Kultura

NA MEĐUNARODNI DAN ŽENA

IZLOŽBA U LG GALERIJI: Žene u svom svijetu, slikarstvu, književnosti, glazbi…

Društvo likovnih stvaratelja Pazin poziva na na izložbu koja će se održati u galeriji LG povodom Međunarodnog dana žena


 
1 min
Istra24

Društvo likovnih stvaratelja Pazin poziva na na izložbu koja će se održati u galeriji LG povodom Međunarodnog dana žena

Već tradicionalno povodom 8. ožujka - Međunarodnog dana žena, Društvo likovnih stvaratelja Pazin organizira izložbu u LG galeriji.

Ove godine napravljen je iskorak te se program realizira zajedničkim snagama Društva likovnih stvaratelja Pazin, Gradske knjižnice Pazin i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Pazin.

Već iz najave tko su organizatori, može se zaključiti da posjetitelje očekuju zanimljivi i kreativni radovi - malo poezije, proze, a bit će i glazbe.

"Svatko od nas svijet je, svemir za sebe i svatko teži svom (sve)miru. Netko ga pronađe i ispuni slikajući, čitajući, stvarajući… A nas veseli podijeliti ih s vama. Neke od nas su ih zapisale, neke uglazbile, neke oslikale, neke izradile… Čekamo vas u LG galeriji 8. ožujka u 18 sati. 

Marina Marušić i Paula Jurman glazbom će vas uvesti u svijet skladanja, a svojom će prozom i poezijom posjetitelje darivati Jana Prević Finderle, Davorka Flego, Vera Bosazzi, a kazivat ćemo i stihove Ane Krnjus. Glazbom će Miriam Farkaš zaokružiti program otvorenja izložbe. Radove petnaestak autorica, članica DLS Pazin, iz područja primijenjene umjetnosti i slikarstva moći će se potom razgledati u samoj galeriji", piše u najavi Društva likovnih stvaratelja Pazin".


Nastavite čitati

Istra
 

HEP TRENIRA STROGOĆU Umirovljeni bračni par ozbiljno narušenog zdravlja na izmaku snaga

Cindy Tousch: Situacija je strašna. Isprva smo koristili agregat, no na duge staze bilo nam je preskupo. Susjed nam je potom posudio struju, jedan produžni kabel. Sada stalno biramo koju ćemo prostoriju grijati, kada ćemo paliti bojler ili veš mašinu. Uredno smo plaćali dok izvođač radova nije prestao dolaziti, a vlasnik nam ne da struju dok mu ne platimo. Damir Tadić: Nisu platili ni trećinu kuće, ako dam suglasnost svoj novac nikada neću vidjeti

Istra
 

EKSKLUZIVNO: NAKON PISANJA ISTRE24 ZAUSTAVLJENO UBIJANJE DIVLJAČI NA BRIJUNIMA Sav komercijalni lov se ukida! Novi v.d. ravnatelj Eduard Kolić najavljuje premještanje divljači na neku novu lokaciju 

Novopostavljeni v.d. ravnatelj Eduard Kolić nam je potvrdio da u Nacionalnom parku više neće biti organiziranog lova. Priznaje da je prije imenovanja na novu funkciju upravo on bio zadužen za organiziranje lovaca no to je, dodaje, radio "jer mu je to bio posao". Cijeli lovački biznis na Brijunima provodio se potpuno netransparentno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.