Komunal

subotnja lungomare šetnja

TRANSFORMACIJA VALKANA Faza šljunak

Teren je nasut i dobro utaban. Sve je spremno za postavljanje umjetne trave. Postignuta je i sudska nagodba tako da nema nikakvih prepreka za svečano otvorenje na Dan Grada Pule 


 
1 min
Dražen Majić

Teren je nasut i dobro utaban. Sve je spremno za postavljanje umjetne trave. Postignuta je i sudska nagodba tako da nema nikakvih prepreka za svečano otvorenje na Dan Grada Pule 

Uznapredovali su radovi na budućem nogometnom igralištu Valkane. Sve je spremno za postavljanje umjetnog travnjaka koji je ovih dana, kako javljaju lokalni mediji, stigao ravno iz Njemačke.

Za takvu vrstu travnjaka neophodna je dobra priprema pa se trenutno završava nasipanje i nabijanje šljunka na koji će se potom postaviti ploče s umjetnom travom.

Grad će uskoro s državom sklopiti nagodba pa će i vlasništvo nad terenom biti zakonski uređeno i onda doista nema nikakvih prepreka da se za Dan Grada Pule svečano otvori igralište koje je izazvalo dosta buke na pulskoj društvenoj i političkoj sceni.

Uređuje se i okolna šuma. Iako vlasnici i menadžeri budućeg Hotela Valkane tvrde da oni nemaju ništa ni s nogometnim igralištem, ni okolnim stazama koje su se izgradile, na terenu je vidljivo da sve ide u smjeru potpunog pripitomljavanja šumice Lungomare, posebice u okolici hotela.

Zanimljivo, u području iznad nogometnog terena, na lokaciji Rupe, srušena stabla na nekoliko mjesta onemogućuju nekadašnju šetnju šumom.

Posljedica je to obuzdavanja donedavnih prosvjeda protiv izgradnje igrališta i hotela.

Prosvjedi su prošli, srušena stabla su ostala, šetnja šumom je ionako precijenjena.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska magistra farmacije Martina Meštrović napustila je ljekarnu i okrenula se izradi unikatnih botaničkih terarija: "Umjesto jednog stalnog posla, sada radim šest, ali u svakom uživam"

"Mama je 36 godina bila cvjećarka na Brijunima, radila je aranžmane još za Tita. Naša je kuća uvijek bila ispunjena biljem, cvijećem i ta je ljubav prema prirodi uvijek bila u meni, sada je napokon izašla na površinu. Želja mi je ljudima omogućiti da u svoj životni prostor unesu energiju biljaka putem prirode koju uspijevam ugurati u bocu", veli nam Martina Meštrović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.