Komunal

Za uređenje doma 700 tisuća kuna

Štićenici Doma za odgoj djece i mladeži ponovno na Monte Zaru

Smještaj djece iz doma u nove prostorije, dok radovi traju, bio je izazov za djecu i za odgajatelje, no uspješno smo ga prebrodili, veli nam ravnateljica Anica Idžaković


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Smještaj djece iz doma u nove prostorije, dok radovi traju, bio je izazov za djecu i za odgajatelje, no uspješno smo ga prebrodili, veli nam ravnateljica Anica Idžaković

Nakon nešto više od dva mjeseca štićenici i djelatnici Doma za odgoj djece i mladeži Pula ponovo su u svojim prostorijama na Monte Zaru. Dok se dom obnavljao bili su "podstanari" u Rock hostelu u centru grada, doznajemo od ravnateljice doma, Anice Idžaković.

Radovi na unutarnjem uređenju doma krenuli su u listopadu, a financiralo ih je resorno ministarstvo sa 700 tisuća kuna. U sklopu uređenja obnovile su se kupaonice, čajne kuhinje, dotrajali zidovi i plafoni, a u budućnosti se planira i obnova preostalog prostora unutar zgrade, fasade i vanjskih te unutarnjih prozora Doma.

Izvođač radova bila je tvrtka IDEA PROJEKT d.o.o. iz Pule.

- Smještaj djece iz doma u nove prostorije, dok radovi traju, bio je izazov za djecu i za odgajatelje, no uspješno smo ga prebrodili. Bilo je teško pronaći smještaj za djecu, budući da su zimi svi turistički objekti zatvoreni stoga se moram zahvaliti vlasniku hostela Mirku Mocku što nam je izašao u susret i, uz sve očekivane poteškoće, prihvatio djecu, kazala nam je ravnateljica.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) DOVRŠAVA SE ZAHTJEVAN PROJEKT Za pet dana otvara se važno raskrižje kod pošte

"Riječ je o strašno zahtjevnom projektu. Iako su ronioci ulazili prije otkopavanja u kanal Pragrande, pravo se stanje vidi tek kad se napravi rupa. Morali smo sanirati nešto jako staro. Taj je kanal izgradila Austro-Ugarska. Pojavljivale su nam se nepredviđene instalacije (telefonske, električne, oborinske, vodovodne) za koje se nije znalo jesu li u funkciji pa se trebalo ispitivati. Za kišnih dana se nije moglo raditi ni vani, ali ni unutra. Jer, znate, kanal je cijelo vrijeme bio u funkciji", kaže direktor pulskog Vodovoda Edo Krajcar pojašnjavajući desetodnevno prekoračenje radova

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.