Krasna Zemlja

sadi se pšenica

(VIDEO) Krenula sjetva! Istarski poljoprivrednici pripremaju zemlju za proljeće


 
1 min
Danijela Bašić-Palković

U Istri su krenuli proljetni radovi na zemlji. U ovo doba godine, završava rezidba i vezivanje vinograda, a istovremeno započinje rezidba i čišćenje maslina.

Naši vrijedni poljoprivrednici brinu o zemlji, jer ona je najveće bogatstvo. U ovom trenutku, vrši se proljetna sjetva takozvanih jarih ratarskih kultura; ječma, proljetne zobi i pšenice. Zabilježili smo prizor proljetne sjetve u blizini Medulina.


Nastavite čitati

Istra
 

SVETA NEDELJA DOBILA SVOJU MONOGRAFIJU: Knjiga kao duhovni hodnik koji vodi kroz emocionalne i kulturne aspekte identiteta

Pružajući dubok uvid u povijesne korijene, događaje i ličnosti koje su oblikovale ovo jedinstveno područje, monografija “Između stoljeća i srca – Općina Sveta Nedelja u ogledalu povijesti” predstavlja temeljnu riznicu informacija o općini * Tekstovi kojima se predstavljaju razna mjesta su zanimljivi, kvalitetni, a neki su nastali od intervjua sa svjedocima određenih događaja te iz novih arhivskih istraživanja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.