Komunal

JAČANJE POLOŽAJA NEZAPOSLENIH

Umag: uskoro započinju besplatne radionice za nezaposlene

Grad je za stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba u 2022. godini izdvojio 35 tisuća kuna proračunskih sredstva, a nezaposleni će u POU Umag moći birati između dva programa.
Prednost imaju osobe koje su korisnici socijalnog programa Grada Umaga


 
1 min
Istra24
Foto: Grad Umag

Grad je za stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba u 2022. godini izdvojio 35 tisuća kuna proračunskih sredstva, a nezaposleni će u POU Umag moći birati između dva programa.
Prednost imaju osobe koje su korisnici socijalnog programa Grada Umaga

S ciljem utjecaja na smanjenje nezaposlenosti, Grad Umag i Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag i ove godine provode mjeru financiranja pohađanja edukativnih programa u organizaciji POU Umag.

Grad je za stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba u 2022. godini izdvojio 35 tisuća kuna proračunskih sredstva, a nezaposleni će u POU Umag moći birati između programa osposobljavanja za poslove njegovatelja/njegovateljice starijih i nemoćnih osobe te 1. razreda programa za stjecanje strukovne kvalifikacije prodavač.

Oba programa namijenjena su nezaposlenim osobama u cilju jačanja njihovog položaja na tržištu rada, budući da su navedena zanimanja vrlo tražena na području grada Umaga.

Prednost imaju osobe koje su korisnici socijalnog programa Grada Umaga.

Stručna praksa se obavlja u tvrtkama i ustanovama s kojima Učilište ima potpisan ugovor o suradnji.
Planirani početak oba programa je sredina veljače, do kada se zainteresirani mogu javiti u POU „Ante Babić“ i dobiti dodatne informacije, odnosno izvršiti prijavu za određeni program.


Nastavite čitati

Istra
 

Kuda će Valter Flego, kuda pulska Zračna luka, što će novog o SRC-u Valkane reći gradonačelnik Zoričić?

Sutra pišemo gdje Valter Flego namjerava raditi nakon okončanja karijere europskog parlamentarca, o tome zašto pulska Zračna luka ne uspijeva izaći iz ponora te o detaljima proširenja osnovne škole Šijana, gdje će dodatna zgrada osigurati radni prostor za 168 učenika * U 11 sati  pulski gradonačelnik Filip Zoričić održat će konferenciju za novinare, na kojoj će pričati o zahtjevima za povratom sportsko-rekreacijskog centra Valkane, zahtjevima djelatnika gradskih vrtića za većim plaćama, predstojećem prvom Pula Prideu za pet dana... Pratit ćemo presicu uživo

Istra
 

U nedjelju počinje RokPoluotok - plivanje oko istarskog poluotoka

Generalna proba za novu avanturu održana je u Plomin Luci gdje je šezdesetak vrijednih Plominjana, Istrijana i RokOtočana očistilo more, obalu i priobalje, sakupivši pun kontejner otpada. U par sati akcije iz prirode je maknuto više od deset automobilskih guma, par odbačenih paleta, hrpa lom stiropora, ribarskog pribora, najlona, kao i odjeće, obuće i limenki, boca, papira i vrećica svih vrsta 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.