Kultura

Trezor nagrade Libar za vajk

Memoari Pabla Nerude čuvaju se u knjižnici medulinske Osnovne škole dr. Mate Demarina

Libar za vajk, jedinstvena nagrada publike Sajma knjige, od 2019. godine ima i jedinstveno mjesto gdje, poput najvećeg blaga, pomno čuva svoje nagrađene knjige. Radi se o Trezoru nagrade Libar za vajk, koji se, i to ne slučajno, nalazi u knjižnici OŠ dr. Mate Demarina u Medulinu


 
1 min
Borka Petrović

Libar za vajk, jedinstvena nagrada publike Sajma knjige, od 2019. godine ima i jedinstveno mjesto gdje, poput najvećeg blaga, pomno čuva svoje nagrađene knjige. Radi se o Trezoru nagrade Libar za vajk, koji se, i to ne slučajno, nalazi u knjižnici OŠ dr. Mate Demarina u Medulinu

Danas je u knjižnici Osnovne škole dr. Mate Demarina u Medulinu, svečano je u Trezor nagrade Libar za vajk, kojem je ova školska knjižnica matično mjesto, položena knjiga “Priznajem da sam živio” Pabla Nerude, nositeljica titule Libar za vajk 2020./21.

Uz direktoricu Sajma, Magdalenu Vodopija, događaju su prisustvovali direktor Turističke zajednice općine Medulin, Enco Crnobori, ravnateljica škole Emanuela Pinzan Chiavalon i knjižničarka škole, Dušanka Đokanović.

Jedinstvena nagrada publike

Libar za vajk, jedinstvena nagrada publike Sajma knjige, od 2019. godine ima i jedinstveno mjesto gdje, poput najvećeg blaga, pomno čuva svoje nagrađene knjige. Radi se o Trezoru nagrade Libar za vajk, koji se, i to ne slučajno, nalazi u knjižnici OŠ dr. Mate Demarina u Medulinu. Naime, zaštitnici Trezora, a i pokrovitelji nagrade su upravo Općina Medulin, Turistička zajednica općine Medulin i Arena Hospitality Group, kao najduži partner Sajma kada je riječ o ovoj nagradi.

Illyrice, koji su danas dostavljeni u Trezor nagrade i koji je svečano položila knjižničarka škole, Dušanka Đokanović, izjavivši da najmlađi čitatelji pokazuju interes za Trezor, sviđa im se ideja, dok zaposlenici škole knjige i posuđuju na čitanje.

- Uvjeren sam da nema boljeg načina od ulaganja u znanje i obrazovanje od knjige. Zato Trezor u kojem su pohranjene knjige “za vajk “čuvamo s velikom pažnjom. Knjiga razvija dječji um, potiče znatiželju, želju za stvaralaštvom, potiče duhovnost i nerijetko pruža nadahnuće u stvarnom životu. Zato se i veselim svakoj novoj knjizi u našem Trezoru, posebno ovoj nobelovca, Pabla Nerude, koji je mnogima bio nadahnuće, zaključio je Enco Crnobori.

Knjige za učenike

Ovom prilikom Klub-knjižara Giardini 2 medulinskoj školi darovala je kutiju dječjih knjiga, preko trideset naslova, koju je ravnateljici škole, Emanueli Pinzan Chiavalon uručio voditelj Kluba-knjižare Denis Brandeis Fiala.

- Imamo čast i odgovornost čuvati nagrađene knjige. Trezor privlači poglede naših korisnika, koji nerijetko izražavaju oduševljenje i želju da neke od tih naslova posude. Razveselilo nas je ovo svečano polaganje novog naslova, kao i donacija knjiga za našu knjižnicu, koja će nam obogatiti fond i razveseliti učenike i djelatnike naše škole, rekla je Pinzan Chiavalon.

Uz memoare Pabla Nerude, zbirku do sada čine knjige Miljenka Jergovića „Sarajevo, plan grada“ u izdanju Frakture, Olje Savičević Ivančević „Pjevač u noći“ u izdanju Sandorfa, Orhana Pamuka „Čudno je u mojoj glavi“ izdavača Vuković & Runjić, Ješe Denegrija „Gorgona“ u izdanju Agroinove i Maše Kolanović „Poštovani kukci i druge jezive priče“, koju je izdao Profil.


Nastavite čitati

Istra
 

KORAK DO ZASTARE Zbog Istre24 odgođeno još jedno ročište u slučaju pazinskih IDS-ovaca protiv kojih je DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO OPTUŽNICU PODIGLO PRIJE ŠEST GODINA

U takvoj atmosferi gdje se sutkinja u svojoj sudnici prije početka ročišta obrušila na novinarku i medije, njezino je izuzeće prvi zatražio odvjetnik Dragana Šiprake, Dino Čekada, koji je konstatirao da bi se zbog medijskih natpisa eventualna oslobađajuća presuda mogla dovesti u korelaciju sa stranačkom pripadnošću Šiprake. Ovdje se ne sudi stranci, naglasio je Čekada.

Istra
 

PALIAGA PRIZNAO DA JE SCHIOZZI KRIV, ali kaže da on to nije mogao znati

Danas se razbuktala afera „Pos stanovi Rovinj – Schiozzi“, objavili smo vijest da je Državni inspektorat naložio rušenje kuće s bazenom u naselju Grabri i detektirali gomilu smeća u bivšem Istrinom skladištu u pulskoj Šijani * Sutra objavljujemo što će s tim smećem učiniti i osoba koja ga je nagomilala - kontroverzni zagrebački poduzetnik Predrag Đorđević * Nastavlja se farsa s odgodama ročišta u slučaju pazinskih IDS-ovaca, a mišljenje o biciklistima po istarskim prometnicama zatražili smo od...uspješnih biciklista

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.