Kultura

KUPIŠ ULAZNICU, DRUGU DOBIJEŠ GRATIS

Ne propustite predstavu "Vidi kako Lokrum pere zube" u INK uz posebnu pogodnost

Prva dramska premijera na prošlogodišnjim 74. Dubrovačkim ljetnim igrama, Vidi kako Lokrum pere zube u režiji Paola Tišljarića, koprodukcija je Dubrovačkih ljetnih igara i Kazališta Marina Držića, nastala prema istoimenom romanu Ivane Lovrić Jović, a na programu INK je u utorak, 21. svibnja u 20 sati u Dvorani Ciscutti


 
2 min
Istra24

Prva dramska premijera na prošlogodišnjim 74. Dubrovačkim ljetnim igrama, Vidi kako Lokrum pere zube u režiji Paola Tišljarića, koprodukcija je Dubrovačkih ljetnih igara i Kazališta Marina Držića, nastala prema istoimenom romanu Ivane Lovrić Jović, a na programu INK je u utorak, 21. svibnja u 20 sati u Dvorani Ciscutti

Prva dramska premijera na prošlogodišnjim 74. Dubrovačkim ljetnim igrama, Vidi kako Lokrum pere zube u režiji Paola Tišljarića, koprodukcija je Dubrovačkih ljetnih igara i Kazališta Marina Držića, nastala prema istoimenom romanu Ivane Lovrić Jović, a na programu INK je u utorak, 21. svibnja u 20 sati u Dvorani Ciscutti. Uz svaku kupljenu ulaznicu po punoj cijeni, INK daruje drugu ulaznicu gratis uz promo kod “1PLUS1INK” koji možete iskoristiti online ili na blagajni kazališta!

Svi događaji i likovi u ovoj su predstavi mogli biti izmišljeni, a opet, ona se događa, događa se u glavi glavne protagonistice, u noći u kojoj saznaje da je izgubila oca, između 23 h i 20 min i 3 h i 20 min, između primitka tragične vijesti i neminovne osviještenosti tragične istine. Pokušali smo se zapitati što se sve događa (ili ne događa) u nečijoj glavi u tim trenucima. Obuzima li (već) osobu beskrajna tuga ili je (samo) osupnuta činjenicom o gubitku roditelja. Kakvim se sve besmislicama naš mozak brani u tim trenucima i koga i zašto doziva u pomoć, komu se i kako obraća?

Mama – prva je riječ koju dijete kaže. Mama – prva je riječ koju kažeš kad ti je najteže (pa čak i kad misliš kako ti je otac alfa i omega tvoga postojanja).

Kroz četiri generacije žena jedne obitelji pokušavamo doznati zašto je tome tako…; pokušavamo uhvatiti ta neuhvatljiva sjećanja…; pokušavamo govoriti o „nostalgiji za svijetom koji još postoji samo u uspomenama“... 

“Sretan sam što smo postavili predstavu koja je za ansambl Kazališta Marina Držića svojevrsna prekretnica u smislu suvremenog, rekao bih „dubrovačkog“ repertoara jer Ivanin roman, koliko je dubrovački, toliko je i općenit, a to je obilježje dobrih romana. Prošlo ljeto dok sam čitao ovaj roman stalno su mi dolazile suze na oči, a čini mi se dok radimo na predstavi da na svakoj probi svi malo suzimo.”, rekao je Paolo Tišljarić uoči premijere. 

Glumica Marija Šegvić utjelovila je ulogu Antice, Sandra Lončarić glumi njezinu majku Lunette, Mirej Stanić u predstavi je Antičina baka Anne, dok Anja Đurinović glumi kćer Nušu, a Perica Martinović, Nika Lasić, Boris Matić te Bojan Beribaka članovi su kora. 

Uz redatelja Paola Tišljarića, autorski tim čine: dramaturginja Marijana Fumić, scenografkinja Vesna Režić, kostimografkinja Ana Mikulić, oblikovatelj svjetla Marko Mijatović, autor glazbe i oblikovatelj zvuka Žarko Dragojević, oblikovatelj video projekcija Miran Brautović, asistentica scenografkinje Nikolina Kuzmić, asistentica kostimografije Petra Andrić, suradnik za glazbu i obrade gitarskih songova Bojan Beribaka i inspicijentica Anita Bubalo.


Nastavite čitati

Pula
 

KULTURNI DOGAĐAJ GODINE Najutjecajnija figura suvremenog plesa Meg Stuart dolazi u Pulu!

Meg Stuart osvojila je Zlatnog lava za životno djelo na Biennale di Venezia * Meg Stuart obilježila je svjetsku plesnu scenu. Prije 30 godina osnovala je svoju kompaniju 'Damaged Goods', koja je postala poznata po svojim inovativnim i provokativnim izvedbama * "Stuartina sposobnost da kroz dinamične i emotivne izvedbe prenese složene ljudske emocije i stanja, duboko me je inspirirala", kaže nam Matija Ferlin

Pula
 

Poslovni kvadrati. U zakup se nude tri prostora na Verudi

U Puli su daju tri prostora, sva tri na Verudi, a u ponudi je 50 četvornih metara u prizemlju Negrijeve 37, po početnoj cijeni od 796,34 eura. Ponovno se nudi 80 kvadrata na adresi Kamenjak 3, za koje je početna zakupnina 955,68 eura. Treći prostor nalazi se u Banovčevoj 8, a riječ je o deset kvadrata u prizemlju zgrade za kojih se traži početnih 159,27 eura mjesečno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.