Komunal

JAČANJE POLOŽAJA NEZAPOSLENIH

Umag: uskoro započinju besplatne radionice za nezaposlene

Grad je za stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba u 2022. godini izdvojio 35 tisuća kuna proračunskih sredstva, a nezaposleni će u POU Umag moći birati između dva programa.
Prednost imaju osobe koje su korisnici socijalnog programa Grada Umaga


 
1 min
Istra24
Foto: Grad Umag

Grad je za stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba u 2022. godini izdvojio 35 tisuća kuna proračunskih sredstva, a nezaposleni će u POU Umag moći birati između dva programa.
Prednost imaju osobe koje su korisnici socijalnog programa Grada Umaga

S ciljem utjecaja na smanjenje nezaposlenosti, Grad Umag i Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag i ove godine provode mjeru financiranja pohađanja edukativnih programa u organizaciji POU Umag.

Grad je za stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba u 2022. godini izdvojio 35 tisuća kuna proračunskih sredstva, a nezaposleni će u POU Umag moći birati između programa osposobljavanja za poslove njegovatelja/njegovateljice starijih i nemoćnih osobe te 1. razreda programa za stjecanje strukovne kvalifikacije prodavač.

Oba programa namijenjena su nezaposlenim osobama u cilju jačanja njihovog položaja na tržištu rada, budući da su navedena zanimanja vrlo tražena na području grada Umaga.

Prednost imaju osobe koje su korisnici socijalnog programa Grada Umaga.

Stručna praksa se obavlja u tvrtkama i ustanovama s kojima Učilište ima potpisan ugovor o suradnji.
Planirani početak oba programa je sredina veljače, do kada se zainteresirani mogu javiti u POU „Ante Babić“ i dobiti dodatne informacije, odnosno izvršiti prijavu za određeni program.


Nastavite čitati

Istra
 

EVA HUSAK BAČAC, VODITELJICA CENTRA ZA POMOĆ DJECI "OAZA": Istra i Dalmacija imaju najmanji broj udomiteljskih obitelji, a najviši standard

- E sad povezano uz standard (a s tim i mogućnosti) došli smo do toga da kod izbora pomoći drugom ili sebi samom, u pravilu se odlučujemo za ovo drugo. Konkretno, slobodni stan, apartman ili kuću "isplativije" je rentati i zaraditi. Zvuči kruto i bezdušno. No, nažalost to je svijet u kojem živimo i u kojem je puno lakše odmahnuti rukom i reći "neka institucije odrade svoj posao", kaže Eva Husak Bačac, voditeljica Centra za pomoć djeci Oaza

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.