Kultura

u casi Rosina

Likovna kolonija Arte in situ već šesnaestu godinu u Vodnjanu

Tema simpozija je slobodna kao i tehnika. Umjetnici za svoje radove traže inspiraciju u ljepotama Vodnjana, a zauzvrat budu obogaćeni tim istim ljepotama grada, koje kasnije izražavaju kroz svoje radove


 
2 min
Istra24

Tema simpozija je slobodna kao i tehnika. Umjetnici za svoje radove traže inspiraciju u ljepotama Vodnjana, a zauzvrat budu obogaćeni tim istim ljepotama grada, koje kasnije izražavaju kroz svoje radove

Arte in situ likovna je kolonija koja se već šesnaestu godinu održava u Vodnjanu. Organizatori kolonije su umjetnici Solidea Guerra i Boris Roce. Guerra, keramičarka, skulptorica i slikarica, svake godine poziva umjetnike iz različitih zemalja u svoj rodni grad, Vodnjan, da tu žive i stvaraju svoja umjetnička djela. Umjetnici borave 7-14 dana u Vodnjanu, stvaraju svoja umjetnička djela te ih na kraju kolonije prezentiraju publici na završnoj izložbi.

Ovogodišnja izložba Arte in situ ove će se godine održati u četvrtak, 30. svibnja s početkom u 19 sati u Casi Rosina, ulica San Rocco 48b, Vodnjan.

Tema simpozija je slobodna kao i tehnika. Umjetnici za svoje radove traže inspiraciju u ljepotama Vodnjana, a zauzvrat budu obogaćeni tim istim ljepotama grada, koje kasnije izražavaju kroz svoje radove.

Na ovogodišnjoj koloniji sudjelovati će umjetnici iz sedam zemalja: Ivana Petan (Slovenija), Nizam Onal (Turska), Merima Fetahović (Srbija), Cristian Vigliarolo (Italija), Lauren Moreira (Italija), Emanuele Bertossi (Italija), Nikola Nenadić (Hrvatska), Petar Đakulović (Hrvatska), Thatree Muangkaew (Tajland), Mohamed Abdelhady (Egipat), Aysenur Ceren Asmaz (Turska), Solidea Guerra (Hrvatska/Velika Britanija) i Boris Roce (Hrvatska).

U samim počecima simpozija naglasak je bio na keramici ali kroz godine, kako je simpozij rastao, proširio se i na druge umjetnosti te je simpozij prerastao u multimedijalni simpozij gdje se svaki autor prikazuje kroz svoje izražajno sredstvo i vlastiti umjetnički jezik.

U 16 godina izdanja kroz ovu umjetničku koloniju prošlo je gotovo dvjesto umjetnika iz raznih zemalja te raznih stilova,godišta i umjetničkih rukopisa.


Nastavite čitati

Istra
 

RIBARSKA FEŠTA U VRSARU: Dobra zabava i okusi mora

Posjetitelje  čekaju ne samo slasne sardele na žaru, ukusni pedoći na buzaru, već i polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kaneštrelama, kapešante, pedoći, riba na žaru, burger od tune, pašteta od tune, fritto misto, brodet po recepturi lokalnih ribara i kuharica

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.