Komunal

žućo ponovno u akciji

TI KOJI PUŠTAŠ SMEĆE, ZAŠTO TO RADIŠ? "Mama nije tu da ga pokupi?"

Građanska patrola na terenu kontrolira određene lokacije, a posebno su fokusirani na područje šumice Lungomare. Žućo je čak objavio post u kojem nude 12 tisuća kuna onome tko prijavi ime osobe koja je kako tvrde, po treći put pokušala podmetnuti požar u šumici na Lungomareu


 
1 min
Danijela Bašić-Palković

Građanska patrola na terenu kontrolira određene lokacije, a posebno su fokusirani na područje šumice Lungomare. Žućo je čak objavio post u kojem nude 12 tisuća kuna onome tko prijavi ime osobe koja je kako tvrde, po treći put pokušala podmetnuti požar u šumici na Lungomareu

Već duže vrijeme skupina građana organiziranih u inicijativi Žućo glas savjesnih građana, na brojnim lokacijama u Puli i okolici upozorava građane da vode računa o smeću kojeg ostavljaju za sobom na plažama, šumicama i ostalim javnim površinama.

Ekološki aktivisti glasni su i u borbi protiv bespravne gradnje, pa su nedavno upozorili na sramotu u prostoru u Premanturi, posebno se osvrnuvši na velik broj, kako tvrde, bespravno sagrađenih objekata na samom Rtu Kamenjak.

Alergični na bacanje smeća

Žućo je bio i jedan od pokretača inicijative da se šuma na Lungomareu proglasi Park šumom nakon čega su dobili brzi signal pulskog gradonačelnika da se to i planira učiniti, no kako vidimo, od toga zasad nije bilo ništa.

Ekipa iz Žuće  posebno je "alergična“ na smeće koje građani ostavljaju gdje god stignu, a ovih su dana prošetali i po Fratarskom otoku gdje su na stabla prilijepili upozorenja kako se odnositi prema smeću.

U svom prepoznatljivom stilu, Žućo na sarkastičan način daje upute građanima kako brinuti o otpadu.

Natuknice su objavili na hrvatskom i engleskom jeziku.

"Ti koji puštaš smeće, zašto to radiš?", pitanje je na malenom plakatu koji se nalazi na pojedinim stablima na Fratarskom otoku.

Žućo nudi i odgovore, a oni glase:

- Zato što sam kreten

- Jer mislim da sam kod kuće

- Jer mama nije tu da ga pokupi

- Sve gore navedeno

Pa vi odlučite...

Borci protiv nelegalnog kampiranja

Žućo je ovog ljeta angažiran i oko kontrole nezakonitog kampiranja. Na svojim Facebook stranicama objavili su broj telefona na koji građani mogu javiti ukoliko uoče ilegalne kampere.

Da svijest građana jača, osobito kada institucije ne rade svoj posao, svjedoči i nedavno formirana Patrola građana organizirana nakon učestalih požara.

Građanska patrola na terenu kontrolira određene lokacije, a posebno su fokusirani na područje šumice Lungomare.

Žućo je čak objavio post u kojem nude 12 tisuća kuna onome tko prijavi ime osobe koja je kako tvrde, po treći put pokušala podmetnuti požar u šumici na Lungomareu.


Nastavite čitati

Tomašević: Kazne zbog otpada stanovnicima centra od 700 do tisuću kuna

Tomašević je pojasnio da novi, ali privremeni model u centru grada znači da će se s ulica u centru grada maknuti svi spremnici - za miješani komunalni otpad, biootpad, papir. Oni koji ih ne mogu spremiti u svoj haustor ili u dvorište, imaju mogućnost iznošenja miješanog komunalnog otpada u vrećicama, koje će odlagati na ulici, između 20 i 22 sata navečer

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.