Komunal

testiranja u travnju, tečajevi u svibnju

Želiš postati spasilac na vodi? Provjeri koje uvjete moraš zadovoljiti

Preduvjet za upis na tečaj je testiranje kandidata koje će se održati u travnju u Puli. Tečaj traje sedam dana i sastoji se od predavanja i praktičnih vježbi iz spašavanja, prve pomoći te ekologije


 
1 min
Borka Petrović

Preduvjet za upis na tečaj je testiranje kandidata koje će se održati u travnju u Puli. Tečaj traje sedam dana i sastoji se od predavanja i praktičnih vježbi iz spašavanja, prve pomoći te ekologije

Služba spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa i ove godine organizira tečajeve za osposobljavanje spasilaca na vodi za područje Istarske županije.

Tečaj traje sedam dana i sastoji se od predavanja i praktičnih vježbi iz spašavanja, prve pomoći te ekologije.  Sadrži i treninge plivanja i vježbanje tehnika spašavanja na bazenu, simulacije praktičnog rada na plaži te plivanja dvije milje.
 
Nakon uspješno završenog tečaja, polaznici tečaja osposobljeni su za rad u spasilačkim postajama. Njihov rad uključuje spašavanja osoba iz vode, nadzor s nadzorne točke, prevenciju nesreća, djelovanje unutar spasilačkog tima, obavljanje ostalih zadaća unutar spasilačke postaje te pružanje prve pomoći.


Preduvjet za upis na tečaj je testiranje kandidata koje će se održati u travnju u Puli. Svi zainteresirani moraju ispuniti pristupnicu koju mogu pronaći na web stranici Hrvatskog Crvenog križa www.hck.hr , a prijave traju do 4. travnja.

Kandidati moraju biti stariji od 18 godina, imati završenu srednju školu ili biti upisati u zavšni razred te posjedovati uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

Testiranje se obavlja u bazenu, a kriteriji koji se moraju zadovoljiti za upis na tečaj su sljedeći:

• plivanje 400 metara u vremenu do 8 minuta
• ronjenje 20 metara u daljinu
• demonstracija prsne tehnike plivanja

Termini testiranja i tečajeva

Predviđeni termini testiranja su 5., 7., 12. i 14. travnja, a termini održavanja tečajeva na području Istarske županije za ovu godinu jesu od 9. do 15. svibnja i od 23. do 29. svibnja.


FOTO: Crveni križ

Nastavite čitati

Istra
 

Ana Peruško Lampić, predsjednica istarske podružnice Hrvatske udruge dadilja: "Mi nismo luksuz već potreba. Pula je jedini grad u Istri koji nas ne sufinancira"

Mi smo, u svakom pogledu fleksibilniji, možemo nuditi i posebne vrste prehrane, sami kuhati djeci, a osim osmosatnog čuvanja nuditi i ostale usluge kao svaka dadilja, primjerice pratnju u popodnevnim satima na treninge, navodi Peruško Lampić. Druga velika prednost manjih skupina je što su ovdje djeca manje bolesna *  Još 2019. godine krenula je borba obrta za gradske subvencije, no rezultata za sada i dalje nema

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.