Kultura

preksutra u HUIU galeriji

Mala Mica, dizajnerica dolazi u Pulu

Mala Mica glavna je junakinja ove priče koja spretno bira ono najbolje od parketa i tapeta, keramike... sve do kuhinjskoga seta. Ovaj svojevrsni dizajnerski priručnik, objavljen u izdanju Profila, vrvi razigranim uzorcima i stihovima. Djeca se mogu okušati u vlastitom dizajniranju na primjeru tlocrta jednoga stana


 
1 min
Zoran Angeleski
Autorica slikovnice, dizajnerica Marija Gradečak

Mala Mica glavna je junakinja ove priče koja spretno bira ono najbolje od parketa i tapeta, keramike... sve do kuhinjskoga seta. Ovaj svojevrsni dizajnerski priručnik, objavljen u izdanju Profila, vrvi razigranim uzorcima i stihovima. Djeca se mogu okušati u vlastitom dizajniranju na primjeru tlocrta jednoga stana

Izložba ilustracija slikovnice 'Mala Mica, dizajnerica' autorice Marije Gradečak otvara se preksutra (četvrtak) u 19 sati u pulskoj HUIU galeriji.

'Mala Mica, dizajnerica' je i istoimeni projekt koji obuhvaća razvoj dizajnerskih proizvoda te edukaciju djece.

Slikovnica 'Mala Mica, dizajnerica' autorski je prvijenac Marije Gradečak koja maštoviti svijet dizajna interijera u ovoj priči donosi u rimi, stihovima i razigranim ilustracijama, uz koje se sjajno zabavlja, ali i uči.

Mala Mica glavna je junakinja ove priče, štosna dama istančana brka za ljepotu i sklad, koja spretno bira ono najbolje od parketa i tapeta, keramike... sve do kuhinjskoga seta te s čitateljima rado dijeli svoje znanje iz dizajnerskoga svijeta.

Uz svoje svakodnevne navike, komunikacije s klijentima, proizvođačima i izvođačima, aktivnom djelovanju u dizajnu i organizaciji provođenja projekta uređenja interijera, Mica na edukativan način prenosi pozitivnu sliku o komunikaciji i važnosti svih sudionika u kreativnom procesu uređenja jednoga stana.

Ovaj svojevrsni dizajnerski priručnik, objavljen u izdanju Profila, vrvi razigranim uzorcima i stihovima u koje su utkani brojni pojmovi vezani uz dizajn interijera o kojima djeca mogu više doznati u prigodnom rječniku na kraju slikovnice te se okušati u vlastitom dizajniranju na primjeru tlocrta jednoga stana.

Marija Gradečak (Varaždin, 1986.) završila je studij primijenjene umjetnosti u Ljubljani, gdje započinje i njeno profesionalno iskustvo iz područja dizajna. Sudjelovala je u razvoju i realizaciji umjetničkih instalacija, performansa, happeninga te konceptualnog i komercijalnog dizajna proizvoda.

Slikovnicu objavila izdavačka kuća Profil

Osnovala je svoj brand modnih dodataka iz recikliranih materijala te djelovala na području redizajna namještaja. Izlagala je na skupnim izložbama, dizajnerskim manifestacijama te sajmovima u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Poljskoj, Italiji i Sjedinjenim Američkim državama.

Dobitnica je druge nagrade Lorenzo il Magnifico u kategoriji tekstilne umjetnosti na Bijenalu suvremene umjetnosti u Firenzi 2017. (Italija) te zlatne plakete i diplome Mobil optimum 2016, za inovativan razvoj i kvalitetu proizvoda "Lap" na Ambienti, međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije u Zagrebu.

Piše poeziju u prozi koja je objavljena u dvije skupne zbirke "Aritmia" i "Fatamorgana" te povezuje dizajn i književnost unutar svojih konceptualnih radova. Razvija svoje samostalne projekte i produkte iz područja tekstila te ostalih interesnih područja prema razvoju, istraživanju te dodatnoj edukaciji u svojoj dizajnerskoj struci.

Od Hrvatskog centra za dječju knjigu, izabrana je da svojim ilustracijama iz slikovnice Mala Mica, dizajnerica predstavlja Hrvatsku na najstarijoj međunarodnoj (bijenalnoj) izložbi ilustracija BIB u Bratislavi (Slovačka) u 2021.

Izložba traje do 18. ožujka i može se posjetiti od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati.


Nastavite čitati

Pula
 

Vijećnici komentirali raspašoj u Gradu Puli: "Ovakva politička nestabilnost se ne pamti u povijesti grada"

Počelo je s Lenom Radunić lani u srpnju, a kulminiralo jučer s Anjom Ademi. Otkad je nezavisni Filip Zoričić došao na čelo Grada Pule sveukupno je smijenjeno (rotiralo se, dalo ostavke) devet pročelnika/ca. Nakon informacije o ostavci desne ruke gradonačelnika, Istra24 je razgovarala s pulskim vijećnicima i vijećnicama, među kojima je i vijećnik Nezavisne liste Filipa Zoričića

Pula
 

Festival srpske kulture u Istri održat će se pod nazivom "Milunka Savić heroina Velikog rata"

"Društveni je trenutak takav da se sve više pažnje posvećuje ženama i njihovim pravima, a Milunka je jedan egzemplar. Naime, predstavljala se kao muško da bi otišla na front umjesto brata, podvezala  je zavoj preko grudi i prošla kalvarije rata i bila ranjavana. Ima, naime, više odlikovanja od Ivane Orleanske",  najavio je temu ovogodišnjeg festivala direktor Srpskog kulturnog centra u Istri Milan Rašula

Pula
 

Pulski Možemo!:"Sječa na Valkanama je nezakonita"

"Zakon je jasan - bez dozvole odnosno doznake Hrvatskih šuma - sječa je zabranjena", poručuju Možemovci, a sumnja u zakonitost sječe potvrđena je u odgvoru Hrvatski šuma "pa se bageri i sva prateća teška mehanizacija moraju odmah zaustaviti"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.