Komunal

pismo čitateljice

Tko redovno plaća račune odvoza otpada? Stalni stanovnici kvarta. Po kojoj formuli? Po količini? Kako se zna koju količinu ja ubacim mjesečno? Odokativno?

Stanovnici kvarta dobili su ključiće, no ubrzo nam oni više nisu trebali jer su podzemni spremnici bili otključani za sve koji stalno ili povremeno stanuju, borave u kvartu. Povremeni su neki vlasnici apartmana i turisti iz mnogobrojnih apartmana, korisnici parkirališta, prolaznici, mnogobrojni posjetioci raznih događaja u Areni...Oni ne odvajaju otpad nego ubacuju svoje vrećice u prvi koji im je na putu


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini
Ilustracija

Stanovnici kvarta dobili su ključiće, no ubrzo nam oni više nisu trebali jer su podzemni spremnici bili otključani za sve koji stalno ili povremeno stanuju, borave u kvartu. Povremeni su neki vlasnici apartmana i turisti iz mnogobrojnih apartmana, korisnici parkirališta, prolaznici, mnogobrojni posjetioci raznih događaja u Areni...Oni ne odvajaju otpad nego ubacuju svoje vrećice u prvi koji im je na putu

Umjesto komentara na članak u Istra24 ROBI FUART: "Samo u kolovozu, na području Pule prikupili smo preko 100 tona otpada 'bez adrese'. Doslovno s ceste!" - Istra24 čitateljica Jadranka Ostić iz Emove ulice, poslala nam je svoje pismo vezano za problematiku otpada u gradu Puli.

Ovim ga putem, prenosimo u cjelosti:

"Nadam se da svi znate gdje je Arena i gdje je parkiralište u Gladijatorskoj ulici. Dobro, na rubu tog parkirališta nalaze se podzemni spremnici za otpad. Kada su postavljeni stalni stanovnici kvarta dobili su zelene ključiće. Turisti iz svih okolnih apartmana ostavljali su svoj otpad pored spremnika jer ne bi uz ključ apartmana dobili i ključić spremnika za otpad.

Ubrzo nam ključići više nisu trebali jer su podzemni spremnici otključani za sve koji stalno ili povremeno stanuju, borave u kvartu. Povremeni su neki vlasnici apartmana i turisti iz mnogobrojnih apartmana, korisnici parkirališta, prolaznici, mnogobrojni posjetioci raznih događaja u Areni...Oni ne odvajaju otpad nego ubacuju svoje vrećice u prvi koji im je na putu.

Ponekad su to samo prljave ambalaže od hrane i pića koju turisti naručuju dok sjede u apartmanima ili za stolovima ugostiteljskih objekata ili s hranom dolaze u razgledavanje Arene s vanjske strane. Ponekad bude i dječjih pelena, psećih fekalija (ako ih pokupe). Ponekad turisti nakon završetka godišnjeg odmora ostavljaju pored kontejnera (ako ne prolaze kroz otvore istih) svu ljetnu plastiku za plažu, ponekad i stolce i ležaljke,  jer im te stvari ne trebaju doma.

Mi, stalni stanovnici kvarta, vidimo svašta. Neka Grad, Pulaparking ili Herculanea postave kamere pa će sve to moći vidjeti i ostali  zainteresirani.

Tko redovno plaća račune odvoza otpada? Stalni stanovnici kvarta. Po kojoj formuli? Po količini? Kako se zna koju količinu primjerice ja, jedina u domaćinstvu, ubacim u spremnik mješovitog otpada mjesečno? Odokativno?

Ili se ukupna godišnja količina dijeli na stalne stanovnike pa se cijena podiže samo njima? Turisti dođu i odu. I vlasnici apartmana dođu i odu. Samo neki vlasnici apartmana stanuju u istoj zgradi ili kući, gradu ili državi. Svi znamo da mnogi iznajmljivači ne stanuju u kvartu, ni u gradu, ni u državi."


Nastavite čitati

Pula
 

ODGOJITELJICA VALENTINA BELJO: Volimo svoj posao i radimo ga s ljubavlju, ali nažalost ljubav ne plaća račune, a Grad ne poštuje zakon

Danas ne radi ni Komunalna palača, ali vlast, ako je pametna, će čuti i vidjeti današnje događanje. Razlog okupljanja su male plaće djelatnika dječjih vrtića i nepoštivanje zakona koji kaže da moraju biti istovjetne onima učitelja u osnovnim školama. Kod nas u Puli je ta razlika 40 posto, te učitelji imaju preko 7 tisuća eura viša godišnja primanja, što znači da su djelatnici u predškolskom odgoju diskriminirani i omalovažavani, istaknuo je Rajko Kutlača

Pula
 

Čitanjem ulomaka romana Uliks Jamesa Joycea u Uliksu počeo Bloomsday

Program Bloomsdaya nastavlja se i večeras na Forumu uz glazbu s početka 20. stoljeća Dua Rapsodija i degustaciju sireva s početkom u 20.30 sati, te sutra u 10 sati otvorenjem izložbe plakata od početaka Bloomsdaya u Puli (2012.) do 2023. Također će biti predstavljeni i radovi učenika Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna – Joyce u očima ŠPUD-a

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.