Kultura

Minuta šutnje za Ukrajinu na dodjeli Oscara

Filmu "Dina" najviše Oscara, "CODA" najbolji film

Glavna muška uloga: Will Smith, "Kralj Richard", Glavna ženska uloga: Jessica Chastain, "Oči Tammy Faye", Sporedna muška uloga: Troy Kotsur, "CODA", a u kategoriji Sporedna ženska uloga Oscara je dobila Ariana DeBose, za ulogu u filmu "Priča sa zapadne strane"


 
2 min
HINA
EPA/ETIENNE LAURENT

Glavna muška uloga: Will Smith, "Kralj Richard", Glavna ženska uloga: Jessica Chastain, "Oči Tammy Faye", Sporedna muška uloga: Troy Kotsur, "CODA", a u kategoriji Sporedna ženska uloga Oscara je dobila Ariana DeBose, za ulogu u filmu "Priča sa zapadne strane"

Svečana dodjela Oscara prekinuta je zbog minute šutnje za Ukrajinu, uz poruku na ekranima kojom se poziva na pružanje pomoći toj zemlji izloženoj ruskoj agresiji.

Na ekranima je emitirana poruka u kojoj se poziva na trenutak šutnje u znak "potpore narodu Ukrajine koji je trenutačno suočen s invazijom, sukobom i predrasudama unutar vlastitih granica".

U poruci se dodaje da su milijunima obitelji potrebni hrana, lijekovi i pitka voda, uz poziv gledateljima na slanje humanitarne pomoći.

"Pozivamo vas da pružite potporu Ukrajini, na koji god način možete", pisalo je u poruci uz hashtag #StandWithUkraine.

Film "Dina" dobio je najviše, šest Oscara, a najboljim filmom proglašen je film "CODA", koji je osvojio ukupno tri Oscara.

Najbolji film: "CODA"

Režija: Jane Campion, "Šape pasje"

Glavna muška uloga: Will Smith, "Kralj Richard"

Glavna ženska uloga: Jessica Chastain, "Oči Tammy Faye"

Sporedna muška uloga: Troy Kotsur, "CODA"

Sporedna ženska uloga: Ariana DeBose, "Priča sa zapadne strane"

Originalni scenarij: Kenneth Branagh, "Belfast"

Adaptirani scenarij: Siân Heder, "CODA"

Animirani film: "Encanto: Naš čarobni svijet"

Međunarodni film: "Drive My Car", Japan

Dokumentarni film: "Summer of Soul"

Kratkometražni dokumentarni film: "The Queen of Basketball"

Kratkometražni igrani film: "The Long Goodbye"

Kratkometražni animirani film: "The Windshield Wiper"

Originalna glazba: "Dina"

Originalna pjesma: "No Time to Die" iz filma "Nije vrijeme za umiranje" – glazba i tekst Billie Eilish i Finneas O'Connell

Zvuk: "Dina"

Scenografija: "Dina"

Fotografija: "Dina", Greig Fraser

Šminka i frizura: "Oči Tammy Faye"

Kostimografija: "Cruella", Jenny Beavan

Montaža: "Dina"

Vizualni efekti: "Dina"

(Hina) xdgk ydgk


Nastavite čitati

Svijet
 

Washington poslao Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa

Predsjednik Joe Biden je upozorio da bi, ako Ukrajina ne uspije, sljedeći korak ruskog predsjednika Vladimira Putina mogao biti izravan napad na saveznike u NATO-u: "Ne bismo imali drugog izbora nego priteći im u pomoć. Baš kao što su naši saveznici u NATO-u pritekli u pomoć nama nakon napada 11. rujna."

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.