Kultura

European Film Promotion

Graciji Filipović u Berlinu uručeno priznanje Shooting Stars

Gracija Filipović najmlađa je dobitnica nagrade Shooting Stars ove godine i jedna od najmlađih općenito te četvrta hrvatska glumica koja je primljena u program


 
1 min
HINA
Foto: Hina

Gracija Filipović najmlađa je dobitnica nagrade Shooting Stars ove godine i jedna od najmlađih općenito te četvrta hrvatska glumica koja je primljena u program

Na svečanosti tijekom 71. Berlinala hrvatskoj glumici Graciji Filipović uručeno je priznanje Shooting Stars koje svake godine najvećim mladim glumačkim nadama dodjeljuje europska organizacija nacionalnih filmskih agencija European Film Promotion.

Svečana dodjela nagrade održala se u ponedjeljak u Berlinale Palastu uoči svjetske premijere filma iz glavnog natjecateljskog programa "Un año, una noche" redatelja Isakija Lacueste, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Voditeljica svečanosti je, predstavljajući Graciju Filipović, istaknula kako je ona, osim što je glumica, i plivačica, plesačica stepa i studentica biologije, upitavši je kako uspijeva spojiti sve te, naizgled nespojive, aktivnosti.

Filipović je rekla kako su joj sva ta znanja i vještine važne, jer je zahvaljujući njima naučila puno o sebi i svijetu te stekla neprocjenjiva iskustva koja su joj s jedne strane poticajna, a s druge strane ju drže čvrsto na zemlji.

Gracija Filipović najmlađa je dobitnica nagrade Shooting Stars ove godine i jedna od najmlađih općenito te četvrta hrvatska glumica koja je primljena u program.

Njezine prethodnice su Zrinka Cvitešić (2010.), Marija Škaričić (2011.) i Tihana Lazović (2016.), a producentica Ankica Jurić Tilić 2018. godine bila je jedna od članica žirija koji odabire sudionike.


Nastavite čitati

Gust promet, posebice iz smjera unutrašnjosti prema moru

HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama. Povremena su usporavanja, vožnja u koloni u pokretu i kraća zaustavljanja u zonama naplatnih postaja, tunela i odmorišta te na dionicama gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Potreban je dodatan oprez i strpljenje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.