Komunal

Za uređenje doma 700 tisuća kuna

Štićenici Doma za odgoj djece i mladeži ponovno na Monte Zaru

Smještaj djece iz doma u nove prostorije, dok radovi traju, bio je izazov za djecu i za odgajatelje, no uspješno smo ga prebrodili, veli nam ravnateljica Anica Idžaković


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Smještaj djece iz doma u nove prostorije, dok radovi traju, bio je izazov za djecu i za odgajatelje, no uspješno smo ga prebrodili, veli nam ravnateljica Anica Idžaković

Nakon nešto više od dva mjeseca štićenici i djelatnici Doma za odgoj djece i mladeži Pula ponovo su u svojim prostorijama na Monte Zaru. Dok se dom obnavljao bili su "podstanari" u Rock hostelu u centru grada, doznajemo od ravnateljice doma, Anice Idžaković.

Radovi na unutarnjem uređenju doma krenuli su u listopadu, a financiralo ih je resorno ministarstvo sa 700 tisuća kuna. U sklopu uređenja obnovile su se kupaonice, čajne kuhinje, dotrajali zidovi i plafoni, a u budućnosti se planira i obnova preostalog prostora unutar zgrade, fasade i vanjskih te unutarnjih prozora Doma.

Izvođač radova bila je tvrtka IDEA PROJEKT d.o.o. iz Pule.

- Smještaj djece iz doma u nove prostorije, dok radovi traju, bio je izazov za djecu i za odgajatelje, no uspješno smo ga prebrodili. Bilo je teško pronaći smještaj za djecu, budući da su zimi svi turistički objekti zatvoreni stoga se moram zahvaliti vlasniku hostela Mirku Mocku što nam je izašao u susret i, uz sve očekivane poteškoće, prihvatio djecu, kazala nam je ravnateljica.


Nastavite čitati

Pula
 

Možemo traži da Plan razvoja kulture Grada Pule ide u dva čitanja

"Za grad izniman značaj Plana razvoja kulture potvrđen je i velikim interesom javnosti čemu u prilog govore i brojne primjedbi i komentari prikupljeni na javnom savjetovanju provedenom od 12. srpnja do 26. kolovoza 2023. godine. Osim toga, zbog interesa javnosti produljeno je i trajanje javnog savjetovanja za 15 dana. Nadležno tijelo usvojilo je 20 od 96 prispjelih primjedbi te se stoga originalni dokument u velikoj mjeri mijenja. Uz i dalje nedovoljnu kvalitetu plana, to predstavlja dodatni argument za dva čitanja"

Pula
 

Vijećnici komentirali raspašoj u Gradu Puli: "Ovakva politička nestabilnost se ne pamti u povijesti grada"

Počelo je s Lenom Radunić lani u srpnju, a kulminiralo jučer s Anjom Ademi. Otkad je nezavisni Filip Zoričić došao na čelo Grada Pule sveukupno je smijenjeno (rotiralo se, dalo ostavke) devet pročelnika/ca. Nakon informacije o ostavci desne ruke gradonačelnika, Istra24 je razgovarala s pulskim vijećnicima i vijećnicama, među kojima je i vijećnik Nezavisne liste Filipa Zoričića

Pula
 

Festival srpske kulture u Istri održat će se pod nazivom "Milunka Savić heroina Velikog rata"

"Društveni je trenutak takav da se sve više pažnje posvećuje ženama i njihovim pravima, a Milunka je jedan egzemplar. Naime, predstavljala se kao muško da bi otišla na front umjesto brata, podvezala  je zavoj preko grudi i prošla kalvarije rata i bila ranjavana. Ima, naime, više odlikovanja od Ivane Orleanske",  najavio je temu ovogodišnjeg festivala direktor Srpskog kulturnog centra u Istri Milan Rašula

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.