Komunal

Nasljednica Dalibora Suljevića

Tatiana Zanini Gavranić: Luka Pula ima veliki potencijal razvoja i mogućnost da postane učinkovito trgovačko društvo

Prije svega potrebno je pristupiti upravljanju poslovnim rezultatom svake poslovne cijeline posebno - pretovaru robe, skladištenju i špediciji, kako bi se ocijenila uspješnost i detektirala područja poboljšanja poslovanja, navodi nam Zanini Gavranić


 
2 min
Borka Petrović

Prije svega potrebno je pristupiti upravljanju poslovnim rezultatom svake poslovne cijeline posebno - pretovaru robe, skladištenju i špediciji, kako bi se ocijenila uspješnost i detektirala područja poboljšanja poslovanja, navodi nam Zanini Gavranić

Trgovačko društvo Luka Pula d.o.o. ima veliki potencijal razvoja i mogućnost da postane suvremeno, učinkovito i prepoznatljivo u svojoj lokalnoj zajednici, smatra njegova nova direktorica Tatiana Zanini Gavranić, koja na toj funkciji zamijenjuje IDS-ovca Dalibora Suljevića.

To joj je, navodi nam, ujedno i motivacija i izazov koji zahtijevaju i veliku odgovornost. Stoga će njezina nastojanja u narednome razdoblju biti usmjerena u povećanje kvalitete usluge i unaprijeđenje organizacije rada, kaže nova direktorica, koja u ponedjeljak starta na novom radnom mjestu.

Ocjena svake poslovne jedinice

- Prije svega potrebno je pristupiti upravljanju poslovnim rezultatom svake poslovne cijeline posebno - pretovaru robe, skladištenju i špediciji, kako bi se ocijenila uspješnost i detektirala područja poboljšanja poslovanja, govori Zanini Gavranić.

Luka Pula

Inače, nakon godina radnog iskustva na strateškim korporativnim funkcijama međunarodnih hotelskih korporacija, ova ekonomistica nastavlja profesionalnu karijeru u Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, radeći na strategiji razvoja korporativne filantropije u Istarskoj županiji.

Gost je predavač na Sveučilištu Jurja Dobrila u Puli i Opatiji, a imali smo je priliku poslušati i u Hrvatskoj gospodarskoj komori Pula u sklopu programa cjeloživotnog obrazovanja.

Poznata ekonomistica

Autorica je i koautor više znanstvenih radova iz područja ekonomije, upravljačkog računovodstva, upravljanja kvalitetom i društveno odgovornog poslovanja s primjenom u turizmu i uslužnim djelatnostima (ugostiteljstvo, visoko obrazovanje, kultura).

Oba rada, magistarski i doktorski rad, nagrađeni su od strane Hrvatskog društva računovođa i financijskih djelatnika navodi na Linkedin-u.

Evo gdje je sve radila prije nego je postala direktorica Luke  Pula:

  • 1992-1996. - Jadran turist Rovinj d.d.
  • 1996.- 2016. - Sol Melia Hrvatska d.o.o. 
  • 2016.- 2020. - Arena Hospitality Group
  • 2020. -2021. - Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva
  • prije dva mjeseca izabrana je u Nadzorni odbor Fratarskog d.o.o gdje obavlja funkciju potpredsjednice
 

Nastavite čitati

Pula
 

Kako su se mladi Verudeži i Barakeri tukli šakama i kamenjem za granicu između Verude i Stoje, a zatim napuštali rodni grad

"Tullio Cerlienco, el fio del caliger de Veruda - sin postolara s Verude, upisao se u boksački klub Proletario čije je članove trenirao u gimnastičkoj dvorani škole Dante Alighieri slavni pulski boksač Otto Govich s Baraka. Tulliov me primjer privukao da idem u dvoranu učiti boksačke vještine željan da se konačno pošteno i tučem i tako napredujem u hijerarhiji dei muli de strada. Završio sam i na ringu, tukao sam se i krvario. Bio sam postao i šampion Pule u papir kategoriji na ponos svog oca", piše Krizmanić

Pula
 

Iz malog pulskog studija "Staša design" dizajnerska roba putuje u sve kutke svijeta. "Oduvijek sam govorila da ću biti ili učiteljica ili modna kreatorica"

Prije sam uvijek osmišljavala kolekcije iznova, a za izradu modela mi treba tri, četiri mjeseca, odnosno od crteža do modela koji ću izrađivati. Međutim, sada brend ima neku prepoznatljivu crtu i zato radim na starim modelima, malo mijenjam, prekrajam, prepravljam. To je proces. Dakle, radim ono s čim sam i počela i slijedim tu svoju prepoznatljivost, koristim iste materijale, ali druge boje i ubacim uvijek nešto moje, jer ne pratim baš modne trendove u svijetu. Općenito jako malo pratim modnu industriju, jer što manje gledam to bolje onda sam potpuno svoja, nema mogućnosti da me 'povuče' nešto tuđe, govori Staša Doblanović Randall

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.