Odabrani pobednici Fotonatječaja Montraker 2025. Prvu nagradu osvojila Sara Reljica Kostić
Pobjednička fotografija koristit će se na svim promotivnim materijalima za slijedeće izdanje Montrakera
U inspirativnom okruženju, pripremali su vrhunska jela, a su polaznici imali priliku učiti od renomiranih chefova i uživati u kreativnim gastronomskim kreacijama
U inspirativnom okruženju, pripremali su vrhunska jela, a su polaznici imali priliku učiti od renomiranih chefova i uživati u kreativnim gastronomskim kreacijama
U Centru za posjetitelje Maraston proteklih su se dana održale vrhunske kulinarske radionice „Show cooking – slow food“, na kojima su polaznici imali priliku učiti od renomiranih chefova i uživati u kreativnim gastronomskim kreacijama.
Prva radionica, održana 28. veljače, bila je prava poslastica za ljubitelje fine hrane. Chef Gaia Zec oduševila je sudionike spojem tradicije i moderne interpretacije okusa, kreirajući dojmljiva jela uz savršenu pratnju vina Giulio Ferenac. Na meniju su se našle delicije poput srdele savor s majonezom od šafrana i ukiseljenim lukom u teranu, punjeni capellacci s kokoši uz ukiseljeni celer i bademe, te slatki završetak friutule sa sladoledom od rakije, kremom od terana i šljiva te crumbleom od badema. Svaki zalogaj bio je prava eksplozija okusa, a atmosfera nezaboravna.
Tjedan dana kasnije, 07. ožujka, polaznici su nastavili svoje kulinarsko putovanje uz chefa Sinišu Cerina, executive chefa hotela Grand Park Rovinj. U inspirativnom okruženju, pripremali su vrhunska jela poput salate od hobotnice, tuna steaka s kineskim kupusom i kremom od cvjetače te tarta od maline. Svako jelo upotpunjeno je pomno odabranim vinima vinarije Bruno Ferenac iz Vižinade, stvarajući jedinstven doživljaj koji je spojio vrhunsku kuhinju i enološku harmoniju.
Turistička zajednica Općine Vižinada uz potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije ove je radionice organizirala uoči Dana žena, a novi ciklus radionica planiran je za studeni.
Pobjednička fotografija koristit će se na svim promotivnim materijalima za slijedeće izdanje Montrakera
Posjetitelji mogu kušati razno razne proizvode na bazi kestena, od meda, rakije, kolača, kruha, tjestenine, pa do samog kestenja, kuhanog i pečenog na vatri, a održan je i susret restorana koji nude jela od spravljena od ovog ukusnog ploda
Osumnjičeni je u dva navrata na pulskom području stavio u opticaj krivotvorene novčanice od 50 eura
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.