Komunal

NAJAVLJENI ROK ZA DOVRŠETAK BIO JE 1. SRPaNJ

Usred sezone bageri i gradilište u samom srcu turističkog bisera Rovinja

Zna se kako se to radi u svijetu - preko zime. Pa ne živimo na sjevernom polu. Cijelo vrijeme gledam što se radi, jedva da je bilo radnika tijekom zime. Oni su ovako udarno počeli raditi prije mjesec dana, već je u gradu bilo dosta turista. Ne sumnjam da će to na kraju izgledati lijepo s novim kamenim pločama, ali trebalo se je bolje organizirati, poručio je mještanin Rovinja


 
3 min
Dean Mladenović ⒸFOTO: Dean Mladenović
Radovi su se zahuktali

Zna se kako se to radi u svijetu - preko zime. Pa ne živimo na sjevernom polu. Cijelo vrijeme gledam što se radi, jedva da je bilo radnika tijekom zime. Oni su ovako udarno počeli raditi prije mjesec dana, već je u gradu bilo dosta turista. Ne sumnjam da će to na kraju izgledati lijepo s novim kamenim pločama, ali trebalo se je bolje organizirati, poručio je mještanin Rovinja

Još krajem prošle godine u biseru istarskog i hrvatskog turizma Rovinju, započeo je dugo planirani projekt uređenja glavnog gradskog trga, onog maršala Tita.

Već onda je najavljeno da će radovi biti finalizirani do 1. srpnja, a kako govori situacija na terenu, čini se da će rok biti debelo probijen, jer radovi u gradu prepunom turista traju naveliko.

Turisti u prolasku pored gradilišta

Radni strojevi i desetine radnika okruženi zaštitnom ogradom i građevinskim materijalom, ne pružaju lijep pogled u samom srcu starogradske jezgre.

I pogled na jednu od najljepših riva na Jadranu zaklonjen je gomilom materijala koji čeka ugradnju u trg, a na terasama obližnjih ugostiteljskih objekata vidljiva je prašina koja leti s gradilišta. Zanimljivo je da turisti u potrazi za slobodnom stolicom, ne obraćaju previše pažnju na cijelu situaciju.

Pogled prema moru

Jedan od mještana Rovinja, kako navodi, proputovao je puno mediteranskih gradova, ali nikada usred sezone nigdje nije vidio ovako velike radove.

- Zna se kako se to radi u svijetu - preko zime. Pa ne živimo na sjevernom polu. Cijelo vrijeme gledam što se radi, jedva da je bilo radnika tijekom zime. Oni su ovako udarno počeli raditi prije mjesec dana, već je u gradu bilo dosta turista. Ne sumnjam da će to na kraju izgledati lijepo s novim kamenim pločama, ali trebalo se je bolje organizirati, rekao je.

Djelatnik iz obližnjeg ugostiteljskog objekta kaže da im nije drago što radovi još uvijek traju, ima i gostiju koji ih znaju pitati zašto se ti radovi sada obavljaju. "Ne znamo što im kazati, tako je kako je, ostaje nam nada da će to biti brzo završeno", poručio je.

Stanar sa samog trga veli nam da mogu normalno pristupiti svojim kućama. Ne želi previše govoriti o razlozima radova u samoj sezoni, ali naglašava da se veseli danu kada će trg biti uređen.

- Trebali su biti malo aktivniji, ako treba i u više smjena raditi kako bi završili s poslom do sezone, ovo sada nije lijepi prizor za turiste koji dolaze kod nas, kaže nam stanar s trga.

Podsjetimo, još je u prosincu 2020. godine Grad Rovinj ishodovao građevinsku dozvolu za projekt uređenja trga, odnosno u proračunu za 2021. godinu osigurao devet, od ukupno 50 milijuna kuna na koliko je procijenjena ukupna vrijednost investicije.

"Za koji mjesec započinjemo realizaciju jednog od najzahtjevnijih i najkompleksnijih projekata za naš grad. Opločenje i uređenje infrastrukture glavnog gradskog trga udahnut će novi život toj centralnoj gradskoj cjelini koja povezuje starogradsku jezgru s užim centrom grada.

Zahvat će se izvesti prema projektu istaknutog hrvatskog arhitekta Nenada Fabijanića, a novim će se popratnim sadržajima urbane, socijalne i društvene potrebe građana i turista uskladiti s povijesnom urbanističko-arhitektonskom strukturom trga i našim krajolikom", kazao je krajem 2022. godine gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga.

Dio trga je popločan

Kada se planira završetak radova i je li od samog početka probijen planirani budžet ove kapitalne investicije, pitali smo i rovinjsku gradsku upravu, no do zaključenja teksta njihov odgovor nismo dobili.


Nastavite čitati

Istra
 

Irena Hrstić nova je državna tajnica u Ministarstvu zdravstva, sad se istarski HDZ osjeća jačim na Poluotoku

Velika Zlatna Arena za najbolji film 71. Pulskog filmskog festivala dodijeljena je "Proslavi", a po ocjeni publike najbolji je film "Sveta obitelj"* Dugogodišnja ravnateljica Opće bolnice Pula, članica HDZ Irena Hrstić, danas je imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu zdravstva * Odzvonilo divljem deponiju na Vodnjanštini * Sutra pišemo o Domu "Ruža Petrović" i o pulskom Studentskom domu

Istra
 

ODZVONILO JOŠ JEDNOM ILEGALNOM DEPONIJU NA VODNJANŠTINI Kreće uklanjanje više od 300 tisuća tona odbačenog građevinskog i organskog otpada

Tvrtka čija je ponuda ostvarila maksimalni broj bodova i izabrana za izvođenje radova je Marana Transporti iz Vodnjana, kojoj će za obavljanje posla biti potrebno nešto manje od procjene Grada, točnije 85.820 eura s uključenim PDV-om. Pulska tvrtka METIS, čija je ponuda na ovom natječaju odbijena kao nepovoljnija, vrijednost svojih radova procijenila je na preko 100 tisuća eura, odnosno dvadesetak više od izabrane ponude

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.