Komunal

TERENSKA NASTAVA

Zabavno učenje o povijesti Labina podno Šohta za najmlađe

Interpretatorica baštine, Vedrana Juričić, danas kao Giuseppina Martinuzzi u organizaciji Grada Labina u zanimljivom i edukativnom druženju s djecom prezentirala je i potaknula mlade na aktivno sudjelovanje u ovom obliku terenske nastave


 
2 min
Istra24
FOTO: Grad Labin

Interpretatorica baštine, Vedrana Juričić, danas kao Giuseppina Martinuzzi u organizaciji Grada Labina u zanimljivom i edukativnom druženju s djecom prezentirala je i potaknula mlade na aktivno sudjelovanje u ovom obliku terenske nastave

Labinski Pjacal podno velebnog Šohta danas je nakratko postala učionica na otvorenom.

Naime, ovaj tjedan u znaku je velike obljetnice 101. godišnjice Labinske republike, dijela istarske povijesti koja je značajna u svjetskim razmjerima i koju nikada ne smijemo zaboraviti.

Upravo ova tema, važnost same Labinske republike, događaja iz 1921. godine te važnosti rudnika i rudarstva kroz povijest Labinštine na zanimljiv je i poučan način predstavljena najmlađima - učenicima nižih razreda labinskih osnovnih škola Ivo Lola Ribar i Matija Vlačić, koji su u više grupa jutros posjetili ovo mjesto.

Interpretatorica baštine, Vedrana Juričić, danas kao Giuseppina Martinuzzi u organizaciji Grada Labina u zanimljivom i edukativnom druženju s djecom prezentirala je i potaknula mlade na aktivno sudjelovanje u ovom obliku terenske nastave.

Zanimljivo je kako su djeca kroz održane edukativne kvizove pokazala veliko znanje oko povijesti rudarstva, Labinske republike, ali i Matije Vlačića, velike povijesne ličnosti rođene u Labinu čiju smo obljetnicu rođenja obilježili jučer, ali i mnogih drugih povijesnih ličnosti s područja grada.

Spomenimo i to kako su jučer, u sklopu obilježavanja 101. obljetnice Labinske republike. Grad Labin i TZ Labin-Rabac organizirali besplatnu interpretativnu šetnju „Štorija po Labine“. Vodiči Vedrana Juričić i Matija Ljuba oduševili su prisutne pripovijedanjem o povijesti Labina kroz koju su se ispreplitali trenuci izgradnje, napretka, sreće, ali i teškog i mukotrpnog rada i teškog rudarskog života, ali i činjenice o poznatim ličnostima vezanim za istarsku, odnosno labinsku povijest.


Nastavite čitati

Istra
 

STEVE JOBS COME SAN FRANCESCO, TUTI DUE I GAVEVA UNA "START UP" E UNA "MISSION": Sai volte va finir che sacro e profano xe la stesa roba

Sia San Francesco, sia Steve Jobs, i se ga conquistado una sua “feta de mercato”, un “target” preciso de gente che iera stufa dela normalità e che la voleva qualcosa de diferente: per farse bei ai oci de Dio i seguaci de San Francesco, per farse bei ai oci dei altri i seguaci de Steve Jobs * Sia l’ordine de San Francesco, sia la dita de Jobs, le xe diventate in pochisimo tempo vere e proprie multinazionali, con centinaia de conventi francescani in tuta l’Europa nel giro de pochi anni, e milioni de persone che improvisamente le se ga ritrovà col telefonin Aifon in scarsela

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.