Komunal

IZAZVALA JE MNOŠTVO KONTROVERZI

(VIDEO) Pješačka staza kroz šumu na Valkanama je uskoro gotova

Ono što slijedi od radova je izvedba završnog sloja staze s mješavinom pijeska, „rizle“ i bijelog cementa, izvedba AB stepeništa, te ugradnja stupova i svjetiljki javne rasvjete


 
1 min
Dean Mladenović ⒸFOTO: Dean Mladenović

Ono što slijedi od radova je izvedba završnog sloja staze s mješavinom pijeska, „rizle“ i bijelog cementa, izvedba AB stepeništa, te ugradnja stupova i svjetiljki javne rasvjete

Jedan od kapitalnih projekata Grada Pule je i pješačka staza na Valkanama koja ide od Ulice Veruda kroz šumu na Valkanama do Ulice Lungomare.

Staza je u zadnjih mjesec dana izazvala kontroverze te je učestalo bila u centru medijske pažnje zbog aktivista koji su redovito dežurali na Valkanama i svojim tijelima branili sječu i oštećivanje stabala.

Na samom gradilištu staze može se vidjeti kako su radovi pri kraju te je izvršeno nasipavanje donjeg sloja staze u cijeloj dužini, te su postavljeni kameni rubnjaci obostrano na 70 posto dužine staze.

Iz Grada poručuju da je ugrađen „tampon“ i definirana niveleta s poprečnim i uzdužnim padovima staze i ugrađen je razvod kabelske kanalizacije, temelji i uzemljenje javne rasvjete.

Ono što slijedi od radova je izvedba završnog sloja staze s mješavinom pijeska, „rizle“ i bijelog cementa, izvedba AB stepeništa, te ugradnja stupova i svjetiljki javne rasvjete.

Ukupna vrijednost radova bez PDV-a je 88.483 eura.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.