Komunal

JAČANJE POLOŽAJA NEZAPOSLENIH

Umag: uskoro započinju besplatne radionice za nezaposlene

Grad je za stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba u 2022. godini izdvojio 35 tisuća kuna proračunskih sredstva, a nezaposleni će u POU Umag moći birati između dva programa.
Prednost imaju osobe koje su korisnici socijalnog programa Grada Umaga


 
1 min
Istra24
Foto: Grad Umag

Grad je za stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba u 2022. godini izdvojio 35 tisuća kuna proračunskih sredstva, a nezaposleni će u POU Umag moći birati između dva programa.
Prednost imaju osobe koje su korisnici socijalnog programa Grada Umaga

S ciljem utjecaja na smanjenje nezaposlenosti, Grad Umag i Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag i ove godine provode mjeru financiranja pohađanja edukativnih programa u organizaciji POU Umag.

Grad je za stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba u 2022. godini izdvojio 35 tisuća kuna proračunskih sredstva, a nezaposleni će u POU Umag moći birati između programa osposobljavanja za poslove njegovatelja/njegovateljice starijih i nemoćnih osobe te 1. razreda programa za stjecanje strukovne kvalifikacije prodavač.

Oba programa namijenjena su nezaposlenim osobama u cilju jačanja njihovog položaja na tržištu rada, budući da su navedena zanimanja vrlo tražena na području grada Umaga.

Prednost imaju osobe koje su korisnici socijalnog programa Grada Umaga.

Stručna praksa se obavlja u tvrtkama i ustanovama s kojima Učilište ima potpisan ugovor o suradnji.
Planirani početak oba programa je sredina veljače, do kada se zainteresirani mogu javiti u POU „Ante Babić“ i dobiti dodatne informacije, odnosno izvršiti prijavu za određeni program.


Nastavite čitati

Istra
 

VODNJAN/DIGNANO: Ljetni koncerti limene glazbe / I concerti estivi della banda d'ottoni

Limena glazba Grada Vodnjana i Zajednice Talijana Vodnjan pod vodstvom maestra Branka Sterpina, subotnjim matinejama razveseljavati trgove u Galižani, Vodnjanu i Peroju * La Banda d’ottoni della Città di Dignano e della Comunità degli Italiani di Dignano, guidata dal Maestro Branko Sterpin, torna a rallegrare, con una serie di concerti estivi, le piazze di Gallesano, Dignano e Peroi

Istra
 

BLAGO JADRANSKOG MORA: pokretna izložba od sutra do subote u Puli, potom u Umagu i Poreču

Izložba „Blago jadranskog podmorja“ postavljena je u 12 metarskom autobusu sa 225 eksponata od 65 vrsta ljuštura, oklopa i skeleta školjkaša, puževa, koralja, spužava i bodljikaša Jadranskog mora * Ovu  kombinaciju atrakcije i edukacije posjetitelji moći vidjeti u Puli na Rivi 7., 8. i 9., u Umagu na Trgu slobode 10., 11. i 12., te u Poreču na Peškeri 13., 14. i 15. lipnja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.