Sutra o predrasudama, neobičnom Božiću i jednoj posebnoj izložbi
Sutra donosimo priču dvije mlade pulske Romkinje koje su odlučile s nama otvoreno, i hrabro, razgovarati o predrasudama s kojima se susreću cijeloga života
Na ocjenjivanje su pozvani svi registrirani OPG-ovi. Potrebno je donijeti uzorak od jednog kilograma otkoštene špalete do 10. travnja. Ocjenjivanje će biti 11., a svečana podjela priznanja 14. travnja
Na ocjenjivanje su pozvani svi registrirani OPG-ovi. Potrebno je donijeti uzorak od jednog kilograma otkoštene špalete do 10. travnja. Ocjenjivanje će biti 11., a svečana podjela priznanja 14. travnja
Vodnjanska obitelj Buršić, uz podršku Turističke zajednice Grada Vodnjana, organizira, sada već tradicionalnu manifestaciju Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese, koja će se održati na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja, na Stanciji Buršić u Vodnjanu.
Ove godine, po prvi će se puta održati ocjenjivanje uskrsne gastro delicije – špalete (plećke). Ocjenjivanje će provoditi stručni tim pod vodstvom jedine udruge senzornih analitičara u Istri – GUSTUS, Blanke Sinčić Pulić i profesora Ivice Kosa.
- Krenuli smo prvi u Istri, nakon puno godina zastoja, proizvoditi te kroz manifestaciju vraćati špaletu na stolove. Sad smo ušli u desetu godinu manifestacije i došlo je vrijeme da i špaleta dobije zaslužene nagrade.
Proizvođači smo, ali želja nam je da Istra uz najbolju gastro ponudu i ljetnu sezonu ima i predsezonu koja će turistima i posjetiteljima dati još više sjećanja ... jer kako se kaže "Ljubav ide kroz želudac, pa neka se gosti zaljube još više u Istru", poručuju Buršići.
Na ocjenjivanje su pozvani svi registrirani OPG-ovi. Potrebno je donijeti uzorak od jednog kilograma otkoštene špalete do 10. travnja u Pršutarnu stancije Buršić (Fažanska cesta 25, Vodnjan). Ocjenjivanje će biti 11., a svečana podjela priznanja 14. travnja.
Prijaviti se možete putem maila: kodmilana@gmail.com, a prilikom dolaska potrebno je popuniti prijavnicu koju će svaki proizvođač dobiti.
Sutra donosimo priču dvije mlade pulske Romkinje koje su odlučile s nama otvoreno, i hrabro, razgovarati o predrasudama s kojima se susreću cijeloga života
U pripremi su sudjelovali učenici drugih, trećih i četvrtih razrednih odjela turističko-hotelijerski komercijalist (THK), zatim učenici prvog, drugog i trećeg razreda kuhara i slastičara, te prvog razreda tehničara za ugostiteljstvo
'Meni je jasno da u Poreču živi puno naših sugrađana koji vole Thompsona i pohode njegove koncerte, i ne ulazim u njihove motive zbog čega, ali ne mogu razumjeti da se gradska vlast koja se, valjda, drži IDS-ovih programskih zasada, a Ti si joj na čelu, ideološki prodaje za šaku dolara, pardon, eura i glasova', napisao je Prodan
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.