Kultura

PRED BROJNOM PUBLIKOM U SVETIM SRCIMA

(FOTO I VIDEO) SNAGA ZBOROVA JOŠ UVIJEK FASCINIRA: "Lino Mariani" poklonio pulskoj publici sjajan koncert opernih arija i dionica za zbor

Publika je uživala u izvedbama muškog, ženskog i mješovitog zbora, orkestra mandolina i nastupima solista te u repertoaru mahom poznatih skladbi Rossinija, Bellinija, Verdija, Zajca, Lisinskog, Puccinija, Bizeta, Ponchiellija i Mascagnija


 
1 min
Istra24
foto i video: SAC-KUD Lino Mariani

Publika je uživala u izvedbama muškog, ženskog i mješovitog zbora, orkestra mandolina i nastupima solista te u repertoaru mahom poznatih skladbi Rossinija, Bellinija, Verdija, Zajca, Lisinskog, Puccinija, Bizeta, Ponchiellija i Mascagnija

Sinoć je pred mnogobrojnom publikom, u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca u Puli održan sjajan koncert opernih arija i zborova. Zbor KUD-a Lino Mariani, koje djeluje pri pulskoj Zajednici Talijana, pojavio se u punom sastavu, ponudivši publici odličnu izvedbu petnaestak poznatih opernih dionica.

Na „Koncertu opernih arija i zborova“ (“Concerto di arie e cori d’opera”), pod ravnanjem Giorgie Goldin, nastupio je ženski zbor KUD-a, dok je Ronald Braus dirigirao muškim i mješovitim zborom. Prema pokazanoj kvaliteti izvedbe, jasno je da su ravnatelji zborova vrlo uspješno pripremili pjevače, sve je  zvučalo usklađeno i uhu vrlo dojmljivo.

Pod ravnanjem Clare Cerin nastupio je orkestar mandolina, koji djeluje unutar KUD-a od samog osnivanja prije 76 godina.

Poznate operne arije vrhunski su pjevali solisti Georgie Goldin, Vanja Turner, Josip Krajačić, Mateo Škabić, Ronald Braus i Antonio Bogojević, dok je za klavirom bio Sandro Vešligaj.

Publika je uživala u vrlo dobroj akustici i mahom poznatim skladbama Rossinija, Bellinija, Verdija, Zajca, Lisinskog, Puccinija, Bizeta, Ponchiellija i Mascagnija, a program je, na hrvatskom i talijanskom jeziku, vrlo spretno i simpatično vodila pulska glumica Petra Blašković.


Nastavite čitati

Pula
 

(FOTO/VIDEO) NK ULJANIK UŠAO U 2. LIGU! Trener Saša Kolić: "Igrao je Uljanik već taj rang, igrao je i viši, ali ovo je definitivno povijesni trenutak"

"Mislim da Istra zaslužuje još klubova u višem rangu. S obzirom na to da imamo prvoligaša, važno je da i mi izborimo veći rang jer onda cijela nogometna priča dobiva više smisla. Za mlade igrače je to onda dobar temelj za razvijanje jer ne mogu svi odmah ući u prvoligašku momčad. Sada bi to trebalo održavati i ispratiti i nadam se da će biti podrške i suradnje iz ostalih klubova Istre. Bez podrške Grada i Županije neće biti moguće opstati u ovoj ligi", kaže trener Kolić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.