Komunal

rolo parking

Zeleno "čudo" mijenja izgled. Započelo postavljanje crvenih obloga na pulsku rotirajuću garažu

Rešetkasti raspored ukošenih ploča tek će iz nekih kutova gledanja stvarati privid potpune obloženosti, dok će iz drugih otkrivati konstrukciju u unutrašnjosti. Moglo bi se reći da će rotirajuća garaža ubuduće imati onakav izgled kako se prema njoj postavite


 
2 min
Danijela Bašić-Palković Maja Jokanović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Rešetkasti raspored ukošenih ploča tek će iz nekih kutova gledanja stvarati privid potpune obloženosti, dok će iz drugih otkrivati konstrukciju u unutrašnjosti. Moglo bi se reći da će rotirajuća garaža ubuduće imati onakav izgled kako se prema njoj postavite

Još se nisu smirile ni prve reakcije na prvobitni izgled nove rotirajuće garaže u Puli, a on se već počeo mijenjati.

Na čeličnu konstrukciju upadljive zelene boje, koja je posljednjih mjeseci bila jedna od najpopularnijih tema među Puležanima, ovih su se dana počele postavljati tamno crvene ploče. No, zeleno 'čudo' neće ostati u potpunosti skriveno.

Kako doznajemo od izvođača radova, tvrtke Markoja, rešetkastih raspored ukošenih ploča tek će iz nekih kutova stvarati privid potpune obloženosti. Za one kojima je zelena konstrukcija već prirasla srcu i oku, frontalno će pogled na nju u segmentima ostati otvoren između novih ploča.

Moglo bi se reći da će rotirajuća garaža ubuduće imati onakav izgled kako se prema njoj postavite. Sve je u kutu gledanja!

A finalni izgled, potvrdili su nam izvođači, bit će vidljiv oko 1. svibnja no, točan ritam radova ovisit će o vremenskim prilikama. Što više vjetra, to dulji radovi.

Kao što je poznato, samo nabavka rotacijskog parkirališta koštala je preko pola milijuna eura. Taj je iznos namijenjen za tri rolo garaže za ukupno 30 vozila. Posao je na natječaju raspisanom još u prosincu 2022. godine dobila dobila zagrebačka tvrtka Markoja d.o.o. te je odabrana njihova ponuda u iznosu od 578,837 eura.

Pula parking planira nabavku i montažu rasvjete za metalne lamele rolo garaže u iznosu od 24 tisuće eura. Tom iznosu treba dodati i još nepoznat trošak nabave i montaže takozvanog "plašta oko strukture rolo garaže".

Proteklog smo tjedna pitali direktora Pula parkinga Branislava Bojanića koliko će cijela investicija poskupjeti s obzirom na montažu i nabavku materijala kojim se garaže planiraju obložiti, no do danas nije odgovorio.

U Planu poslovanja Pula parkinga za 2024. godinu objavljena je i ilustracija rolo garaže koja je, kao što je vidljivo na fotografiji, obložena zelenilom. U istom se dokumentu navodi kako je automatizirana rolo garaža budućnost parkiranja u Puli. Također, ističe se "da je Pula Parking, prepoznajući ovaj izazov, odlučio inovirati i predstaviti rješenje koje će revolucionarizirati koncept parkiranja u gradu".

Foto Pula Parking

U Planu Poslovanja ovog gradskog poduzeća, navedeno je kako su do kraja kraja 2023. godine tri rolo garaže već postale dio urbanog pejzaža Pule, a četvrta je planirana za 2024. godinu.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska magistra farmacije Martina Meštrović napustila je ljekarnu i okrenula se izradi unikatnih botaničkih terarija: "Umjesto jednog stalnog posla, sada radim šest, ali u svakom uživam"

"Mama je 36 godina bila cvjećarka na Brijunima, radila je aranžmane još za Tita. Naša je kuća uvijek bila ispunjena biljem, cvijećem i ta je ljubav prema prirodi uvijek bila u meni, sada je napokon izašla na površinu. Želja mi je ljudima omogućiti da u svoj životni prostor unesu energiju biljaka putem prirode koju uspijevam ugurati u bocu", veli nam Martina Meštrović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.