Kultura

Trezor nagrade Libar za vajk

Memoari Pabla Nerude čuvaju se u knjižnici medulinske Osnovne škole dr. Mate Demarina

Libar za vajk, jedinstvena nagrada publike Sajma knjige, od 2019. godine ima i jedinstveno mjesto gdje, poput najvećeg blaga, pomno čuva svoje nagrađene knjige. Radi se o Trezoru nagrade Libar za vajk, koji se, i to ne slučajno, nalazi u knjižnici OŠ dr. Mate Demarina u Medulinu


 
1 min
Borka Petrović

Libar za vajk, jedinstvena nagrada publike Sajma knjige, od 2019. godine ima i jedinstveno mjesto gdje, poput najvećeg blaga, pomno čuva svoje nagrađene knjige. Radi se o Trezoru nagrade Libar za vajk, koji se, i to ne slučajno, nalazi u knjižnici OŠ dr. Mate Demarina u Medulinu

Danas je u knjižnici Osnovne škole dr. Mate Demarina u Medulinu, svečano je u Trezor nagrade Libar za vajk, kojem je ova školska knjižnica matično mjesto, položena knjiga “Priznajem da sam živio” Pabla Nerude, nositeljica titule Libar za vajk 2020./21.

Uz direktoricu Sajma, Magdalenu Vodopija, događaju su prisustvovali direktor Turističke zajednice općine Medulin, Enco Crnobori, ravnateljica škole Emanuela Pinzan Chiavalon i knjižničarka škole, Dušanka Đokanović.

Jedinstvena nagrada publike

Libar za vajk, jedinstvena nagrada publike Sajma knjige, od 2019. godine ima i jedinstveno mjesto gdje, poput najvećeg blaga, pomno čuva svoje nagrađene knjige. Radi se o Trezoru nagrade Libar za vajk, koji se, i to ne slučajno, nalazi u knjižnici OŠ dr. Mate Demarina u Medulinu. Naime, zaštitnici Trezora, a i pokrovitelji nagrade su upravo Općina Medulin, Turistička zajednica općine Medulin i Arena Hospitality Group, kao najduži partner Sajma kada je riječ o ovoj nagradi.

Illyrice, koji su danas dostavljeni u Trezor nagrade i koji je svečano položila knjižničarka škole, Dušanka Đokanović, izjavivši da najmlađi čitatelji pokazuju interes za Trezor, sviđa im se ideja, dok zaposlenici škole knjige i posuđuju na čitanje.

- Uvjeren sam da nema boljeg načina od ulaganja u znanje i obrazovanje od knjige. Zato Trezor u kojem su pohranjene knjige “za vajk “čuvamo s velikom pažnjom. Knjiga razvija dječji um, potiče znatiželju, želju za stvaralaštvom, potiče duhovnost i nerijetko pruža nadahnuće u stvarnom životu. Zato se i veselim svakoj novoj knjizi u našem Trezoru, posebno ovoj nobelovca, Pabla Nerude, koji je mnogima bio nadahnuće, zaključio je Enco Crnobori.

Knjige za učenike

Ovom prilikom Klub-knjižara Giardini 2 medulinskoj školi darovala je kutiju dječjih knjiga, preko trideset naslova, koju je ravnateljici škole, Emanueli Pinzan Chiavalon uručio voditelj Kluba-knjižare Denis Brandeis Fiala.

- Imamo čast i odgovornost čuvati nagrađene knjige. Trezor privlači poglede naših korisnika, koji nerijetko izražavaju oduševljenje i želju da neke od tih naslova posude. Razveselilo nas je ovo svečano polaganje novog naslova, kao i donacija knjiga za našu knjižnicu, koja će nam obogatiti fond i razveseliti učenike i djelatnike naše škole, rekla je Pinzan Chiavalon.

Uz memoare Pabla Nerude, zbirku do sada čine knjige Miljenka Jergovića „Sarajevo, plan grada“ u izdanju Frakture, Olje Savičević Ivančević „Pjevač u noći“ u izdanju Sandorfa, Orhana Pamuka „Čudno je u mojoj glavi“ izdavača Vuković & Runjić, Ješe Denegrija „Gorgona“ u izdanju Agroinove i Maše Kolanović „Poštovani kukci i druge jezive priče“, koju je izdao Profil.


Nastavite čitati

Istra
 

PROPAST PROJEKTA VODYOUNG-a Umjesto privlačanje mladih stručnjaka dobili vile s bazenima

Projekt koji je Klaudio Vitasović najavio kao veliki iskorak u privlačenju mladih i visokoobrazovanih stručnjaka u Vodnjan, u stvarnosti se pretvorio u model jefinog prepuštanja atraktivnih gradskih parcela vjernim djelatnicima bivše gradske uprave, članovima njihovih obitelji i prijateljima bivših vodnjanskih čelnika. Najdalje je otišao Luka Pavlović koji je sagradio ogromnu vilu s bazenom u kojoj uopće ne stanuje već je, mrtav-hladan, iznajmljuje turistima.

Istra
 

Banjole: Na bazenu dječak teško ozlijeđen, a djevojka lakše

Teško ozlijeđeni dječak zadržano je na liječenju u riječkoj bolnici. Na mjestu nesreće obavljen je očevid, a policijski službenici u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom nastavljaju utvrđivati sve okolnosti ovog događaja, dodaju iz Policijske uprave istarske

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.