no uspješno smo ga prebrodili, veli nam ravnateljica Anica Idžaković


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Smještaj djece iz doma u nove prostorije, dok radovi traju, bio je izazov za djecu i za odgajatelje, no uspješno smo ga prebrodili, veli nam ravnateljica Anica Idžaković

Nakon nešto više od dva mjeseca štićenici i djelatnici Doma za odgoj djece i mladeži Pula ponovo su u svojim prostorijama na Monte Zaru. Dok se dom obnavljao bili su "podstanari" u Rock hostelu u centru grada, doznajemo od ravnateljice doma, Anice Idžaković.

Radovi na unutarnjem uređenju doma krenuli su u listopadu, a financiralo ih je resorno ministarstvo sa 700 tisuća kuna. U sklopu uređenja obnovile su se kupaonice, čajne kuhinje, dotrajali zidovi i plafoni, a u budućnosti se planira i obnova preostalog prostora unutar zgrade, fasade i vanjskih te unutarnjih prozora Doma.

Izvođač radova bila je tvrtka IDEA PROJEKT d.o.o. iz Pule.

- Smještaj djece iz doma u nove prostorije, dok radovi traju, bio je izazov za djecu i za odgajatelje, no uspješno smo ga prebrodili. Bilo je teško pronaći smještaj za djecu, budući da su zimi svi turistički objekti zatvoreni stoga se moram zahvaliti vlasniku hostela Mirku Mocku što nam je izašao u susret i, uz sve očekivane poteškoće, prihvatio djecu, kazala nam je ravnateljica.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.