Vodnjanska obitelj Buršić, uz podršku Turističke zajednice Grada Vodnjana, organizira, sada već tradicionalnu manifestaciju Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese, koja će se održati na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja, na Stanciji Buršić u Vodnjanu.
Ove godine, po prvi će se puta održati ocjenjivanje uskrsne gastro delicije – špalete (plećke). Ocjenjivanje će provoditi stručni tim pod vodstvom jedine udruge senzornih analitičara u Istri – GUSTUS, Blanke Sinčić Pulić i profesora Ivice Kosa.
Desetljeće gastro manifestacije
- Krenuli smo prvi u Istri, nakon puno godina zastoja, proizvoditi te kroz manifestaciju vraćati špaletu na stolove. Sad smo ušli u desetu godinu manifestacije i došlo je vrijeme da i špaleta dobije zaslužene nagrade.
Proizvođači smo, ali želja nam je da Istra uz najbolju gastro ponudu i ljetnu sezonu ima i predsezonu koja će turistima i posjetiteljima dati još više sjećanja ... jer kako se kaže "Ljubav ide kroz želudac, pa neka se gosti zaljube još više u Istru", poručuju Buršići.
Na ocjenjivanje su pozvani svi registrirani OPG-ovi. Potrebno je donijeti uzorak od jednog kilograma otkoštene špalete do 10. travnja u Pršutarnu stancije Buršić (Fažanska cesta 25, Vodnjan). Ocjenjivanje će biti 11., a svečana podjela priznanja 14. travnja.
Prijaviti se možete putem maila: kodmilana@gmail.com, a prilikom dolaska potrebno je popuniti prijavnicu koju će svaki proizvođač dobiti.