Komunal

FOTOBILJEŠKA S VELOG VRHA

Vraća se cirkus u naš mali grad

Mnogi se pitaju zašto je Bečki cirkus koji je jesenas uveseljavao velike i male Puljane, na Velom Vrhu ostavio dio svoje opreme pa čak i kamion s prikolicom. Razlog će zasigurno obradovati mnoge. Naime, Bečki se cirkus uskoro ponovno vraća u Istru


 
1 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini

Mnogi se pitaju zašto je Bečki cirkus koji je jesenas uveseljavao velike i male Puljane, na Velom Vrhu ostavio dio svoje opreme pa čak i kamion s prikolicom. Razlog će zasigurno obradovati mnoge. Naime, Bečki se cirkus uskoro ponovno vraća u Istru

Krajem rujna prošle godine u Pulu je stigao Bečki cirkus. Interes je bio ogroman i njihove su priredbe trajale tjednima.

Svakog poslijepodneva brojni su, mlađi i nešto stariji, Puljani čekali u redu ne bi li došli do svoje ulaznice i vidjeli zanimljive izvedbe tog malog obiteljskog cirkusa.

Otad je prošlo već nekoliko mjeseci, a dio cirkuske opreme i dalje se nalazi na Velom Vrhu, tik do restorana Gardelin. Puljani se pitaju kako to da cirkus ipak nije u potpunosti otišao iz našeg malog grada, a mi doznajemo da se bečka obitelj uskoro ponovno vraća u Istru.

- Tako je. Planiraju se vratiti na proljeće kad se situacija s koronom malo smiri te nastaviti nastupati po Istri. Nisam siguran hoće li to biti Pula, no govora je bilo o Poreču, Novigradu i Rovinju. Oni su nekad imali veliki cirkus, sada je to mali obiteljski biznis. Tijekom zime su u Austriji, a na proljeće kreću s nastupima. U najboljoj namjeri, ostavili su na našem terenu dio svojih stvari do svog ponovnog dolaska u Istru, rekao nam je vlasnik restorana Gardelin.

Čini se, dakle, kako je oduševljenje između Istre i Bečkog cirkusa obostrano.


Nastavite čitati

Pula
 

Novi Digital Meetup posvećen je svijetu tehnologije i dizajna

Ovog će četvrtka posjetitelji Meetup-a imati priliku čuti dvije uspješne priče – onu o stvaranju jednog od najpopularnijih Flutter routing paketa – Beamer, te onu o izgradnji Freelancing karijere i izazovima koje je potrebno premostiti na putu do uspjeha

Pula
 

SUKOB OKO PARKINGA U TRŠĆANSKOJ ULICI Tko ima pravo, tko sječe užad, tko razbija staklo na vozilu

Predstavnica stanara Ivana Rampini: "Hrvatske željeznice svojataju nešto što nije njihovo vlasništvo, već su to dobili u posjed na trajno korištenje. Oni ne razmišljaju o stanarima zgrade koji ovdje žive 24 sata, a oni tamo rade samo 8 sati. I sad se inate" * HŽ: "Iako stanari okolnih zgrada imaju oko svojih zgrada zemljište na kojem mogu parkirati i po potrebi urediti parkirališta, neprekidno nam stvaraju neugodnosti. Ruše se postavljeni stupići, sijeku užad koja je postavljena na ulaz u parkiralište, te razbijaju stakla na parkiranom vozilu"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.