Komunal

INVESTITOR IMA ČISTE PAPIRE

(VIDEO) ZBOGOM LADONJAMA U MUTILSKOJ: Prosvjed nije pomogao, danas popodne stabla su uklonjena

Petar Ćurić iz građanske inicijative "Protiv sječe" jutros je istaknuo da Grad Pula još uvijek nije izradio takozvani "Zeleni registar" koji je već morao biti gotov. Taj registar bi bio "filter" koji bi onemogućio ovakve sječe.


 
1 min
Istra24

Petar Ćurić iz građanske inicijative "Protiv sječe" jutros je istaknuo da Grad Pula još uvijek nije izradio takozvani "Zeleni registar" koji je već morao biti gotov. Taj registar bi bio "filter" koji bi onemogućio ovakve sječe.

Dva stabla ladonje u Mutilskoj ulici u Puli zbog čije tada samo još najavljene sječe jutros su članovi Građanske inicijative "Protiv sječe" izrazili svoje negodovanje i zatražili od Grada Pule da još jednom revidiraju svoju odluku te pronađu alternativno rješenje, danas popodne su uklonjena.

Čitatelj Daniel Cetina poslao nam je video u kojem se vidi da je istočnije stablo već rušeno, a potom bager kida veliku grana preostale, zapadnije ladonje.

Valja podsjetiti da  investitor, tvrtka "Gradimo marljivo", posjeduju dozvolu za rušenje ladonja radi oslobađanja prostora za prilazni put. Dokumentaciju su čekali tr igodine, a na pitanje jesu li razmišljali o alternativnom prilazu, odgovorili su da jesu, no da učinjeni elaborati nisu išli tome u prilog.

Petar Ćurić iz građanske inicijative "Protiv sječe" istaknuo je da Grad Pula još uvijek nije izradio takozvani "Zeleni registar" koji je već morao biti gotov. Taj registar bi bio "filter" koji bi onemogućio ovakve sječe, rekao je Ćurić.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska magistra farmacije Martina Meštrović napustila je ljekarnu i okrenula se izradi unikatnih botaničkih terarija: "Umjesto jednog stalnog posla, sada radim šest, ali u svakom uživam"

"Mama je 36 godina bila cvjećarka na Brijunima, radila je aranžmane još za Tita. Naša je kuća uvijek bila ispunjena biljem, cvijećem i ta je ljubav prema prirodi uvijek bila u meni, sada je napokon izašla na površinu. Želja mi je ljudima omogućiti da u svoj životni prostor unesu energiju biljaka putem prirode koju uspijevam ugurati u bocu", veli nam Martina Meštrović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.