Krasna Zemlja

prijave u tijeku

U DRUŠTVENOM VRTU NA GREGOVICI Dvije vrtlarske radionice s Ivanom Keller

U subotu, 1. travnja, održava se „Radionica urbanog vrtlarstva” na kojoj će se moći naučiti kako izraditi gredicu bez kopanja, kako u nju posaditi presadnice i posijati sjeme te se upoznati s osnovama brige o vrtu


 
1 min
Istra24

U subotu, 1. travnja, održava se „Radionica urbanog vrtlarstva” na kojoj će se moći naučiti kako izraditi gredicu bez kopanja, kako u nju posaditi presadnice i posijati sjeme te se upoznati s osnovama brige o vrtu

Ivana Keller, magistra inženjerka ekološke poljoprivrede, permakulturna dizajnerica te urbana vrtlarica tijekom vikenda, 1. i 2. travnja, od 10:30 do 13:30 sati vodit će dvije permakulturne vrtlarske radionice u Društvenom vrtu na Gregovici.

Besplatne radionice organizira Zelena Istra.

U subotu, 1. travnja, održava se „Radionica urbanog vrtlarstva” na kojoj će se moći naučiti kako izraditi gredicu bez kopanja, kako u nju posaditi presadnice i posijati sjeme te se upoznati s osnovama brige o vrtu.     

U nedjelju, 2. travnja, slijedi “Radionica sadnje trajnih kultura” na kojoj će se moći upoznati s osnovama pripreme tla za sadnju, naučiti kako posaditi različite trajnice - grmolike jestive i ukrasne, te se upoznati s osnovama brige o trajnim kulturama.

Broj mjesta na radionicama je ograničen, a prednost imaju vrtlari koji obrađuju parcele u sklopu Urbanih vrtova na Gregovici te osobe koje su spremne angažirati se volonterski u Društvenom vrtu, prema vlastitim mogućnostima.

Prijaviti se može na ured@zelena-istra.hr najkasnije do petka, 31. ožujka u 12 sati. Prilikom prijave potrebno je naznačiti na koju se radionicu prijavljuje te u e-mailu obavezno navesti: ime i prezime, broj telefona, jeste li spremani volonterski se angažirati u Društvenom vrtu, obrađujete li vrtnu parcelu u sklopu Urbanih vrtova na Gregovici.

Ivana Keller

Voli prirodu i svakodnevno uči o njoj, a u svom životu i radu primjenjuje održive metode uz bioetički stav. Održava predavanja i radionice iz područja bioetičke agronomije (permakulturna, biodinamička, ekološka, regeneracijska i urbana poljoprivreda) i etnobotanike. Kompostira, kreira vertikalne vrtove na odbačenim paletama, skuplja i razmjenjuje biljno sjeme, izrađuje biljna gnojiva i sjemenske kupke, gradi hotele za kukce i pčele, proučava ljekovite biljke te aktivno sudjeluje u ozelenjavanju lokalne zajednice. Učiteljica je nastave Vrtlarstva u Osnovnoj waldorfskoj školi u Rijeci.


Nastavite čitati

Pula
 

MALA EKIPA ZA VELIKE STVARI: Pulska tvrtka zaslužna za prisutnost Jaguara i Land Rovera na domaćem tržištu. Ali i za ulazak kovanice s motivom Huma u Guinnessovu knjigu rekorda!

"Možda jesmo malo atipični za jednu marketinšku agenciju. Naime, ako proizvodi neke tvrtke naprosto nemaju plasman na društvenim mrežama, mi im nećemo kreirati Facebook samo zato što ga svi imaju, jer će u jednom trenutku oni jednostavno ostati bez sadržaja. Njihovu ćemo priču stoga graditi drugačije, i svejedno će doći do rezultata. I tako smo sretni mi, sretni klijenti i sretni njihovi klijenti. A klijenti nam u pravilu odu jedino ako su narasli do te razine da ih je netko drugi kupio, no i tada nam je jasno da smo i mi tome doprinijeli" govore nam u ovoj maloj pulskoj tvrtki koja postiže globalno značajne rezultate

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.