Komunal

testiranja u travnju, tečajevi u svibnju

Želiš postati spasilac na vodi? Provjeri koje uvjete moraš zadovoljiti

Preduvjet za upis na tečaj je testiranje kandidata koje će se održati u travnju u Puli. Tečaj traje sedam dana i sastoji se od predavanja i praktičnih vježbi iz spašavanja, prve pomoći te ekologije


 
1 min
Borka Petrović

Preduvjet za upis na tečaj je testiranje kandidata koje će se održati u travnju u Puli. Tečaj traje sedam dana i sastoji se od predavanja i praktičnih vježbi iz spašavanja, prve pomoći te ekologije

Služba spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa i ove godine organizira tečajeve za osposobljavanje spasilaca na vodi za područje Istarske županije.

Tečaj traje sedam dana i sastoji se od predavanja i praktičnih vježbi iz spašavanja, prve pomoći te ekologije.  Sadrži i treninge plivanja i vježbanje tehnika spašavanja na bazenu, simulacije praktičnog rada na plaži te plivanja dvije milje.
 
Nakon uspješno završenog tečaja, polaznici tečaja osposobljeni su za rad u spasilačkim postajama. Njihov rad uključuje spašavanja osoba iz vode, nadzor s nadzorne točke, prevenciju nesreća, djelovanje unutar spasilačkog tima, obavljanje ostalih zadaća unutar spasilačke postaje te pružanje prve pomoći.


Preduvjet za upis na tečaj je testiranje kandidata koje će se održati u travnju u Puli. Svi zainteresirani moraju ispuniti pristupnicu koju mogu pronaći na web stranici Hrvatskog Crvenog križa www.hck.hr , a prijave traju do 4. travnja.

Kandidati moraju biti stariji od 18 godina, imati završenu srednju školu ili biti upisati u zavšni razred te posjedovati uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

Testiranje se obavlja u bazenu, a kriteriji koji se moraju zadovoljiti za upis na tečaj su sljedeći:

• plivanje 400 metara u vremenu do 8 minuta
• ronjenje 20 metara u daljinu
• demonstracija prsne tehnike plivanja

Termini testiranja i tečajeva

Predviđeni termini testiranja su 5., 7., 12. i 14. travnja, a termini održavanja tečajeva na području Istarske županije za ovu godinu jesu od 9. do 15. svibnja i od 23. do 29. svibnja.


FOTO: Crveni križ

Nastavite čitati

Istra
 

Kako je labinski gradonačelnik potkupio Papu?

Palača Scampicchio trenutno je u vlasništvu Grada Labina i u njoj se nalazi nekoliko gradskih stanova i dječji vrtić, tako da privilegiju "bliskosti" s Bogom mogu koristiti jedino djeca. Ako se jednog dana nađe u prodaji, zasigurno će mnogi nekretninolovci i bogataši željni statusnih simbola pohrliti u kupnju.

Istra
 

PODRŠKA UKRAJINI Udruga ‘Istra Pomaže’ primila donaciju Infobipa od 200 tisuća kuna

Volonteri Udruge Istra Pomaže već više od pola godine naporno rade na pružanju podrške Ukrajini. Iz Udruge ističu kako im je donacija dala veliki vjetar u leđa i ohrabrila ih na nastavak pružanja pomoći ljudima pogođenima ratnim sukobom * Ovom donacijom nastavljamo plan pružanja pomoći onima koji su u ovim trenucima u najtežoj situaciji. Gledajući ratne užase koji se događaju u Ukrajini, osjetili smo odgovornost uključiti se i dati svoj doprinos u pružanju pomoći Ukrajini, istaknula je Martina Rizman Matić, direktorica globalnih internih komunikacija u Infobipu

Istra
 

TZ Vodnjan i Arheološki muzej Istre organiziraju razgled lokaliteta Dragonera

Za područje Dragonere, rimski je senator i perfekt, Cassiodoro, napisao 537. - 538. godine da vile, zbog svoje raskoši i ljepote, izgledaju kao dva bisera. Više o Dragoneri saznajte na besplatnoj vođenoj turi koja će se održati u subotu, 08.10. s početkom u 10 sati. Sastanak zainteresiranih je kod rampe za ulaz prema Dragoneri. Za posjetitelje je organizirano parkiranje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.