Komunal

sanacija košta 400 tisuća kuna

Za promet se od sutra zatvara „S“ krivina u Puli

Spomenuti radovi izvode se radi poboljšanja voznih karakteristika i sigurnosti vozila na navedenom dijelu postojeće prometnice u dužini od 300 metara


 
2 min
Istra24

Spomenuti radovi izvode se radi poboljšanja voznih karakteristika i sigurnosti vozila na navedenom dijelu postojeće prometnice u dužini od 300 metara

U ponedjeljak, 28. ožujka, uvodi se privremena regulacija prometa na "S" krivini u Puli. Njome se zabranjuje promet na cijelom potezu "S" krivine, i to od semaforiziranog raskrižja na Budicinovoj do Mornaričkog trga i Ulice Grada Graza, do 9. travnja, kada će biti ponovno otvorena za promet.

Obilazni pravci su Rizzijeva i Budicinova ulica. Isto vrijedi i za autobuse javnog gradskog prijevoza.

Spomenuti radovi izvode se radi poboljšanja voznih karakteristika i sigurnosti vozila na navedenom dijelu postojeće prometnice u dužini od 300 metara.

- Izvršit će se sanacija prometnice radi povećanja hvatljivosti habajućeg asfaltnog sloja kolnika i korekcije poprečnih nagiba radi učestalih izlijetanja vozila. U samoj krivini, na raskrižju Tomasinijeve i Gundulićeve ulice, predviđena je promjena poprečnog nagiba postojeće prometnice. Poprečni nagib se mijenja vitoperenjem iz dvostrešnog nagiba u jednostrešni duž cijele trase zavoja te se po izlasku iz zavoja ponovo uklapa u postojeći dvostrešni nagib, pojašnjavaju iz Grada Pule.

Nadalje, od navednog raskrižja koje se u cijelosti sanira, pa sve do Mornaričkog trga i Greblove ulice, sanirat će se desni prometni trak gledano od Verude prema centru, a na način da će se obnoviti habajući sloj kako bi se povećala njegova hvatljivost i sanirala mrežasta oštećenja.

Radovi na dionici Mornaričkog trga u dužini od 150 metara izvodit će se u II. fazi regulacije prometa, a po otvaranju "S" krivine za promet.

Procijenjena vrijednost radova koje će izvesti trgovačko društvo Cesta d.o.o. je oko 400 tisuća kuna bez PDV-a.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.