Krasna Zemlja

avion utvrđuje razmjere katastrofe

Ekološki incident u medulinskom arhipelagu

Zasad nije poznato koliko kilometara obale je zahvaćeno naftnom mrljom. Nije poznata ni situacija na otocima. Krim polcija je uzela uzorke nafte


 
1 min
Dean Mladenović Dražen Majić ⒸFOTO: Dean Mladenović

Zasad nije poznato koliko kilometara obale je zahvaćeno naftnom mrljom. Nije poznata ni situacija na otocima. Krim polcija je uzela uzorke nafte

Utvrđuju se razmjeri ekološke katastrofe u medulinskom arhipelagu. Iz dosad nepoznatog plovila ispuštena je veća količina nafte i mazuta.

Naftna mrlja tijekom jutra stigla je do obale i od 10 sati traje borba vatragosaca i zaposlenika Kamenjaka u nastojanjima da zaustave širenje mrlje.

Kako doznajemo, pokazalo se da na području Pule i Medulina nema dovoljno upijajućih brana te se neke brzinski dostavljene iz Rovinja i Labina. na terenu je očito da brana treba još. Nije poznato kakva je situacija na otocima medulinskog i premanturskog arhipelaga.

Ugroženo je nekoliko uvala na podučju Kamenjaka.

Oko 15:30 nad Premanturom se pojavio avion sa zadatkom da utvrdi raširenost nafte mrlje. U 16:30 je tiskovna konferencija koju ćemo dirketno prenostiti na našem Facebooku.


Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.