Krasna Zemlja

prijave do 10. travnja

Tko ima najbolju špaletu u Istri?

Na ocjenjivanje su pozvani svi registrirani OPG-ovi. Potrebno je donijeti uzorak od jednog kilograma otkoštene špalete do 10. travnja. Ocjenjivanje će biti 11., a svečana podjela priznanja 14. travnja


 
1 min
Borka Petrović

Na ocjenjivanje su pozvani svi registrirani OPG-ovi. Potrebno je donijeti uzorak od jednog kilograma otkoštene špalete do 10. travnja. Ocjenjivanje će biti 11., a svečana podjela priznanja 14. travnja

Vodnjanska obitelj Buršić, uz podršku Turističke zajednice Grada Vodnjana, organizira, sada već tradicionalnu manifestaciju Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese, koja će se održati na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja, na Stanciji Buršić u Vodnjanu.

Ove godine, po prvi će se puta održati ocjenjivanje uskrsne gastro delicije – špalete (plećke). Ocjenjivanje će provoditi stručni tim pod vodstvom jedine udruge senzornih analitičara u Istri – GUSTUS, Blanke Sinčić Pulić i profesora Ivice Kosa.

Desetljeće gastro manifestacije

- Krenuli smo prvi u Istri, nakon puno godina zastoja, proizvoditi te kroz manifestaciju vraćati špaletu na stolove. Sad smo ušli u desetu godinu manifestacije i došlo je vrijeme da i špaleta dobije zaslužene nagrade.

Proizvođači smo, ali želja nam je da Istra uz najbolju gastro ponudu i ljetnu sezonu ima i predsezonu koja će turistima i posjetiteljima dati još više sjećanja ... jer kako se kaže "Ljubav ide kroz želudac, pa neka se gosti zaljube još više u Istru", poručuju Buršići.

Na ocjenjivanje su pozvani svi registrirani OPG-ovi. Potrebno je donijeti uzorak od jednog kilograma otkoštene špalete do 10. travnja u Pršutarnu stancije Buršić  (Fažanska cesta 25, Vodnjan). Ocjenjivanje će biti 11., a svečana podjela priznanja 14. travnja.

Prijaviti se možete putem maila: kodmilana@gmail.com, a prilikom dolaska potrebno je popuniti prijavnicu koju će svaki proizvođač dobiti.


FOTO: Stancija Buršić - Pršutarna "Kod Milana"

Nastavite čitati

Istra
 

PROTIV KRUPNOG KAPITALA LOKALNIM I EKO PROIZVODIMA Darko Pekica: "Prostor je mali, ali ima mista za jenu dobru vibru"

"Gledano da je ili eko ili lokalno. Kafe nan je z Žminja, naše bira, vino Agroprodukt iii Lunika, namisto Coca Cole fjumanska Monada. Ča manje škovac da delamo, to nan je nika nit vodilja. Naš problem kod Kampanjole je da je jako teško upasti u lokale s točenom birom jer su ugovori vezani za velike korporacije, umisto da se gleda da se roba koja se tu proizvede, tu i troši, u krugu od 20 do 50 kilometri. Ako imaš dobar proizvod, zašto se ne bi tu konzumirao, zašto ga moraš slati ne znan kamo da biš opsta, kaže Pekica

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.