Krasna Zemlja

natječaj otvoren do 28. veljače

40 milijuna kuna za proizvode ribarstva i akvakulture

Korisnici potpore mogu biti gospodarski subjekti u ribarstvu ili zajednički korisnici koji podrazumijevaju organizaciju/udruženje subjekata u ribarstvu. Najviši iznos po korisniku na temelju ovog natječaja iznosi 5 milijuna kuna


 
1 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Korisnici potpore mogu biti gospodarski subjekti u ribarstvu ili zajednički korisnici koji podrazumijevaju organizaciju/udruženje subjekata u ribarstvu. Najviši iznos po korisniku na temelju ovog natječaja iznosi 5 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da su u tijeku prijave na novi Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere IV.3. Stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture, ukupno vrijedan  40 milijuna kuna. Natječaj je otvoren za podnošenje zahtjeva za potporu do 28. veljače 2022. godine, a najviši iznos po korisniku na temelju ovog natječaja iznosi 5 milijuna kuna.

Predmet potpore su aktivnosti vezane za stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture koje se provode s ciljem nalaženja novih tržišta i poboljšanja uvjeta za stavljanje na tržište.

Sredstva se daju i za promicanja kvalitete i dodane vrijednosti, doprinošenja transparentnosti proizvodnje i tržišta te provođenja ispitivanja tržišta i studija o ovisnosti Europske unije o uvozu, doprinošenja sljedivosti i razvoja oznaka zaštite okoliša te provođenja komunikacijskih i promotivnih kampanja.

Korisnici potpore mogu biti gospodarski subjekti u ribarstvu ili zajednički korisnici koji podrazumijevaju organizaciju/udruženje subjekata u ribarstvu priznati sukladno posebnim propisima ili javno tijelo utemeljeno zakonom koje predstavlja subjekte u ribarstvu, koji provodi zajedničku operaciju.

Dosad je u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo 2014. - 2020. kroz mjeru IV.3. Stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture dodijeljeno gotovo 118 milijuna kuna te su isplaćena 93 milijuna kuna.


Nastavite čitati

Izgorjela dva, nagorjelo sedam automobila u Splitu

"Tamo je došlo do izbijanja požara u kojem su izgorjela dva osoba vozila. Prema prvim informacijama oštećeno je još sedam vozila. Mjesto događaja je osigurano  i obavit će  se očevid", kratko je rekla Sanja Nazlić iz splitske policije

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.