Kultura

Aktivnosti duž cijelog travnja

Dođi u grad! – Vieni in città! započinje u četvrtak s 20 programa na 9 lokacija. Donosimo raspored

U četvrtak, 7. travnja, otvorit će se izložba u Turističkoj zajednici grada Pule povodom 100 godina golfa na Brijunima, a posjetitelji će se, od 14 do 20 sati na Portarati, moći i okušati u igranju golfa


 
2 min
Istra24

U četvrtak, 7. travnja, otvorit će se izložba u Turističkoj zajednici grada Pule povodom 100 godina golfa na Brijunima, a posjetitelji će se, od 14 do 20 sati na Portarati, moći i okušati u igranju golfa

Dođi u grad! – Vieni in città! započinje s novim programom koji će se održavati svakog četvrtka, petka, subote i nedjelje, sve do kraja travnja.

U četvrtak, 7. travnja, otvorit će se izložba u Turističkoj zajednici grada Pule povodom 100 godina golfa na Brijunima, a posjetitelji će se, od 14 do 20 sati na Portarati, moći i okušati u igranju golfa.

Na Forumu, od 7. do 9. travnja, od 17 do 22 sata učenici Srednje škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu predstavit će se s gastro programom "Okusi svijet – Istra, Irska i Indija". U četvrtak će svoje kulinarske vještine pokazati irska kuharica Kathy Evans, a sljedećeg dana indijski kuhar Satay Singh. Kuhari - gosti će pripremu jela za popodnevni događaj odraditi zajedno s učenicima Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u njihovoj školi, a sami učenici uz pratnju profesora također će pripremiti, uz jedno jelo gosta kuhara, i jedno jelo s domaćim namirnicama.

Manifestacija će također biti humanitarnog karaktera naziva "Nitko gladan" jer će se u suradnji s društveno odgovornim poduzećem Punkt dio sredstava namijeniti kroz njihovu akciju onima koji nemaju za obroke.

Ljubitelji radionica na raspolaganju će imati mogućnost pohađanja čak četiri radionice u prostoru ECPD-a (iza Augustovog hrama).

U četvrtak u 17 održat će se foto-radionica pod vodstvom pulskog fotografa Hassana Abdelghanija za koju je obvezna prijava zbog ograničenog broja mjesta na fotohass@gmail.com ili  0923067619, a kreativnu notu posjetitelji mogu izraziti na likovnoj radionici pod vodstvom Renate Jelenić u petak, u isto vrijeme (obvezna prijava na renata.jelenic@yahoo.com). U subotu, od 10 do 14, radionicu lončarenja vodit će Nataša Krajnović (obvezna prijava na info@artstudio-pula.hr) a od 16 do 18 Ideja keramika održat će već poznatu radionicu keramike. Najmlađima je namijenjena radionica "Pogodi tko je iz priče koje", koja će se održati na Trgu sv. Tome u subotu, s početkom u 10 sati, u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonica Pula.

U četvrtak će biti dinamično i na Trgu sv. Tome i to lutkarskom predstavom za djecu u 17 sati "Ribica duginih boja" u izvedbi Logos Medije te predstavljanjem waldorfske pedagogije i udruge Waldorfska inicijativa Pula u 19 sati.

Neće nedostajati ni predstavljanje sportskih i plesnih skupina koje će u subotu zagrijati Portaratu; TKD klub Bak u 17 te AB Original u 19 sati. Povijesni i pomorski muzej Istre pridružit će se programu s izložbom povodom obilježavanja 10 godina rada prihvatilišta za beskućnike. Sportski predznak u subotu imat će i program u Parku grada Graza, gdje će svim posjetiteljima biti na raspolaganju okušavanje u košarci. U 10 sati, također u Parku grada Graza izvest će se predstava za djecu "Grand hotel – Circus Cabaret"

Program manifestacije održat će se i u dva gradska parka i to u Mornaričkom parku u subotu od 11 sati kada će nastupiti Duo Rapsodia i u nedjelju, također u 11 sati, u Parku Franje Josipa I kada će nastupiti Trio NaSaSa.


FOTO: Dođi u grad!

Nastavite čitati

Pula
 

Možemo traži da Plan razvoja kulture Grada Pule ide u dva čitanja

"Za grad izniman značaj Plana razvoja kulture potvrđen je i velikim interesom javnosti čemu u prilog govore i brojne primjedbi i komentari prikupljeni na javnom savjetovanju provedenom od 12. srpnja do 26. kolovoza 2023. godine. Osim toga, zbog interesa javnosti produljeno je i trajanje javnog savjetovanja za 15 dana. Nadležno tijelo usvojilo je 20 od 96 prispjelih primjedbi te se stoga originalni dokument u velikoj mjeri mijenja. Uz i dalje nedovoljnu kvalitetu plana, to predstavlja dodatni argument za dva čitanja"

Pula
 

Vijećnici komentirali raspašoj u Gradu Puli: "Ovakva politička nestabilnost se ne pamti u povijesti grada"

Počelo je s Lenom Radunić lani u srpnju, a kulminiralo jučer s Anjom Ademi. Otkad je nezavisni Filip Zoričić došao na čelo Grada Pule sveukupno je smijenjeno (rotiralo se, dalo ostavke) devet pročelnika/ca. Nakon informacije o ostavci desne ruke gradonačelnika, Istra24 je razgovarala s pulskim vijećnicima i vijećnicama, među kojima je i vijećnik Nezavisne liste Filipa Zoričića

Pula
 

Festival srpske kulture u Istri održat će se pod nazivom "Milunka Savić heroina Velikog rata"

"Društveni je trenutak takav da se sve više pažnje posvećuje ženama i njihovim pravima, a Milunka je jedan egzemplar. Naime, predstavljala se kao muško da bi otišla na front umjesto brata, podvezala  je zavoj preko grudi i prošla kalvarije rata i bila ranjavana. Ima, naime, više odlikovanja od Ivane Orleanske",  najavio je temu ovogodišnjeg festivala direktor Srpskog kulturnog centra u Istri Milan Rašula

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.