Kultura

GRADONAČELNIK zoričić Primio Atomce

Legendarna rock grupa nastupit će na Pulskom kulturnom ljetu?

Zoričić je pozvao Atomce da svoj repertoar predstave u sklopu Pulskog kulturnog ljeta, manifestacije kojoj je intencija raznovrsnom kulturnom i umjetničkom ponudom obogatiti društveni život građana Pule, ali i svih njezinih gostiju


 
1 min
Borka Petrović

Zoričić je pozvao Atomce da svoj repertoar predstave u sklopu Pulskog kulturnog ljeta, manifestacije kojoj je intencija raznovrsnom kulturnom i umjetničkom ponudom obogatiti društveni život građana Pule, ali i svih njezinih gostiju

Nadaleko poznati Bruno Langer, Matija Dadić, Saša Dadić i Eduard Kancelar, kao predstavnici Atomskog skloništa, u ponedjeljak su porazgovarali s pulskim gradonačelnikom Filipom Zoričićem koji im se zahvalio na svemu što su učinili za Pulu i stavili je visoko na ljestvicu grada prepoznatljive vrhunske glazbe.

Nastup na Pulskom kulturnom ljetu?

Tom je prilikom Zoričić pozvao Atomce da svoj repertoar predstave u sklopu Pulskog kulturnog ljeta, manifestacije kojoj je intencija raznovrsnom kulturnom i umjetničkom ponudom obogatiti društveni život građana Pule, ali i svih njezinih gostiju.

Ukoliko članovi Atomskog skloništa budu u mogućnosti sudjelovati bit će to, nesumnjivo, pravi poklon građanima Pule. Cijeli program i sudionike prezentirat će se javnosti u travnju.

Pulska rock grupa Atomsko sklonište osnovana je davne 1976. godine, a bezvremenskim hitovima bilježili su uspjehe u cijeloj ondašnjoj Jugoslaviji, surađivali s poznatim svjetskim glazbenicima, snimali i nastupali u inozemstvu, a 1990.-ih osobito u SAD-u gdje je pjesma Chinese Bike dospjela na američku ljestvicu Top 100.

Memorijal Sergio Blažić-Đoser

Idejni vođa i tekstopisac na početku grupe bio je Boško Obradović, a od 1981. godine vodstvo te pisanje stihova i glazbe preuzima Bruno Langer.  Time započinje drugo razdoblje u povijesti skupine, koje traje do smrti Sergija Blažića Đosera 1987. godine.

Zbog Blažićeve smrti Atomsko sklonište započelo je suradnju s pulskom Ligom protiv raka te su, u spomen na njegovo glazbeno djelovanje i borbu protiv Hodgkinove bolesti, od 1988. do 2008. godine u Puli organizirali Memorijal Sergio Blažić-Đoser.


FOTO: Grad Pula

Nastavite čitati

Pula
 

Zoran Kostić iz tvrtke Hotel Valkane upozorava: AKO TREBA, IDEMO NA MEĐUNARODNU ARBITRAŽU!

Procjena vrijednosti našeg zemljišta oko hotela Valkane iz 2019. godine iznosila je gotovo 9 milijuna eura. Mislite da ćemo tek tako reći 'dobro, uplašili ste nas' i odustati?! Idemo do arbitraže ako treba! Netko će to platiti - kaže predstavnik investitora i dodaje: Mnogi su nas prozivali, prijetili da će, čak i ako referendum ne uspije, 1500 nezadovoljnih Puljana jajima zasuti bagere

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.