republika - dugi
Kultura

GLAZBENI UKUS PONOVNO UZBURKAO STRASTI

MEJAŠI NEĆE SVIRATI NA PULSKOM KAŠTELU Filip Zoričić: "Nije u pitanju nikakva zabrana. O programima u kulturno-povijesnim spomenicima odlučuje Povjerenstvo"

Obzirom na ograničeni broj termina u prostoru Povijesnog i pomorskog muzeja Istre i  Malog rimskog kazališta koje se uskoro otvara u neposrednoj blizini, Povjerenstvo je u okviru svoje nadležnosti i ovlaštenja izvršilo selekciju svih zaprimljenih prijava * Povjerenstvo nije zabranilo održavanje niti jednog programa pa tako niti održavanje koncerta Mejaša, stoji u službenom priopćenju Povjerenstva


 
2 min
Maja Jokanović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Obzirom na ograničeni broj termina u prostoru Povijesnog i pomorskog muzeja Istre i  Malog rimskog kazališta koje se uskoro otvara u neposrednoj blizini, Povjerenstvo je u okviru svoje nadležnosti i ovlaštenja izvršilo selekciju svih zaprimljenih prijava * Povjerenstvo nije zabranilo održavanje niti jednog programa pa tako niti održavanje koncerta Mejaša, stoji u službenom priopćenju Povjerenstva

Nakon što je gradonačelnik Pule Filip Zoričić odlučio da se u Domu sportova "Mate Parlov" neće održati koncert Duška Kuliša i njegovih gostiju, u javnosti je eksplodirala informacija kako je zabranjen i koncert tamburaškog sastava Mejaši na pulskom Kaštelu.

Gradonačelnik Pule na ovo je odreagirao izjavom kako odluku o tome tko će nastupati na pozornici pulskog Kaštela ne donosi on. 

- Nije u pitanju nikakva zabrana. Stalno se koristi ta riječ, ali Grad ima posebno Povjerenstvo koji odlučuje što će se događati u povijesnim prostorima grada, rekao je Filip Zoričić.

- Povjerenstvo čine ljudi koji su stručnjaci u tom dijelu. Oni su donijeli tu odluku prema kriterijima i slobodnim terminima na pulskom Kaštelu, dodao je gradonačelnik Pule.

Na istu se temu oglasilo Povjerenstvo za programe u prostorima kulturno – povijesnih spomenika, na čijem je čelu gradska pročelnica Emina Popović-Šterpin. Povjerenstvo je osnovano u veljači 2014. godine, a uz Popović-Šterpin, u njemu sjede još i ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac, ravnatelj Arheološkog muzeja Darko Komšo, direktorica TZ-a Pule Sanja Cinkopan Korotaj i glazbeni producent Edi Cukerić.

U dopisu Povjerenstva navodi se kako je interes za održavanje programa u prostorima kulturno-povijesnih spomenika znatno je veći od raspoloživih termina pa je selekcija neophodna.

- Obzirom na ograničeni broj termina te na posebnu potrebu usklađenja termina održavanja programa u prostoru Povijesnog i pomorskog muzeja Istre i prostoru Malog rimskog kazališta koje se uskoro otvara u neposrednoj blizini, što dodatno ograničava broj raspoloživih termina, Povjerenstvo je, u okviru svoje nadležnosti i ovlaštenja, izvršilo selekciju svih zaprimljenih prijava, uskladilo termine održavanja programa te predložilo programe za održavanje u prostoru Povijesnog i pomorskog muzeja Istre za 2023. godinu. Slijedom naznačenog, Povjerenstvo nije zabranilo održavanje niti jednog programa pa tako niti održavanje koncerta Mejaša, stoji u službenom priopćenju Povjerenstva.


Nastavite čitati

Pula
 

PADEL USKORO NA VERUDELI Odlučeno je - četiri teniska terena prenamjenjuju se u igrališta za najbrže rastući sport na svijetu. Traži se investitor i zakupac!

Iako je prije samo pola godine cijeli projekt opisivan više kao ideja nego kao konkretan poslovni plan, da će se kad tad realizirati bilo je jasno čim je Grad Pula svojim potpisom odobrio davanje terena u podnajam. ' Padel dvorac u oblacima' sada je, čini se, zaista postao konkretan projekt, s jasnim planom, rokovima i početnom cijenom zakupa. Izgradnju terena preuzet će na sebe najmoprimac - onaj koji preda najbolju ponudu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.