Opet gorjelo vozilo na Poreštini. Uzrok se utvrđuje
Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća eura
Zahvaljujući ovoj manifestaciji porasla je proizvodnja i prodaja špalete, koja se ponovno nalazi na našim stolovima i koristi kao zasebna namirnica koja više ne završava, kao nekad, u mješavini za izradu kobasica. Sada je to ponajveća Uskrsna gastro delicija
Zahvaljujući ovoj manifestaciji porasla je proizvodnja i prodaja špalete, koja se ponovno nalazi na našim stolovima i koristi kao zasebna namirnica koja više ne završava, kao nekad, u mješavini za izradu kobasica. Sada je to ponajveća Uskrsna gastro delicija
Pršutana Jadruhi iz Jadruhi s najvećim brojem osvojenih bodova, proizvela je najbolju ocijenjenu špaletu na prvom ocjenjivanju u sklopu gastro manifestacije “Vodnjanske špalete - Spalete dignanese” održanog danas na Stanciji Buršić u Vodnjanu. Nagradu je preuzeo Marko Šimonović.
Zahvaljujući ovoj manifestaciji, porasla je proizvodnja i prodaja špalete, koja se ponovno nalazi na našim stolovima i koristi kao zasebna namirnica koja više ne završava, kao nekad, u mješavini za izradu kobasica. Sada je to ponajveća Uskrsna gastro delicija.
Na natjecanju se danas takmičilo devet OPG-ova: Opg Kožljan iz Kožljani, Compari iz Pule, Opg Franjul iz Svetog Petra, Pisinium d. o.o. iz Pazina, Jelenić d.o.o. Iz Svetog Petra, Opg Udovičić iz ŽminjaOpg Pršuti Milohanović iz Milohanovići, Premes d. o.o. iz Kringe Pršutana Jadruhi iz Jadruhi.
Ocjenjivanje je provodio stručni tim pod vodstvom Udruge senzornih analitičara u Istri- Udruge Gustus.
Objašnjavajući što je tajna dobre špalete Marko Šimonović je rekao "da su to kvalitetno meso i začini. Rekao je da špalate proizvode isključivo za sebe te da ih ne prodaju".
Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća eura
Kako navode iz Dumovca njezina se vlasnica iz Imotskog o njoj više nije mogla brinuti, pa je brigu o psu preuzeo njezin susjed. On je psa odlučio prodati. Pronašao mu je kupca u Istri. * Na Autobusnom kolodvoru je uslijedio novi šok. Nitko kujicu nije dočekao
Posjetili smo pulski atelier u kojem nastaju unikatni proizvodi * Skočit ćemo sutra malo u prošlost i uz pomoć starih fotografija prikazati kako je nekad izgledala Prvomajska ulica, danas Ulica Sergijevaca
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.