Komunal

cilj kvalitetna usluga i zaštita radnih mjesta

Zoričić: “Krećemo s postavljanjem temelja za rad jednog isporučitelja vodnih usluga na području Puljštine i Labinštine

Slijedi nam složen postupak pripajanja trgovačkih društava Vodovod Pula, Vodovod Labin, Pragrande i Albanež. U tom postupku moramo usuglasiti ključne dokumente - Društveni ugovor, Ugovor o pripajanju te Sporazum članova društva o reguliranju međusobnih odnosa, najavio je pulski gradonačelnik


 
1 min
Borka Petrović

Slijedi nam složen postupak pripajanja trgovačkih društava Vodovod Pula, Vodovod Labin, Pragrande i Albanež. U tom postupku moramo usuglasiti ključne dokumente - Društveni ugovor, Ugovor o pripajanju te Sporazum članova društva o reguliranju međusobnih odnosa, najavio je pulski gradonačelnik

- U svega nekoliko mjeseci moramo provesti veliki zadatak koji je zakonodavac postavio pred sve nas. Slijedi nam složen postupak pripajanja trgovačkih društava Vodovod Pula, Vodovod Labin, Pragrande  i Albanež. U tom postupku moramo usuglasiti ključne dokumente - Društveni ugovor, Ugovor o pripajanju te Sporazum članova društva o reguliranju međusobnih odnosa, najavio je pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

Napominje kako pritom trebaju biti vrlo operativni kako bi ispoštovali postavljene rokove, a da istovremeno stvore temelje novog društva koji su preduvjet za pružanje kvalitetne usluge našim građanima.

- Cilj nam je da sve provedemo prema rokovima i da zaštitimo sva radna mjesta“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Dva uslužna područja

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić održao je radni sastanak s predstavnicima gradova Labin i Vodnjan, općina Barban, Ližnjan, Marčana, Medulin, Svetvinčenat, Fažana, Raša, Kršan, Sveta Nedelja, Pićan te predstavnicima trgovačkih društava Vodovod Pula, Vodovod Labin, Istarski Vodovod Buzet, Istarski vodozaštitni sustav i Vodovod Butoniga.

Razgovaralo se o operativnoj provedbi Uredbe o uslužnim područjima temeljem koje će Istarska županija biti podijeljena na dva uslužna područja Pulu i Buzet.

Gradonačelnik Zoričić iskazao je zadovoljstvo što su svi prisutni prepoznali važnost tog novog ustroja na području Istarske županije kojim će se na području Puljštine i Labinštine ustrojiti jedinstveni isporučitelj vodnih usluga, kao i općenitu važnost ulaganja u javnu vodoopskrbu i odvodnju.

Istovremeno je naglasio da je konačni cilj koji se želi postići takvim promjenama pružanje kvalitetne usluge građanima.


Nastavite čitati

Istra
 

Obala Novigrada, široka je i pitoma. Nekadašnji biskupski grad, položen korak do velikog ušća Mirne, amblem je istarskog zapada

U mandraču barke su poredane kao stado, pripadaju više kopnu nego moru, sidrišta slice kamenim stupovima sajmišta na kojima se veže blago na prodaji. Barem se meni tako čini. Novigradski mandrač je najveći u Istri, a u njemu i dalje su na sidrištu ribarske brodice. U Novigradu ribari i dalje dominiraju mandračom, riva je jako živa, domaćih ljudi na sve strane bez obzira na navalu turista

Istra
 

ISTRA I DALJE BEZ STAMBENE ZAJEDNICE ZA OSOBE S AUTIZMOM Pregovori s Gradom Pulom nisu urodili plodom. U vodu pada i 11 i pol milijuna kuna težak EU projekt?

U Istri ne postoji nijedna stambena zajednica za osobe s autizmom, za razliku od drugih krajeva Hrvatske. Pregovori koje je Udruga za autizam Istra vodila s Gradom Pulom nisu imali rezultata, a gdje se stalo s projektom Europskog socijalnog fonda koji je napokon trebao omogućiti organizirano stanovanje osobama s autizmom u Istri, od v.d. ravnateljice Centra za rehabilitaciju Pula, u kojem je projekt pokrenut prije nekoliko godina - nismo uspjeli doznati. Roditelji na sve kažu: Izvisili smo!

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.