Kultura

OTVORENJE 23.SVIBNJA

Izložbom keramike „Osjećaji“ Art studio iz Pule predstavlja se u beogradskoj Galeriji 73

Izložba donosi 49 radova različitih formata nastalih iz ruku 49 autora koje promišljaju o osjećajima uz pomoć keramike kao medija. Radi se o keramičkim skulpturama i keramoslikama koje su lišene boje, svi radovi su crni, bijeli ili rađeni u crno-bijeloj kombinaciji kako bi se samim oblikom i teksturom rada zapravo najvjerodostojnije predstavio i zapazio osjećaj


 
2 min
Istra24

Izložba donosi 49 radova različitih formata nastalih iz ruku 49 autora koje promišljaju o osjećajima uz pomoć keramike kao medija. Radi se o keramičkim skulpturama i keramoslikama koje su lišene boje, svi radovi su crni, bijeli ili rađeni u crno-bijeloj kombinaciji kako bi se samim oblikom i teksturom rada zapravo najvjerodostojnije predstavio i zapazio osjećaj

Udruga Art studio iz Pule odazvala se pozivu beogradske Galerije 73 za gostovanjem s izložbom pod nazivom „Osjećaji“. Zapaženi su to radovi keramike, nastali u sklopu dugogodišnje manifestacije Udruge Art studija „Dani stvaralaštva“, kojima se pulska Udruga predstavlja u Beogradu 23. svibnja.

Izložba „Osjećaji“ donosi 49 radova različitih formata nastalih iz ruku 49 autora koje promišljaju o osjećajima uz pomoć keramike kao medija. Radi se o keramičkim skulpturama i keramoslikama koje su lišene boje, svi radovi su crni, bijeli ili rađeni u crno-bijeloj kombinaciji kako bi se samim oblikom i teksturom rada zapravo najvjerodostojnije predstavio i zapazio osjećaj.

Sve ostalo proizašlo je iz potpune umjetničke slobode i umješnosti pojedinog autora. Čitav proces iziskivao je dosta vremena, truda i promišljanja. Izložba „Osjećaji“ je doista iznimna s vrlo zanimljivim i značajnim radovima u keramici.

Nakon 15 godina uspješnog djelovanja na području kulture u Puli i Istri, Udruga drži kako je poziv Galerije 73 iz Beograda hvalevrijedno priznanje srodne organizacije izvan Republike Hrvatske i s velikim zadovoljstvom predstavljamo izričaj pulskih autora okupljenih oko Art studija. Ovakvim suradnjama djeluje u pravcu jačanja suvremenog umjetničkog stvaralaštva, razvija međuregionalna i međunarodna suradnja te promoviraju Pula i Istra kao destinacija i značajno kulturno središte s bogatom kulturnom baštinom.

U tome značajnu ulogu ima i Srpski kulturni centar u Istri, sa sjedištem u Puli, s kojim Udruga intenzivno surađuje posljednjih pet godina.

Na poziv Kulturnog centra iz Novog Sada Art studio s izložbom „Osjećaji“ gostovat će u rujnu 2024. godine.

Grad Pula, Općina Medulin i Turistička zajednica grada Pule pokrovitelji su ovog međunarodnog gostovanja u Beogradu i Novom Sadu.


Nastavite čitati

Svijet
 

Vandali napali francusku mrežu brzih vlakova uoči otvorenja Olimpijskih igara

Državni željeznički operater rekao je da su piromani zapalili instalacije duž pruga koje povezuju Pariz sa zapadom, sjeverom i istokom zemlje i da će promet biti ozbiljno prekinut tijekom vikenda. "Sinoć je SNCF bio žrtva nekoliko vandalskih djela na atlantskim, sjevernim i istočnim brzim prugama. Požari su namjerno podmetnuti kako bi oštetili naše instalacije", rekao je SNCF u priopćenju

Svijet
 

Harris pritišće Netanyahua da olakša patnje u Gazi: 'Neću šutjeti'

Potpredsjednica SAD-a Kamala Harris izvršila je pritisak na izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u četvrtak da pomogne u postizanju sporazuma o prekidu vatre u Gazi koji bi olakšao patnje palestinskih civila, pokazujući oštriji ton od predsjednika Joea Bidena.“Vrijeme je da ovaj rat završi”, rekla je Harris u televizijskoj izjavi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.