Kultura

GRADONAČELNIK zoričić Primio Atomce

Legendarna rock grupa nastupit će na Pulskom kulturnom ljetu?

Zoričić je pozvao Atomce da svoj repertoar predstave u sklopu Pulskog kulturnog ljeta, manifestacije kojoj je intencija raznovrsnom kulturnom i umjetničkom ponudom obogatiti društveni život građana Pule, ali i svih njezinih gostiju


 
1 min
Borka Petrović

Zoričić je pozvao Atomce da svoj repertoar predstave u sklopu Pulskog kulturnog ljeta, manifestacije kojoj je intencija raznovrsnom kulturnom i umjetničkom ponudom obogatiti društveni život građana Pule, ali i svih njezinih gostiju

Nadaleko poznati Bruno Langer, Matija Dadić, Saša Dadić i Eduard Kancelar, kao predstavnici Atomskog skloništa, u ponedjeljak su porazgovarali s pulskim gradonačelnikom Filipom Zoričićem koji im se zahvalio na svemu što su učinili za Pulu i stavili je visoko na ljestvicu grada prepoznatljive vrhunske glazbe.

Nastup na Pulskom kulturnom ljetu?

Tom je prilikom Zoričić pozvao Atomce da svoj repertoar predstave u sklopu Pulskog kulturnog ljeta, manifestacije kojoj je intencija raznovrsnom kulturnom i umjetničkom ponudom obogatiti društveni život građana Pule, ali i svih njezinih gostiju.

Ukoliko članovi Atomskog skloništa budu u mogućnosti sudjelovati bit će to, nesumnjivo, pravi poklon građanima Pule. Cijeli program i sudionike prezentirat će se javnosti u travnju.

Pulska rock grupa Atomsko sklonište osnovana je davne 1976. godine, a bezvremenskim hitovima bilježili su uspjehe u cijeloj ondašnjoj Jugoslaviji, surađivali s poznatim svjetskim glazbenicima, snimali i nastupali u inozemstvu, a 1990.-ih osobito u SAD-u gdje je pjesma Chinese Bike dospjela na američku ljestvicu Top 100.

Memorijal Sergio Blažić-Đoser

Idejni vođa i tekstopisac na početku grupe bio je Boško Obradović, a od 1981. godine vodstvo te pisanje stihova i glazbe preuzima Bruno Langer.  Time započinje drugo razdoblje u povijesti skupine, koje traje do smrti Sergija Blažića Đosera 1987. godine.

Zbog Blažićeve smrti Atomsko sklonište započelo je suradnju s pulskom Ligom protiv raka te su, u spomen na njegovo glazbeno djelovanje i borbu protiv Hodgkinove bolesti, od 1988. do 2008. godine u Puli organizirali Memorijal Sergio Blažić-Đoser.


FOTO: Grad Pula

Nastavite čitati

Pula
 

USRED ŠUME IZNAD MARINE VERUDA Krenula gradnja apartmanskog naselja, pet zgrada s 30-ak apartmana na pulskom priobalju

Riječ je o zemljištu u vlasništvu tvrtki Tehnomont i Promel, koje je amandmanom IDS-ovog vijećnika Ardemia Zimola urbanizirano 2014. godine izmjenom GUP-a, a za vrijeme gradonačelnika Borisa Miletića, današnjeg župana koji se bori protiv prevelikog broja zahtjeva za gradnjom, pogotovo od stranih državljana koji će, po svemu što nam je rekao vlasnik Promela Mario Jašarević, biti kupci ovih stanova na priobalju Verudskog kanala

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.