Komunal

na zgradi mjesnog odbora

UREĐAJ KOJI SPAŠAVA ŽIVOTE I Štinjan dobio defibrilator

Kako smo vidjeli od djelatnika koji su uređaj montirali, njegovo je korištenje vrlo lako jer uređaj, nakon pokretanja, daje jasne upute, korak po korak, kako ga koristiti. Jedino ga treba svako toliko napuniti. Povezan je Wi-Fi mrežom s hitnim službama


 
2 min
Borka Petrović

Kako smo vidjeli od djelatnika koji su uređaj montirali, njegovo je korištenje vrlo lako jer uređaj, nakon pokretanja, daje jasne upute, korak po korak, kako ga koristiti. Jedino ga treba svako toliko napuniti. Povezan je Wi-Fi mrežom s hitnim službama

Jutros je u centru Štinjana, na zgradu mjesnog odbora montiran defibrilator.

Postavljen je u sklopu najavljene akcije u kojoj je Grad Pula, u suradnji s pulskim trgovačkim društvima, Turističkom zajednicom grada Pule, Istarskim ljekarnama i anonimnim donatorom nabavio deset defibrilatora.

Ovo je, kako doznajemo, zapravo jedanesti budući da se iznašlo novca za postavljanje još jednoga.

U Hrvatskoj od iznenadnog zastoja srca umre više od 9000 ljudi godišnje, što je u prosjeku 25 osoba na dan pa je jasno da ovakvi uređaju spašavaju život.

Kako smo vidjeli od djelatnika koji su uređaj montirali, njegovo je korištenje vrlo lako jer uređaj, nakon pokretanja, daje jasne upute, korak po korak, kako ga koristiti. Jedino ga treba svako toliko napuniti. Povezan je Wi-Fi mrežom s hitnim službama.

Dodajmo da je defibrilator pokriven videonadzorom.

AVD uređaji već postoje na Gradskim bazenima, nogometnom stadionu NK Istra 1961 te na Fratarskom otoku.

U tijeku je postavljanje AVD uređaja na deset lokacija: punionici plina kod trgovačkog društva Plinara, parkiralištu Karolina, Gradskom groblju Monte Ghiro, upravnoj zgradi Vodovoda Pula, upravnoj zgradi trgovačkog društva Pula Herculanea, Društvenom centru Rojc, Ljekarni Veli Vrh, zgradi Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, zgradi Gradske knjižnice i čitaonice Pula, te Forumu.

U idućem koraku pribavit će se još četiri uređaja u suradnji s Arheološkim muzejem Istre radi implementacije uređaja na frekventne turističke lokacije (Arena, Malo rimsko kazalište...) te educirati građane o defibrilatorima i načinu njihova korištenja.


Nastavite čitati

Pula
 

VINSKI GRAD U PULI Fokus je na atmosferi koja omogućuje istraživanje vina i ugodno druženje

Mi smo mame ponosne na svoje muževe, jer su nam omogućili da se kao prijateljice podružimo, i sami nas poslali da se odmorimo uz dobru kapljicu, kazale su dobro raspoložene mame * Nisam preveliki poznavatelj vina, ali volim dobru čašicu, od proizvođača najviše volim Kozlovića i Benvenutija, a od vrsta vina može proći sve, od malvazije, terana, merlota, muškata..., kaže Filip Gustovarac

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.