Komunal

Povodom Dana planeta Zemlje

ZAŠTITNI ZNAK PULSKIH GROBLJA Komunalno društvo Monte Giro zasadilo 16 mladih čempresa

Ovime komunalno društvo Monte Giro nastavlja pridonositi ozelenjavanju grada te je u posljednje dvije godine zasadilo ukupno 48 mladih čempresa na grobljima grada Pule, s odlučnošću da će sa sadnjom mladih stabala nastaviti i dalje


 
1 min
Borka Petrović

Ovime komunalno društvo Monte Giro nastavlja pridonositi ozelenjavanju grada te je u posljednje dvije godine zasadilo ukupno 48 mladih čempresa na grobljima grada Pule, s odlučnošću da će sa sadnjom mladih stabala nastaviti i dalje

Povodom Dana planeta Zemlje, koji se obilježava 22. travnja, komunalno društvo Monte Giro zasadilo je 16 mladih čempresa piramidalisa na grobljima grada Pule, i to šest čempresa na mjesnom groblju u Štinjanu, te deset čempresa na Mornaričkom spomen groblju.

Ovime komunalno društvo Monte Giro nastavlja pridonositi ozelenjavanju grada te je u posljednje dvije godine zasadilo ukupno 48 mladih čempresa na grobljima grada Pule, s odlučnošću da će sa sadnjom mladih stabala nastaviti i dalje.

Posebna pozornost pritom se posvećuje očuvanju stoljetnih drvoreda čempresa koji su zaštitni znak pulskih groblja.

Čempres ima bogato simboličko značenje. U grčkoj mitologiji, čempres je povezan s Apolonom i smatra se simbolom tuge. Osim toga, čempres je poznat i kao "stablo uskrsnuća" i povezan je s Hadom, grčkim bogom podzemlja. U mnogim kulturama, čempres se koristi u obredima i ritualima povezanima sa smrću i uskrsnućem, simbolizirajući trajnu vezu između života i smrti.

Čempres se također smatra stablom života zbog svoje dugovječnosti i zimzelenih listova koji simboliziraju besmrtnost. 

 Monte Giro je zbog svoje predanosti za brigu o okolišu od 2023. godine nositelj Zelenog certifikata -  "gradimo zelenu budućnost zajedno".


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska magistra farmacije Martina Meštrović napustila je ljekarnu i okrenula se izradi unikatnih botaničkih terarija: "Umjesto jednog stalnog posla, sada radim šest, ali u svakom uživam"

"Mama je 36 godina bila cvjećarka na Brijunima, radila je aranžmane još za Tita. Naša je kuća uvijek bila ispunjena biljem, cvijećem i ta je ljubav prema prirodi uvijek bila u meni, sada je napokon izašla na površinu. Želja mi je ljudima omogućiti da u svoj životni prostor unesu energiju biljaka putem prirode koju uspijevam ugurati u bocu", veli nam Martina Meštrović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.