Krasna Zemlja

hodočašće istarskog bezakonja

GAJANA DEPO: Ilegalno mega spremište za stotine kamp kućica, kampera i glisera?

Godišnja cijena čuvanja kamp kućice kreće se od 200-400 eura tako da depo sličan ovom može godišnje prihodovati i do 100.000 eura


 
2 min
Dražen Majić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Godišnja cijena čuvanja kamp kućice kreće se od 200-400 eura tako da depo sličan ovom može godišnje prihodovati i do 100.000 eura

Oko 250 kamp prikolica, kampera, glisera i drugih barki parkirano je pored Gajane, nedaleko od ilegalnog autootpada o kojem smo nedavno izvijestili a na kojem se nalazi oko 1.000 devastiranih vozila.

Na postojanje ove dvije lokacije, zračnom linijom udaljene tek 400 metara, uputili su nas šetači ili hodočasnici na istarskom Caminu koji su se neugodno iznenadili kad su na ovoj prekrasnoj prirodnoj lokaciji, prepunoj raznih povijesnih objekata, usred šume odjednom nabasali na stotine vozila.

Prema informacijama koje smo dobili iz Grada Vodnjana kamp depo se nalazi na poljoprivrednom zemljištu na kojem nije moguće vršiti gospodarsku djelatnost.

- Komunalni redari izvršili su uvid na katarstarskim česticama 2702/5 i 2702/6 k.o. Juršići na kojima je zatečen poveći broj odloženih kamp kućica i drugih pokretnih objekata (kampera). Predmetne čestice se nalaze izvan granica građevinskog područja naselja, po namjeni predstavljaju poljoprivredno zemljište, na kojem je temeljem važeće Odluke o komunalnom redu i Odluke o agrotehničkim mjerama zabranjeno postavljanje ili odlaganje kamp kućica, prikolica, kontejnera i drugih pokretnih objekata i naprava, napisali su iz Grada Vodnjana.

-Slijedom utvrđenog, vlasnicima predmetnih čestica bit će dostavljen zapisnik s fotodokumentacijom u svrhu davanja očitovanja. Po pribavljenom očitovanju odredit će se rok za uklanjanje temeljem rješenja o uklanjanju, najavili su iz vodnjanske gradske uprave.

Inače godišnja cijena čuvanja kamp kućice kreće se od 200-400 eura tako da depo sličan ovom može godišnje prihodovati i do 100.000 eura.

Kamp se nalazi na oko 20.000 četvornih metara površine u vlasništvu Kristijana Smoljana iz Vodnjana. Kamp depo vodi tvrtka Sveta Lucija d.o.o. Zanimljivo, tvrtku tog imena nije moguće pronaći ni u jednom registru hrvatskih tvrtki.

Na web stranicama tvrtke Sveta Lucija piše da u ovom biznisu imaju dosta iskustva.

-Sv. Lucia je tvrtka sa više od 20 godina iskustva u pruzanju usluga suhog veza za brodove i sigurnosnog zimskog cuvanja kampera, kao i prodajom brodova i kamp prikolica. Naše dugogodišnje iskustvo jamči vrhunsku kvalitetu usluge i pažnju posvećenu detaljima, čineći nas pouzdanim partnerom za vaše potrebe, tvrde iz Svete Lucije.

Iz misteriozne tvrtke Sveta Lucija jučer nisu bili raspoloženi za izjave. Štoviše, nakon našeg upita web stranica je ušla u režim privremenog održavanja.

Nedaleko ovih spornih lokacija, na putu istarskog Camina, nalaze se ostaci crkve Svetog Ivana Turnine iz 12. stoljeća.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.