Kultura

GRADONAČELNIK zoričić Primio Atomce

Legendarna rock grupa nastupit će na Pulskom kulturnom ljetu?

Zoričić je pozvao Atomce da svoj repertoar predstave u sklopu Pulskog kulturnog ljeta, manifestacije kojoj je intencija raznovrsnom kulturnom i umjetničkom ponudom obogatiti društveni život građana Pule, ali i svih njezinih gostiju


 
2 min
Borka Petrović

Zoričić je pozvao Atomce da svoj repertoar predstave u sklopu Pulskog kulturnog ljeta, manifestacije kojoj je intencija raznovrsnom kulturnom i umjetničkom ponudom obogatiti društveni život građana Pule, ali i svih njezinih gostiju

Nadaleko poznati Bruno Langer, Matija Dadić, Saša Dadić i Eduard Kancelar, kao predstavnici Atomskog skloništa, u ponedjeljak su porazgovarali s pulskim gradonačelnikom Filipom Zoričićem koji im se zahvalio na svemu što su učinili za Pulu i stavili je visoko na ljestvicu grada prepoznatljive vrhunske glazbe.

Nastup na Pulskom kulturnom ljetu?

Tom je prilikom Zoričić pozvao Atomce da svoj repertoar predstave u sklopu Pulskog kulturnog ljeta, manifestacije kojoj je intencija raznovrsnom kulturnom i umjetničkom ponudom obogatiti društveni život građana Pule, ali i svih njezinih gostiju.

Ukoliko članovi Atomskog skloništa budu u mogućnosti sudjelovati bit će to, nesumnjivo, pravi poklon građanima Pule. Cijeli program i sudionike prezentirat će se javnosti u travnju.

Pulska rock grupa Atomsko sklonište osnovana je davne 1976. godine, a bezvremenskim hitovima bilježili su uspjehe u cijeloj ondašnjoj Jugoslaviji, surađivali s poznatim svjetskim glazbenicima, snimali i nastupali u inozemstvu, a 1990.-ih osobito u SAD-u gdje je pjesma Chinese Bike dospjela na američku ljestvicu Top 100.

Memorijal Sergio Blažić-Đoser

Idejni vođa i tekstopisac na početku grupe bio je Boško Obradović, a od 1981. godine vodstvo te pisanje stihova i glazbe preuzima Bruno Langer.  Time započinje drugo razdoblje u povijesti skupine, koje traje do smrti Sergija Blažića Đosera 1987. godine.

Zbog Blažićeve smrti Atomsko sklonište započelo je suradnju s pulskom Ligom protiv raka te su, u spomen na njegovo glazbeno djelovanje i borbu protiv Hodgkinove bolesti, od 1988. do 2008. godine u Puli organizirali Memorijal Sergio Blažić-Đoser.


FOTO: Grad Pula

Nastavite čitati

Pula
 

Predavanje za umirovljenike "Zaštita od internetskih prijevara" i kampanja "Web heroj"

U ponedjeljak, 26. veljače policijski službenici održat će predavanje na temu Zaštita od internetskih prijevara i predstaviti projekt MUP-a Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta, u sklopu kojeg se provodi i preventivna kampanja Web heroj pod sloganom „Ulovi lika s weba koji tvoje eure vreba", a čiji je cilj osvijestiti i educirati građane o opasnostima te važnosti i mjerama prevencije i zaštite u virtualnom svijetu kako ne bi postali žrtve tih kaznenih djela

Pula
 

PREMANTURSKA CESTA Vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice

Žena je parkirala vozilo slovenske registracijske oznake na nizbrdici, a nakon što je izašla iz vozila, automobil se pokrenuo i krenuo prema nazad. Ne bi li ga zaustavila, žena je pokušala ući u vozilo, ali je izgubila ravnotežu i pala, nakon čega je automobil prešao preko nje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.