Kultura

ODLAZI NELA NAČINOVIĆ

Nakon punih dvadeset godina, Gradska knjižnica Pula dobiva novog ravnatelja

Realno je za vjerovati da je ovim natječajem gotova era ravnateljice Nele Načinović, koja je na čelu ove javne ustanove već peti mandat uzastupno te će uskoro pulsku Gradsku knjižnicu voditi neka nova osoba


 
3 min
Borka Petrović
Neli Načinović bio je ovo peti mandat

Realno je za vjerovati da je ovim natječajem gotova era ravnateljice Nele Načinović, koja je na čelu ove javne ustanove već peti mandat uzastupno te će uskoro pulsku Gradsku knjižnicu voditi neka nova osoba

- Treba ostaviti vremenu da učini svoje, kazala nam je jučer Nela Načinović, dugogodišnja ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula, ne prezicirajući hoće li se ponovo javiti na raspisani natječaj za ravnateljicu ove ustanove ili će se povući u mirovinu, kao što se špekulira u javnosti. No, otkrila nam je da je, iako joj mandat ističe u travnju, zatražila sporazumni raskid radnog odnosa.

Uz riječi da su, kao ustanova dužni raspisati natječaj, i to je Upravno vijeće i učinilo, kazala nam je rok za podnošenje prijava 15 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama (5. siječnja), a novi ravnatelj doznat će se za najviše 45 dana od kraja natječaja.

Ocjenjivat će se plan rada

Kako se navodi u natječaju, za ravnatelja može, na temelju četverogodišnjeg plana rada, biti imenovana osoba koja ima završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, položen stručni knjižničarski ispit, ima najmanje pet godina rada u knjižnici te se" odlikuje stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima" i poznaje talijanski jezik.

Mandat ravnatelja je četiri godine, a imenuje ga Gradsko vijeće Grada Pule, na prijedlog Upravnog vijeća Gradske knjižnice i čitaonice Pula. Osim uobičajenih dokumenata za natječaj kandidati moraju dostaviti i svoj prijedlog četverogodišnjeg plana rada Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Kandidati su, navodi se u natječaju, dužni usmeno, uz mogućnost korištenja informatičke opreme, predstaviti svoj četverogodišnji plan rada radnicima i Upravnom vijeću.

Kako god, realno je za vjerovati da je ovim natječajem gotova era ravnateljice Nele Načinović, koja je na čelu ove javne ustanove već peti mandat uzastupno te će knjižnicu uskoro voditi neka nova osoba.

Na pitanje kako gleda na svoj minuli rad, kazala nam je da žali samo za jednom stvari - što nije uspjela napraviti mrežu gradskih knjižnica i otvoriti podružnicu u Šijani za koju je već postojao projekt.

- Žao mi je da nisam uspjela realizirati projekt knjižnice Šijana gdje je velika potreba, iako svoje knjižnice sigurno zaslužuju i Vidikovac i Stoja. Možda će novi ravnatelj ili ravnateljica u tome uspjeti, kazala je Načinović.

Tko dolazi na funkciju?

Inače, 2018. godine, kada se tražila čelna osoba ove institucije, njezina je prijava bila jedina. Bit će zanimljivo vidjeti koliko će ovoga puta prijava doći i tko će biti odabran.

Kako neslužbeno doznajemo kao moguća opcija za ovu poziciju navodi se Nadia Bužleta, dugogodišnja djelatnica ove ustanove i voditeljica županijske matične službe za narodne knjižnice u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula ali i njezina kolegica Liana Diković, čelna osoba Središnje knjižnice za talijansku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj koja djeluje u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. No, za vjerovati je kako će kandidata za ovu poziciju biti i izvan same knjižnice.

 

 

 

   


Dusko Marusic/PIXSELL

Nastavite čitati

Pula
 

Otvoren počasni konzulat Gruzije u Puli

"Naša suradnja počiva na zajedničkim europskim vrijednostima. U tom duhu još jednom želim potvrditi kako Hrvatska pruža punu potporu Gruziji u nastojanju da postane članica Europske unije i NATO-a" - poručio je Grlić Radman dodavši kako čvrsto vjeruje da gruzijski narod pripada europskoj zajednici naroda te da je mjesto Gruzije unutar Europe i Europske unije

Pula
 

Sutra na parkiralištu Karolina veliki Eko Party

Zainteresirani će moći pratiti izradu gadgeta od plastičnih boca / papira, bit će ondje kuglana sa čunjevima od plastičnih boca, rušit će se toranj od limenki, održat će se natjecanje u brzom razvrstavanju otpada, bacanje čepa u dalj…

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.