Krasna Zemlja

prijave do 10. travnja

Tko ima najbolju špaletu u Istri?

Na ocjenjivanje su pozvani svi registrirani OPG-ovi. Potrebno je donijeti uzorak od jednog kilograma otkoštene špalete do 10. travnja. Ocjenjivanje će biti 11., a svečana podjela priznanja 14. travnja


 
2 min
Borka Petrović

Na ocjenjivanje su pozvani svi registrirani OPG-ovi. Potrebno je donijeti uzorak od jednog kilograma otkoštene špalete do 10. travnja. Ocjenjivanje će biti 11., a svečana podjela priznanja 14. travnja

Vodnjanska obitelj Buršić, uz podršku Turističke zajednice Grada Vodnjana, organizira, sada već tradicionalnu manifestaciju Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese, koja će se održati na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja, na Stanciji Buršić u Vodnjanu.

Ove godine, po prvi će se puta održati ocjenjivanje uskrsne gastro delicije – špalete (plećke). Ocjenjivanje će provoditi stručni tim pod vodstvom jedine udruge senzornih analitičara u Istri – GUSTUS, Blanke Sinčić Pulić i profesora Ivice Kosa.

Desetljeće gastro manifestacije

- Krenuli smo prvi u Istri, nakon puno godina zastoja, proizvoditi te kroz manifestaciju vraćati špaletu na stolove. Sad smo ušli u desetu godinu manifestacije i došlo je vrijeme da i špaleta dobije zaslužene nagrade.

Proizvođači smo, ali želja nam je da Istra uz najbolju gastro ponudu i ljetnu sezonu ima i predsezonu koja će turistima i posjetiteljima dati još više sjećanja ... jer kako se kaže "Ljubav ide kroz želudac, pa neka se gosti zaljube još više u Istru", poručuju Buršići.

Na ocjenjivanje su pozvani svi registrirani OPG-ovi. Potrebno je donijeti uzorak od jednog kilograma otkoštene špalete do 10. travnja u Pršutarnu stancije Buršić  (Fažanska cesta 25, Vodnjan). Ocjenjivanje će biti 11., a svečana podjela priznanja 14. travnja.

Prijaviti se možete putem maila: kodmilana@gmail.com, a prilikom dolaska potrebno je popuniti prijavnicu koju će svaki proizvođač dobiti.


FOTO: Stancija Buršić - Pršutarna "Kod Milana"

Nastavite čitati

Istra
 

Pulski kuhar Patrik Prnjak i njegova pomoćnica Josipa Burzelić iz Poreča natječu se u kategoriji veganskih jela

Na prestižnom Global Pastry Chefs Challenge natjecanju, koje će se održati u sklopu Chef Challenge natjecanja u Riminiju, Hrvatsku će predstavljati Ivan Ergović, uz svoju pomoćnicu Doru Bolkovac. Oni će pripremati čokoladnu tortu i deserte od čokolade * Poziv za europsko natjecanje dobio sam na temelju osvojenog srebra prošle godine na državnom prvenstvu, a uzeo sam vegansku kategoriju da malo izađem iz rutine i probam kuhati sa limitiranim namirnicama, kazao nam je prije natjecanja Prnjak

Istra
 

(FOTO I VIDEO) KUĆA PUNA LJUBAVI U SRCU ISTRE Anneliese i Gerhard udomili su 16 nepokretnih pasa. "Sretni smo jer su oni sretni, a najsretniji jer znamo da će imati lijep život!"

Rublje se pere i do šest puta dnevno. Hrana se kuha domaća, juhica poslužuje uz toplu peć. Podovi su prekriveni mekim tepisima, a kreveti udobni. Sve kako povrijeđene nožice ove predivne družine ne bi trpjele nelagodu. "Vidite psa i želite mu da ima dobar život. To je sve! Ne želite da ga provede u skloništu ili na ulici", veli Anneliese

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.