Komunal

sanacija košta 400 tisuća kuna

Za promet se od sutra zatvara „S“ krivina u Puli

Spomenuti radovi izvode se radi poboljšanja voznih karakteristika i sigurnosti vozila na navedenom dijelu postojeće prometnice u dužini od 300 metara


 
1 min
Istra24

Spomenuti radovi izvode se radi poboljšanja voznih karakteristika i sigurnosti vozila na navedenom dijelu postojeće prometnice u dužini od 300 metara

U ponedjeljak, 28. ožujka, uvodi se privremena regulacija prometa na "S" krivini u Puli. Njome se zabranjuje promet na cijelom potezu "S" krivine, i to od semaforiziranog raskrižja na Budicinovoj do Mornaričkog trga i Ulice Grada Graza, do 9. travnja, kada će biti ponovno otvorena za promet.

Obilazni pravci su Rizzijeva i Budicinova ulica. Isto vrijedi i za autobuse javnog gradskog prijevoza.

Spomenuti radovi izvode se radi poboljšanja voznih karakteristika i sigurnosti vozila na navedenom dijelu postojeće prometnice u dužini od 300 metara.

- Izvršit će se sanacija prometnice radi povećanja hvatljivosti habajućeg asfaltnog sloja kolnika i korekcije poprečnih nagiba radi učestalih izlijetanja vozila. U samoj krivini, na raskrižju Tomasinijeve i Gundulićeve ulice, predviđena je promjena poprečnog nagiba postojeće prometnice. Poprečni nagib se mijenja vitoperenjem iz dvostrešnog nagiba u jednostrešni duž cijele trase zavoja te se po izlasku iz zavoja ponovo uklapa u postojeći dvostrešni nagib, pojašnjavaju iz Grada Pule.

Nadalje, od navednog raskrižja koje se u cijelosti sanira, pa sve do Mornaričkog trga i Greblove ulice, sanirat će se desni prometni trak gledano od Verude prema centru, a na način da će se obnoviti habajući sloj kako bi se povećala njegova hvatljivost i sanirala mrežasta oštećenja.

Radovi na dionici Mornaričkog trga u dužini od 150 metara izvodit će se u II. fazi regulacije prometa, a po otvaranju "S" krivine za promet.

Procijenjena vrijednost radova koje će izvesti trgovačko društvo Cesta d.o.o. je oko 400 tisuća kuna bez PDV-a.


Nastavite čitati

Pula
 

FRKA NA DELFINU Na Skupštini društva Delfin zaštitari i policija. Pojedini članovi tvrde da im je zabranjen pristup kako bi se Anti Restoviću potvrdio treći predsjednički mandat. On odbacuje sve optužbe

Zaštitarsku tvrtku je angažirao predsjednik PŠRD Delfin Pula Ante Restović te pretpostavljamo da će troškove zaštitarske tvrtke namiriti iz članarina koju i mi plaćamo, kažu nezadovoljni članovi. Smatraju da Restović želi biti doživotni predsjednik i da to nije dobro *Stigli su u namjeri da remete i onemoguće rad i iz tog smo razloga pozvali zaštitare. To je namjerna opstrukcija i jedna velika kampanja i napad na mene osobno. Tajniku su prijetili da će mu slomit noge, meni je to bilo tužno gledati, kaže novi stari predsjednik Delfina Ante Restović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.