Komunal

susreli se s doktorom miroslavom radmanom

Sveučilište i Medicinska škola posjetili Mediteranski institut za istraživanje života


 
1 min
Borka Petrović
Delagacija iz Pule s osnivačem dr. Miroslavom Radmanom

U okviru Erasmus + projekta "3DandVRforVET" delegacija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, koju je kao voditelj projekta predvodio izv. prof. dr. sc. Sven Maričić te Kristina Hlavati Bertoncelj boravili su na Mediteranskom institutu za istraživanje života – MediLS-u u Splitu.

S njima je bila i delegacija Medicinske škole Pula, projektnog partnera. Nastavnice Monika Buršić, Krešo Dembić i Danijela Panić vodili su kolektiv od sedmero učenika koji su sudjelovali u izradi videomaterijala za učenje.

Priručnik "Recepti za 3D iskustvo"

Glavna ideja projekta je kreiranje, razvoj i transfer inovativnih i specijaliziranih alata i vještina u području robotike, virtualne realnosti te njihov prijenos u strukovno obrazovanje. 

Učenici su pred objektivom prezentirali dijelove priručnika "Recepti za 3D iskustvo" koji je osmišljen i razvijen u suradnji projektnog konzorcija. Domaćin i organizator je bio projektni partner MediLS, a učenici su se mogli upoznati s inovativnim praksama i istraživanjima međunarodnih znanstvenika koji djeluju u okviru instituta.

Međunarodni centar izvrsnosti

MedILS je osnovan 2003. godine od strane prof. Miroslava Radmana i prof. Marije Alačević, kao neovisni, međunarodni i neprofitni znanstveno-istraživački institut, odnosno međunarodni centar izvrsnosti.

Istraživački rad MedILS-a je u prvom redu usmjeren na razvoj vrlo originalnih, multidisciplinarnih pristupa dizajniranih za pružanje novih pogleda u temeljne pojmove molekularne biologije i funkcioniranje živih organizama.


FOTO: Medicinska škola Pula

Nastavite čitati

Pula
 

'NIKAD VIŠE UHLJEBLJIVANJA' Gradonačelnik Zoričić o pripajanju triju gradskih firmi Pula Sportu: "Neće biti otkaza, ni smanjenja plaća, no bit će manje troškova, a više efikasnosti"

"Dobili smo punu sliku stanja u svim društvima i možemo ići u spajanje kako bismo imali nov početak i čistu tvrtku koja nikad više neće biti poligon za uhljebljivanje. Ovim postupkom željeli smo se resetirati od svih devijacija na koje se više ne želim vraćati. Promijenili smo standarde i, bio ja na čelu Pule ili netko drugi, Puležanke i Puležani više nikad neće dozvoliti povratak na staro“, rekao je gradonačelnik Zoričić

Pula
 

Zoričić i Miletić projekt GOO-a provode samo formalno

Naš je prijedlog bio usvojen te je tijekom lipnja i rujna održana edukacija za 21 učiteljicu iz pulskih osnovnih škola. Nakon provedene edukacije, započela je realizacija programa za pulske petašice i petaše. Iznos od 250.000 kuna će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća rebalansom biti smanjen za 65.000 kuna koji nisu potrošeni jer je odabrana edukacija za učitelje s manjim brojem sati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.