Komunal

susreli se s doktorom miroslavom radmanom

Sveučilište i Medicinska škola posjetili Mediteranski institut za istraživanje života


 
1 min
Borka Petrović
Delagacija iz Pule s osnivačem dr. Miroslavom Radmanom

U okviru Erasmus + projekta "3DandVRforVET" delegacija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, koju je kao voditelj projekta predvodio izv. prof. dr. sc. Sven Maričić te Kristina Hlavati Bertoncelj boravili su na Mediteranskom institutu za istraživanje života – MediLS-u u Splitu.

S njima je bila i delegacija Medicinske škole Pula, projektnog partnera. Nastavnice Monika Buršić, Krešo Dembić i Danijela Panić vodili su kolektiv od sedmero učenika koji su sudjelovali u izradi videomaterijala za učenje.

Priručnik "Recepti za 3D iskustvo"

Glavna ideja projekta je kreiranje, razvoj i transfer inovativnih i specijaliziranih alata i vještina u području robotike, virtualne realnosti te njihov prijenos u strukovno obrazovanje. 

Učenici su pred objektivom prezentirali dijelove priručnika "Recepti za 3D iskustvo" koji je osmišljen i razvijen u suradnji projektnog konzorcija. Domaćin i organizator je bio projektni partner MediLS, a učenici su se mogli upoznati s inovativnim praksama i istraživanjima međunarodnih znanstvenika koji djeluju u okviru instituta.

Međunarodni centar izvrsnosti

MedILS je osnovan 2003. godine od strane prof. Miroslava Radmana i prof. Marije Alačević, kao neovisni, međunarodni i neprofitni znanstveno-istraživački institut, odnosno međunarodni centar izvrsnosti.

Istraživački rad MedILS-a je u prvom redu usmjeren na razvoj vrlo originalnih, multidisciplinarnih pristupa dizajniranih za pružanje novih pogleda u temeljne pojmove molekularne biologije i funkcioniranje živih organizama.


FOTO: Medicinska škola Pula

Nastavite čitati

Pula
 

(FOTO) LAŽI, LAŽI, LAŽI NAS ĐORĐEVIĆU Ogromna hrpetina otpada i dalje je nasred Šijane

Ako se u ičemu simbolički očituje aktualno pulsko propadenje, uz Uljanik, to je sveprisutnost otpada. Kaštijun je zatrpan sa 17.000 tona baliranog otpada. Oko Pule su deseci ilegalno zatrpanih jama u kojima se razvio vrlo unosan biznis. Na smrad biootpada žale se i stanovnici Šijane koji žive oko Metisa. Malo dalje, u skladištu propale Istre, nalazi se simbolička lešina pulske Robne kuće. Za usporeni pogreb ili, ako želite, slow čerečenje Puljanke i Istre zadužen je pogrebnik Predrag Đorđević

Pula
 

(FOTO) U PULI ODRŽAN ŽUPANIJSKI LIDRANO Ovo su najbolji radovi upućeni na državnu razinu - od literarnih i novinarskih do radijskih emisija i školskih časopisa

Pararelno s nastupima na pozornici održavali su se okrugli stolovi sa članovima povjerenstava za odabir najboljih literarnih i novinarskih radova te oni za radijske emisije, dramsko scensko stvaralaštvo i školske časopise * Povjerenstva su prosuđivala radove, uratke i izvedbe ukupno 239 učenika, a na državnu razinu smotre LiDraNo 2024. upućeni su sljedeći radovi...

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.