Komunal

Radove izvodi tvrtka Bau gradnja

U Osnovnoj školi Poreč obnavljaju se sanitarni čvorovi

Škola ima ukupno 26 sanitarnih čvorova u pet vertikala i šest sanitarnih čvorova u dva zasebna wc-a za niže razrede, odnosno, ukupno 32 sanitarna čvora


 
2 min
Istra24
foto: Grad Poreč Parenzo

Škola ima ukupno 26 sanitarnih čvorova u pet vertikala i šest sanitarnih čvorova u dva zasebna wc-a za niže razrede, odnosno, ukupno 32 sanitarna čvora

U Osnovnoj školi Poreč trenutno je u tijeku sanacija prve vertikale sanitarnih čvorova, a radove su danas obišli gradonačelnik Poreča Loris Peršurić te ravnateljica škole, Marija Mufić Santin, zajedno s pročelnicom za društvene djelatnosti, Tihanom Mikulčić i suradnicima.

Gradonačelnik je prilikom obilaska istaknuo kako je obnova sanitarnih čvorova u školi uvijek bila jedna od glavnih tema u razgovorima s roditeljima. „Kao što smo u razgovoru s roditeljima i djelatnicima škole uvijek naglašavali, nakon obnove škole u Novoj Vasi, te potpuno novih škola na Finidi i u Žbandaju, došlo je vrijeme da krenemo s obnovom Osnovne škole Poreč i to u fazama. Složili smo se da su sanitarni čvorovi prioritet, pa mi je drago da smo uspjeli započeti s radovima.“, rekao je gradonačelnik.

foto: Grad Poreč Parenzo

Škola ima ukupno 26 sanitarnih čvorova u pet vertikala i šest sanitarnih čvorova u dva zasebna wc-a za niže razrede, odnosno, ukupno 32 sanitarna čvora. Trenutno se izvode radovi na prvoj vertikali, a uključuju zamjenu vodovodnih cijevi i električnih instalacija, dakle, kompletnu renovaciju.

Radove izvodi tvrtka Bau gradnja d.o.o. i u planu je da se tijekom ljeta dovrše radovi. U planu je da se tijekom ljetnih mjeseci, kada djeca nisu u školi, obnove još dvije vertikale sanitarnih čvorova, a potom u što skorije vrijeme dovrši obnova svih pet vertikala. Time će se osigurati da sanitarni čvorovi u školi budu u potpunosti modernizirani i spremni za početak nove školske godine.

Ravnateljica Marija Mufić Santin izrazila je zadovoljstvo napretkom radova te zahvalila Gradu na financiranju radova, koje izvodi tvrtka. Obnova sanitarnih čvorova u Osnovnoj školi Poreč dio je šireg plana ulaganja u obrazovnu infrastrukturu grada, čime se želi osigurati visoki standard uvjeta za učenje i rad u svim osnovnoškolskim ustanovama, kojima je Grad Poreč-Parenzo osnivač.


Nastavite čitati

Istra
 

PETROVA tradicionalna pučka fešta 29. lipnja u Marčani

Večernji glazbeni program kreće u 21 sat nastupom odličnog Alfa Time Banda, a na repertoaru su domaće i strane pop uspješnice. U 22.30 sata na pozornicu dolazi popularna Ivana Kovač s bendom. Zaplešite uz hitove "To se desi", "Lom", "Nisi prvi, a ni zadnji", "Ovisan", "Crno vino, crne oči", "Srećo i tugo", "Tvoja mala"... 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.